Jump to content

Препоручена порука

On 23. 10. 2017. at 15:07, εργασία рече

Ја признајем да се плашим од Џуманџије... :blush:

Expand  

Причајмо о томе. Како тачно и због чега:945729:?

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:52, Ayla рече

Naravno da ne zamjeram...možda ne bih ni shvatila. Samo sam pokušala da uspostavim komunikaciju. Vježbam virtuelno.

Expand  

Ма схватили бисте ви све него ми се чини да сте особа финог и истанчаног духа а ја сам мало несмотрен тренутно и не могу пазити на  сваку реч, а језик ми је по навици често припремљен за борбу па осетих страх да би се огрешио о вас ненамерно у својој тренутној поманиталости и наравно гризла би ме савест те се уплаших и рекох себи боље да ја не мешам прсте где нисам дорастао говорити.

Ето али ето сада схватих један од својих страхова.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:24, Матусал рече

Ма схватили бисте ви све него ми се чини да сте особа финог и истанчаног духа а ја сам мало несмотрен тренутно и не могу пазити на  сваку реч, а језик ми је по навици често припремљен за борбу па осетих страх да би се огрешио о вас ненамерно у својој тренутној поманиталости и наравно гризла би ме савест те се уплаших и рекох себи боље да ја не мешам прсте где нисам дорастао говорити.

Ето али ето сада схватих један од својих страхова.

Expand  

Ne bih rekla da si nesmotren, naprotiv. Jedan tvoj post danas mi je skrenuo pažnju...i zamislio me je. Ne znam sve, ne razumijem sve, a želim da naučim, zato pitam. 

Подели на овим сајтовима

оф топик: нешто не пратим догађања на форуму,ко је Јаце Јеримотх,тј који је стари ник ?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

hrabrost je u odlučnom služenju. najhrabriji je onaj koji svjesno bira da bude sluga. to je najhrabrije i najčasnije.

da li se današnji hrisšćani uopšte osećaju kao sluge? kao sveštene sluge? da li na svetim liturgijama svešteno saslužuju kao carsko sveštenstvo ili na liturgijama samo bleje, vrte filmove, gledaju predstavu, planiraju, osuđuju, procenjuju i mere..

u nz se riječ sluga spominje 58 puta. Petar kaže za sebe prvo da je sluga pa tek onda apostol. i da je najveći onaj koji služi drugima.

ljudi su na liturgijama prilično pogubljeni. pasivni. muče se. ne razumeju. ne služe. ne saslužuju. oltar je tabu i služenje se prepušta samo sveštenicima.

@Матусал  mislim o ovome već dva dana. da li ima kakva knjiga iz eklisiologije ili neznamnijačega a da je u vezi sa tim? sa aktivnom ulogom laika u liturgijskom životu

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 16:06, Рапсоди рече

Верујући људи су најхрабрији људи, неверујући људи су највеће кукавице генерално гледано

Expand  

Ja' b'rek'o obrnuto

Najhrabriji ljudi imaju veru, iako je nisu osvestili

Hrabrost mi je trenutno pre svega kad neko posegne za istinskim ciljevima, kada iskaže šta stvarno misli bez agresije

Hrabrost je kada si dosledan sebi, svemu što osećaš, bez napadnosti, histerije

Tu ne svrstavam non stop sasipanje onog što misliš u lice drugima,pa kao iskren sam uvek

Hrabrost je i da pitaš za nešto što ti je bitno a ne znaš dal će da te odgovor tresne ili podigne

Deca su hrabra jer im srce nije atrofiralo

I neki ljudi ponekad

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:53, Muramasa рече

Kao da sam znao da će da bude patetike. Moja vizija hrabrosti je upravo suprotna. Hrabar je onaj pod čijom se čizmom kotrlja glava onoga ko je zahtevao pokornost od njega, onaj ko se ne pokorava i ne služi nikome.

Expand  

još 20 minuta pa spavanje. dosta je bilo crtaća

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:53, Muramasa рече

Kao da sam znao da će da bude patetike. Moja vizija hrabrosti je upravo suprotna. Hrabar je onaj pod čijom se čizmom kotrlja glava onoga ko je zahtevao pokornost od njega, onaj ko se ne pokorava i ne služi nikome.

Expand  

Naivno se nadam da troluješ reda radi

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:42, Зосима рече

оф топик: нешто не пратим догађања на форуму,ко је Јаце Јеримотх,тј који је стари ник ?

Expand  

Иван Ивковић

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 20:01, Снежана рече

Иван Ивковић

Expand  

Јеах,вратио се готичар,чини ми се бољи и зрелији :ok:

Хвала Снежо

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:43, goranger рече

hrabrost je u odlučnom služenju. najhrabriji je onaj koji svjesno bira da bude sluga. to je najhrabrije i najčasnije.

da li se današnji hrisšćani uopšte osećaju kao sluge? kao sveštene sluge? da li na svetim liturgijama svešteno saslužuju kao carsko sveštenstvo ili na liturgijama samo bleje, vrte filmove, gledaju predstavu, planiraju, osuđuju, procenjuju i mere..

u nz se riječ sluga spominje 58 puta. Petar kaže za sebe prvo da je sluga pa tek onda apostol. i da je najveći onaj koji služi drugima.

ljudi su na liturgijama prilično pogubljeni. pasivni. muče se. ne razumeju. ne služe. ne saslužuju. oltar je tabu i služenje se prepušta samo sveštenicima.

Expand  

Може деловати субјективно тако, али свештеник заправо служи Богу и ономе шта је Божије у људима. Људски избор је шта ће да раде и како ће да се понашају. Тј. дали ће Божије у себи или ће грешност да пусте да расте у њима. Значи није свештеник кућна помоћница која шета спуштене главе по храму...

58 пута се помиње у Н.З. али зрелост човека је нужна да би могао да се схвати појам службовања као и храбрости. То што смо ми као народ навикли да се понашамо јако некултурно у храмовима, је нужно терање свештеника да се донекле прилагођава таквом умном склопу и вероватно пролази кроз мисаоне форме које свих тих људи. То је само по себи службовање, које мора да умори..

Читао сам скоро новински чланак где Сека Алексић, полу гола фолк певачица изјављује да је финансирала градњу пута до неког манастира и да тамо редовно одлази и пуни батерије за наступе:0205_whistling:. Па ајде замисли монаха или свештеника који са њом треба да ради и притом чита како им рекламира манастир као извор инспирације:945729:... 

Ово је фарисејски што ја пишем вероватно добрим делом, по мени схватање Н.З. захтева зрелост. Док живот по Н.З. захтева храброст и баланс између нас самих кад смо били деца и сада... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...