Jump to content

Senke nad Balkanom,nova serija na RTS-u

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Juanito рече

Па нису сви тако приказани, него једна мања екипа. Немам појма да ли је историјски тачно и да су ти неки трговали гудром, али да се неко вређа што је његов сународник приказан овако или онако ми није баш најјасније... У крајњој линији, неко јесте трговао тим опијумом, што не чини остале саплеменике тих људи лошим.

А да ли је серија лоше урађена се не мери тиме како су у њој приказани Руси. 

Не вређа се нико, само констатујем оно што је, по мени, лоше у серији. На то имам право. :)

На пример, македонски сепаратиста приказан је малтене као позитивац, он је заправо ,,частан човек", борио се са Србима у рату, али ето, Срби њему и његовом народу забише нож у леђа и отераше их у загрљај усташама. То је крајње необјективан приказ, јер је ВМРО која је убила краља, била бугарашка организација а њени чланови су ратовали, али против Срба и то много раније.

А то са Русима је само један елемент целе приче.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 52
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Православни Србин рече

На пример, македонски сепаратиста приказан је малтене као позитивац, он је заправо ,,частан човек", борио се са Србима у рату, али ето, Срби њему и његовом народу забише нож у леђа и отераше их у загрљај усташама.

О томе је причао и Арчибалд Рајс, како смо лошом управом становништво Старе Србије окренули против Срба. Ако се сећаш, прича се да су тамо слати најгори од најгорих - корумпирани, тлачитељи и њима слични. Ако је Арчибалд Рајс непријатељ Срба, онда је и Бјелогрлић.

Наравно да је ВМРО то искористио и да је ВМРО била бугарска испостава, али та прича уопште није без основа. Многи су у ВМРО и отишли разочарани управом земље и народа које су дочекали као ослободиоце од турског зулума.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, RYLAH рече

Ако се сећаш, прича се да су тамо слати најгори од најгорих - корумпирани, тлачитељи и њима слични.

Ovo podsjeca na neke ne tako daleke dogadjaje zbog cega su Srbi fasovali u ratu po raspadu Juge i na kraju na Kosmetu. Ko su bili lideri i glave paravojnih formacija u ratu ko je u ime Srba pljackao i cinio zlocine, ko su bili ti sto su 90-tih na Kosovu rusvarili Albance, sve nesto podsjeca i na ta malo dalja vremena...i na iznova ponovljene promasaje srpske politike u 20 vijeku.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

Па нису сви тако приказани, него једна мања екипа. Немам појма да ли је историјски тачно и да су ти неки трговали гудром, али да се неко вређа што је његов сународник приказан овако или онако ми није баш најјасније... У крајњој линији, неко јесте трговао тим опијумом, што не чини остале саплеменике тих људи лошим.

Мене таква аргументација подсјећа на оне Љуцкоправаше са Запада када се жале како "Холивуд приказује све *insert race/ethnicity/religious group* као зле/лоше" и потпуно фуле поенту неког филма. Као фрка која се дигла око Америчког снајпера који се фокусирао на једног човјека, а не на читав рат у Ираку ( али то није спријечило Вокс и остале да се јадају како филм има истих проблема као што се сада људи жале на Сенке над Балканом - "не приказује се нешто како ми мислимо да се треба приказати или није речено што ми мислимо да се треба рећи иако те ствари нису уопште поента" ).

По истој логици се смијем кладити да су прозивали Лепа села лепо горе као антисрпски филм ( био сам мали када је изашао па не знам засигурно, али спреман сам се опкладити да је тако било ). Дакле ако не правиш романтизовани пропагандни филм који иде "нама" у прилог у сваком детаљу - не ваља. Но да се не мијешам више пошто нисам гледао серију, па немам шта више рећи од ове критике критике серије.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ћириличар рече

По истој логици се смијем кладити да су прозивали Лепа села лепо горе као антисрпски филм

Međ ostalim, bilo je i tako...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Međ ostalim, bilo je i tako...

I rest my case then. Serbian nationalists are SJW snowflakes.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ћириличар рече

Дакле ако не правиш романтизовани пропагандни филм који иде "нама" у прилог у сваком детаљу - не ваља. Но да се не мијешам више пошто нисам гледао серију, па немам шта више рећи од ове критике критике серије.

Грех њеног орла рулз!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ћириличар рече

I rest my case then. Serbian nationalists are SJW snowflakes.

Сви колективи су такви, брате, без изузетка. Једино се разликује ко у датом тренутку има више медија да гласније кука. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Juanito рече

Gde ti živiš?!?!?!?!

;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Па не живи у Србији :smeh1:

Pun intended...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А `ел ће се Бјела у овој серији, мож` бити и бавити даљом "судбином" дела Козака у редовима Вермахта?

#мсмсамопитам

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Juanito рече

Тамо где можеш легално да се урадиш тако да свуда видиш козаке. 

Lako je vama u toj drogiranoj lalala zemlji da se pravite kao da svaka odluka scenariste nije deo globalne geopolitičke strategije!!!

A da li ti je poznato ko je doveo papu stranca, posle šesto godina, na presto Vatikana? A? Em stranac, em Poljak. Slučajno je li? A jel slučajno što je Valensa dobio Nobelovu nagradu za mir? Slučajno? Jel slučajno što rođenoj strini nisi pisao dvadeset godina samo zato što živi u Lenjinovom bulevaru?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...