Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 22 минута, dragisa рече gde to (ako se na mene odnosi) Све ти лепо пише. На тебе се односи. Trifke, Жика, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Dajte vi nekog svetog oca koji se drznuo da kaze, kako nije sve kroz Isusa Hrista postalo. I vi kao navodite svete oce. Tjao turisti. Trifke, Zoran Đurović, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Ne znam koliko si pratio, ali, bilo je jos nekoliko vrlo interesantnih i velikih tema koje se bave ovim pitanjima i mnoge stvari smo vec prosli i raspravljali, ali, nekako opet se ponovo pokrecu ista pitanja i ponovo se interpretiraju na neki novi nacin ( koji odgovara drugoj strani ),...iako, je vec sve raspravljeno sa odgovarajucim citatima otaca. po nešto sam malo pratio ali moram priznati ne detaljno ... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 19 минута, dragisa рече da preegzistira: prevečni Bog Ел превечни Бог нешто друго од Исус Христос? Zoran Đurović, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Све ти лепо пише. На тебе се односи. na ovo misliš пре 58 минута, dragisa рече ne može fizička priroda da preegzistira kao u nekom SF filmu, Ličnost preegzistira Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Ово је смешно шта Драгиша пише, а покушава да поучава. Мислим да му не вреди објашњавати. Trifke, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Ел превечни Бог нешто друго од Исус Христос? Pa bio bi da Isus uzme Bozansku prirodu na sebe. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 26, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Можда ово што Драгиша каже о сливању природа, када је реч о вашој теорији, треба разумети као сливање вечности и времена. Не би било лоше да то појасните. Како бисте избегли такву примедбу? Као што Жарко Гавриловић објашњава, а далеко сам од слагања с њим, вечност као да прави круг са временом, као да обе ове категорије - вечност и време - утапају једна у другу. То би било оно што теологија назива сливањем. У вези с тим поставио бих питање. Да ли ваша теорија подразумева да у Есхатону увек остаје реалност времена и историје? Другим речима, да ли се вечно Царство подразумева у бављењу историјом, оним реалним бављењем, а не замишљено и томе слично? Хоће ли икада престати реалност историје? Ако кажете да је Царство већ у потпуности остварено са свим спашенима до краја историје, да ли то значи да ће увек постојати нека реалност историје као што сада ова наша? Надам се да су ми примедбе и питања звучали коректно, не бих желео да испадне као провокација. Овај текст ти није бесмислен и у сваком случају је боље од ових од драгише. Наравно да не полажем никакве наде у твоју добронамерност да би нешто научио, али да одговорим. Ово што си навео од Жарета (он је човек кога сам ја на силу ставио у ауто и са једне прославе одвео његовој Сестри и сестрићу), је сасвим ирелевантно, јер је Жаре напустио оксфордски стил дошавши у Србију. Сједињење јесте мешање и реално општење природа. Оци су имали озбиљан проблем да то дефинишу. Оно што тебе може саблазнити је да још Палама употребљава израз мешање природа. Но, нико од нас не би тако безуман да каже да је дошло до сливања природа и да се на том нивоу десила промена. Оставићу ствар још отворену, не бих ли идиоте отворио ка православној теологији. Ово је моја материја, тако да ми ви делујете као размажена деца кад покушавате да ми нешто кажете. Не знам, али мени се чини да историјско остаје у вечности. Јер све што се дешава у историји је подржано од божанске промисли. Не постоји могућност да било који моменат историје постоји на својим силама, него је ипостазиран од Бога. Увели бисмо и заборавност у Бога. Ако тако нешто уведемо, Бог би био јаднији од нас. Са друге стране, не би био регент овог света. Мораш да уведеш неки деизам, а то није православна доктрина. Ја, за разлику од Паламе, мислим да никаква акција не престаје, јер енергија која је дала биће и држала га у постојању, када би нестала, и само то биће из неке године, 201333, не би постојало. Јер биће има континуитет, а има тај континуитет на матрици божанске енергије која га држи у постојању. Зато историјско никад не може да нестане. Биће је једно и оно се протеже. Ако би рекао да је нестало у некој историји, то би било као да му одсечеш руку или ногу. Зато свеци постоје као савршена и комлетна бића. Ако би хтео да предаш забораву свеце, онда би то значило да они не чују молитве. Никоме не могу да помогну. Не знам колико разумеш ову аргументацију, али је озбиљна. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Жика је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 Управо сада, Жика рече Ово је смешно шта Драгиша пише, а покушава да поучава. Мислим да му не вреди објашњавати. Кроз сваку следећу поруку ја се чудом начудим. Не толико томе како лупета него слепоћи да види када му се нацрта. Ја тешко могу поверовати да је толика слепоћа искрена, пре мислим да је питању спрдња. Trifke, Volim_Sina_Bozjeg, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Овај текст ти није бесмислен Ако поп тако каже, онда Али ја га свеједно нећу прочитати. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 6 минута, Ведран* рече Ел превечни Бог нешто друго од Исус Христос? Isus Hritos је Ovaploćeni Bog Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Кроз сваку следећу поруку ја се чудом начудим. Не толико томе како лупета него слепоћи да види када му се нацрта. Ја тешко могу поверовати да је толика слепоћа искрена, пре мислим да је питању спрдња. Мислим да није спрдња. Није човек трол, стари је форумаш. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 минут, Жика рече Мислим да није спрдња. Није човек трол, стари је форумаш. Е онда жалим случај! Поп је био у праву. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 2 минута, dragisa рече Isus Hritos је Ovaploćeni Bog И да ли онда Христос преегзистира или не? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 9 минута, Zoran Đurović рече Зато историјско никад не може да нестане. Биће је једно и оно се протеже. Ако би рекао да је нестало у некој историји, то би било као да му одсечеш руку или ногу. Зато свеци постоје као савршена и комлетна бића. Kaže Pavle: da nisam primio zakon (Hrista) ne bi znao ni da sam grešan. Zato verujem i ja da istorija ostaje u vecnosti ali da se menja kad primiš Hrista podjednako prema pocetku u bespocetnost kao i do samog kraja u beskraj. Menja se opraštanjem i primljenim darom odozgo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука