Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Vidi ovo: kako svetitelji mogu da čuju sve molitve i da npr u isto vreme budu sa svima koji ih mole? Pa zato sto su obozeni i obozenjem dobili i svudaprisutnost i sposobnost da cuju molitve kao Bog. Kako su oni obozeni? Pa tako sto posle smrti ulaze u bezvremenost a i za zivota dobijaju sposobnost da npr budu na dva mesta Ima svetitelja kojima se diže kosa na glavi, kad im spomenes telo na dva mesta. Ali Pavle je izričit, kaže ne sekiraj se za telo, jer nećeš ni trepnuti u poslednjoj trubi a Gospod će ti sazdati telo. Dakle, Pavle veli da umiremo potpuno i da se ponovo radjamo, ovaj put ne od oca i majke nego od Boga. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 4 минута, Trifke рече Videcu danas da ti dam citat od Sv Kirila o Euharistiji. Malo si pogrešio u citatu a i kada budes video sta Kirilo piše bice ti jasnije. Koliko po secanju mislim, Pavle govori da se secamo ili opominjemo smrti Hristove... A Telo I Krv dobijamo kao i apostoli pred nama temporalno buduce stradanje. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Koliko po secanju mislim, Pavle govori da se secamo ili opominjemo smrti Hristove... A Telo I Krv dobijamo kao i apostoli pred nama temporalno buduce stradanje. Za prvu rečenicu: neznam na sta misliš? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 4 минута, Trifke рече Za prvu rečenicu: neznam na sta misliš? Potrazicu citat iz poslanice, ja znam na sta mislim ali i Pavle to nije vezao u jednoj recenici, pa ne mogu izgleda ni ja. Samo da dodjem do lap topa, mislim da se radi o poslanici 1. Korincanima. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 12 часа, Zoran Đurović рече Хвалим те, Господе неба и земље, што си сакрио ове ствари паметница овог века! Гледај, Бог сакрива! Оглувљује и ослепљује људе! Сјајна ствар! Јер Бог није мачка нити објект наших проучавања. Он је Господ и поставља правила игре. А правила су јасна: Играј и бићеш мени једнак. Бог се игра са нама. То је још у Платона записано, да смо играчке. Овде су пуна уста неких онтологија и разних зајебанција, а на игру се заборавља. Па и кад кажу "личност" то није личност него неки апстрактни концепт. Што вели пророк Илија: Заносе се људи као муда у кривину! Иако људи убише Бога, убише себе. Не да су га кобајаги убили. Убили су Бога заиста. И док је овог света, који у злу лежи, настављаће да га убијају. Али убијају себе. Као талибан који се опаше експлозивом. Нашијенци ће рећи: Нисмо узели експлозив! - Јесте, јер је грех у мисли. То што су ти везане руке и ноге нема никакве везе. Једнак си злочинац као Хитлер и Стаљин. Мрзиш брата, убица си. Не волиш ближњег, не познајеш Бога. Јер је Бог љубав. Ја знам да када ви останете сами са собом мрзите друге. Нема Бога у томе. Нема топлине у вашим срцима кад се молите Богу. Не чудите се томе. Јер понављате само речи, само ће крв из носа да вам цури. Ако не волите непријатеље своје, ништа сте. Од Господа вам ово говорим. Велим вама који претендујете да се називате хришћанима. Јер вам није Господ рекао: трудите се да волите људе; не рекао је: Волите непријатеље ваше! Не молите се за непријатеље ваше? Поменете их као преко оне ствари? Није то ни молитва ни љубав. А нама је то заповеђено, није остављено на опционално или добру вољу. Колико видим, Господ је сада ваш непријатељ. Молите му се. Јер ово није само нека интелектуална расправа. Као Јаков морате да се борите са Господом. Јесте да вам је скењао логику, али морате да се борите. Сви Оци које вам наведосмо су се борили са Господом. Целу ноћ. И одолели су. Ћопави су јер нису више били способни да ходају по овој земљи као и обично. Господ обележи човека. Блажен је сваки обележен. Радујте се и веселите се! - Ја не видим у вама ни радост ни весеље. Говорим строго да бих вам пробудио савест, јер нисте сви исти. Када бих могао очи да вам отворим! Но, то ни Христос није могао да уради. - Када вам већ није добро, пробајте да прескочите овамо па да видите да радост и живот заиста постоје! У горе не можете да будете, јер вас је Господ блокирао да бисте се отворили за њега. Немате шта да изгубите. Ово чак није ни ризик. У мраку сте једнако, па што да не пробате и нешто друго? Ovo bi se moglo nazvati šamaranje istinom kao mokrom krpom.. Nego mene zanima jel vi to mislite na proroka Iliju na kojeg ja mislim?!Ovog što bi uznesen sa kočijom u Nebo?! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 11 часа, Ведран* рече И свих ових 300+ страна јесте, да употребим речи Аве римског, пардон Августина, perchе "noi siamo superiori alle bestie e perciо simili a Dio" Nije to smiješno. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 44 минута, Isusovo magare рече Nije to smiješno. Јесте у нашем контексту. Оно кад се понашамо као бештије и одбијамо Оце (не сви али из самилости велим у инклузивној множини). Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Контемплирао сам вас на водама данас. И виђех вас вако. Не знам да ли у води или изнад воде.... Ава ћути и сигурно нешто опасно закувава. ВСБ се и сам вину у високе контемплације. Трифкету комп поправише. Гајић се вазнесе атемпорално. Милану Бог посла сан глубоки. Бокисд претражује Оце да објасни Дамаскина. Сармагуди од стотину лица (из гејм оф тронс) излази пара на уши, а у Грчкој зима, Магарету се под високом температуром привиђају мокре крпе. Модератори погружени у молитву траже да неко не каже нешто на шта ће морати да реагују. А остали, од владика до а(А)вокада, шпијунирају нас и мисле да их нико не види. А незнавени читају збради црквених аброва. Жика, Isusovo magare, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 22 минута, Ведран* рече Јесте у нашем контексту. Оно кад се понашамо као бештије и одбијамо Оце (не сви али из самилости велим у инклузивној множини). Šta bestie ne znači zvijer.. Ja shvatih ovako"mi smo zvijeri potpuno slične Bogu." Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Šta bestie ne znači zvijer.. Ja shvatih ovako"mi smo zvijeri potpuno slične Bogu." Зекиш? Зар ја који ништа не знам да ти преводим италијански. "ми смо узвишенији од животиња и зато слични Богу" Isusovo magare and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 9 минута, Ведран* рече Контемплирао сам вас на водама данас. И виђех вас вако. Не знам да ли у води или изнад воде.... Ава ћути и сигурно нешто опасно закувава. ВСБ се и сам вину у високе контемплације. Трифкету комп поправише. Гајић се вазнесе атемпорално. Милану Бог посла сан глубоки. Бокисд претражује Оце да објасни Дамаскина. Сармагуди од стотину лица (из гејм оф тронс) излази пара на уши, а у Грчкој зима, Магарету се под високом температуром привиђају мокре крпе. Модератори погружени у молитву траже да неко не каже нешто на шта ће морати да реагују. А остали, од владика до а(А)вокада, шпијунирају нас и мисле да их нико не види. А незнавени читају збради црквених аброва. A Vedran već u rajskom vrtu..doduše mokrih hlača. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече Ава ћути и сигурно нешто опасно закувава. Весели Ава само што се врну из Роме... Ишао жени да обавим неке бирократске ствари... Аутобус ми ишао преко 2 сата, неки колапс у Риму... Јутрос у 6 поздравих Боксита и питам га што није потписао, јер вели да исто причамо! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Ne vredi ne mogu da snimim. Ako neko ima drugu knjigu Tasine Patrologije dopunjeno izdanje neka proba da uslika i postavi. Ja cu mu dati stranice. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Ne vredi ne mogu da snimim. Ako neko ima drugu knjigu Tasine Patrologije dopunjeno izdanje neka proba da uslika i postavi. Ja cu mu dati stranice. Да се обратимо Влади Димитријевићу или Дејану мачковићу, они су обожаваоци лика и дела умиреног епископа! Жика, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Да се обратимо Влади Димитријевићу или Дејану мачковићу, они су обожаваоци лика и дела умиреног епископа! A mozda i Svetlana? Ona ga je prevodila na grcki (makar tako pomenu). Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука