Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 5 минута, Гајић рече А нисмо ли ми све то, а у Телу Господа нашег Исуса Христа? Naravno da jesmo i taj termin od Oca nije vremenska distanca, možda zato što me tako kapiraš ne možeš da razumeš. Dakle taj termin od Oca je razlikovanje a ne vremenska odrednica, jer Otac daje vanvremeno, bespočetno i beskrajno mi po davanju postajemo savečiti tim davanjem. Dakle nije vremenska distanca nego razlikujemo se kao što se i Sin od Oca Ipostasno razlikuje... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 На овај дан Господњи имам један поклон за мог грудара, ВСБ. Ориген у једном фрагменту вели: Царство Небеско је Сам Исус Христос, који призива све ка покајању и привлачи их ка Себи благодаћу! Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече На овај дан Господњи имам један поклон за мог грудара, ВСБ. Ориген у једном фрагменту вели: Царство Небеско је Сам Исус Христос, који призива све ка покајању и привлачи их ка Себи благодаћу! А мени кокице ВСБ имаш ли времена за роштиљ, ја частим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Misliš Božje predznanje? Šta kaže Maksim za Božje predznanje: Božje predznanje je znanje.... (moramo li to opet)? Inače kladim se u svoj život da ne umeš da objasniš a da ne budeš smešan i tup termin koji koristiš: predvečni savet. Šta je predvečni savet? Pa, nije termin tup, koristi se u hriscanskom jeziku. "Da bi spasao čoveka koji kroz prvobitni greh otpade od Boga i postade smrtan, po predvečnom Savetu Svete Trojice pokoravajući se volji Oca Sin Božiji siđe na zemlju, rodi se delovanjem Svetoga Duha od Prisnodjeve Marije, objavi ljudima Istinitog Boga Oca i Njegovu Božansku volju,",...( sv. Jovan Sangajski ). "(1,10) I u Bogu postoje ikone i paradigme (prauzori) onoga što je od njega nastalo, tj. njegov predvečni savet, večno istovetni. Jer ono što je Božansko po svemu je nepromenljivo i nema u njemu promene ili senke izmene. Sveti Dionisije, duboki znalac božanskih stvari, koji je razmišljao o Bogu bogonadahnut, naziva ove ikone i paradigme (prauzore) predodređenjima. Jer u njegovom savetu je pre svoga nastanka ucrtano i naslikano sve ono što je on predodredio i što će neizostavno biti, slično čoveku koji namerava da sagradi kuću te najpre ocrtava i odslikava njen plan u svome umu.[…]" ( sv. Jovan Damaskin ) ...него часном крвљу Христа, као Јагњета непорочног и безазленог, предвиђеног још пре постања света, а јављеног у последња времена ради вас“ (1 Пт. 1, 19-20) "Это есть объемлющее все века таинство, открывающее сверхбеспредельный и великий Совет Божий, бесконечно и беспредельно предсуществующий векам, Ангелом которого было Само сущностное Слово Божие, ставшее Человеком." ( sv. Maksim Ispovednik ) Po tom predznanju Bog zna buducnost i predvidja i promislja o stvarima. To je slikovito opisano kao, ....velikog saveta angel... BESEDA o najslavnijem detetu Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu njegovu, i ime je njegovo: velikog saveta angel, čudni savjetnik, Bog silni, knjaz mira, otac budućeg vremena (Isa. 9, 6). Koji je smrtni čovek u svoj istoriji ljudskoj, na koga bi se mogli primeniti svi ovi nazivi, sva ova vlast, sva ova slava? Nikoji. Zato sv. Zlatoust i veli: „ovo je nemoguće razumeti u odnosu ma koga drugog čoveka nego samo u odnosu Hrista." Prorok ovde jasno izražava dve prirode u Spasitelju sveta: čovečansku i božansku. Rodi se dijete - to označava čisto čovečansku prirodu. Sin nam se dade - to sjedinjuje dve prirode u jednoj ličnosti: Sin Božji i Sin Devin u ličnosti vaploćenog Gospoda. Ostali nazivi pak označavaju božansku prirodu Gospoda Isusa. Vlast je NJegova na ramenu NJegovu, t.j. vlast je NJegova. - NJegova sopstvenost, i nije pozajmljena. Veliki savet - nije li to Sveta Trojica? Angel, ili poslanik i vesnik, toga trojičnog saveta jeste Sin Božji, slovo predvečno. Čudni savetnik - jer je sve čudo sve iznenađenje,sve novost, što od NJega i kroz NJega dođe rodu ljudskom. Bog silni - šta bi Arije na ovo rekao, i njegove moderne pristalice,koji odriču božanstvo Gospodu Isusu? Knjaz mira - jer od NJega je mir trajni, mimo NJega rat spolja i iznutra. Otac budućeg vremena - kao što je On gospodar prošlosti tako i budućnosti. No On je još Otac Crkve, tvorac novog sveta, Osnivač Carstva Božjeg. Ovo divno i tačno viđenje vide sam Isaija, sin Amosov, na 700 godina pre nego se ono objavi celoj vasioni. ( Prolog , sv. Nikolaj ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече На овај дан Господњи имам један поклон за мог грудара, ВСБ. Ориген у једном фрагменту вели: Царство Небеско је Сам Исус Христос, који призива све ка покајању и привлачи их ка Себи благодаћу! Hvala i da Bog ukrasi ove reči Origena, vaistinu je Sin Isus Hristos Carstvo Boga Živoga i sam Bog Živi. Ведран*, Zoran Đurović and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Boga poznajemo kroz suštinu Njegovih energija nestvorenih i bespočetnih, Превише се дружиш са Зорком, тако да ти се вирус прицјепио! Не треба говорити суштина енергија. Само енергије. Ако то сада неко преведе на Грчи Палами на Небу, има да те спичи неком муњом, јер би на гр ово била тешка бесмислица! А иначе си у праву и капирам да си хтео да нагласиш реалност тих енергија, зато што су оне за Боксита само опсене... Жика, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 минута, Гајић рече А мени кокице ВСБ имаш ли времена за роштиљ, ја частим Dogovoreno ako mi sad Boksid ne pokvari apetit moram da ga pročitam Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 5 минута, Гајић рече А мени кокице ВСБ имаш ли времена за роштиљ, ја частим Е, нећете без Аве! Чекајте да дођем! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Превише се дружиш са Зорком, тако да ти се вирус прицјепио! Не треба говорити суштина енергија. Само енергије. Ако то сада неко преведе на Грчи Палами на Небу, има да те спичи неком муњом, јер би на гр ово била тешка бесмислица! А иначе си у праву и капирам да си хтео да нагласиш реалност тих енергија, зато што су оне за Боксита само опсене... Da tako je u polemici ponekad naglasiš ono što misliš da je predmet polemike pa se i ti sam zagrcneš nad naglašenim. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Е, нећете без Аве! Чекајте да дођем! А не тако, мора бити сам у пољу! Читаш ли ти СЗ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече Po tom predznanju Bog zna buducnost i predvidja i promislja o stvarima. Ajde sad se vrati na Maksima Ispovednika i šta on kaže šta je to Božje predznanje, pa da razumeš i ostale svetitelje, jer oni nisu odstupali od Maksima. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 9 минута, Bokisd рече Pa, nije termin tup, koristi se u hriscanskom jeziku. Боксит, на основу Отаца, Џастин Поповић ти је рекао да не постоји божанско предзнање него знање. Бог гледа ствари у њиховој остварености, не да их предвиђа. Зато постоји предестинација, коју помену од Дионисија, али је не укапира. Бог не види ствари које ће бити него гледа ствари које јесу. Зато нема преднацрта. Није Бог човек па да замишља како ће да направи кућу, па онда бише пише планове итд. Не по стоји никакво време у Богу па да би он предвиђао. Теби се то привиђа и зато негираш и Јустина. Али, о томе смо већ говорили, не? Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Али, о томе смо већ говорили, не? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Даје му га по жестини кад каже: Мислимо исто! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Даје му га по жестини кад каже: Мислимо исто! Dokazaće ako treba sad tje da se vrati na vrata kroz koja je Hristos došao i stao na sred sobe. Boksid kad citira svetitelje u bilo kojoj priči, ne može a da ne misli isto kao i mi, nego kad počne da tumači svetitelje.... u kontekstu tad je frka. Da mu zabranimo tumačenje, on je vrstan citatolog nek takav i ostane Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука