Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 минута, Natasa. рече

Ah, ko će ženi udovoljiti :ani_biggrin:.

Žena teško,zato je feminizam čist promašaj,znaš i sama.:ani_biggrin::)))

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Кратос рече

Čim si partner već si ravnopravan.;)

Nego tedo da te priupitam kako je tamo kod tog tvog ,,džapaniza,, el on patrijrahalac il ne daj bože neki rodno ravnopravni liberal?:D

Ako možeš da radiš 24/7, ne zanima ga pol. Ne deluju mi previše patrijarhalno, ali imaju svoja pravila koja ne žele da menjaju. Generalno su ponosni na svoju uniformnost.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ako možeš da radiš 24/7, ne zanima ga pol. Ne deluju mi previše patrijarhalno, ali imaju svoja pravila koja ne žele da menjaju. Generalno su ponosni na svoju uniformnost.

Ma mislim na tvog mužića pužića ne na Japance...kaki je on?:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Мислим да имамо тему о феминизму, био сам се мало укључио...али ово није та тема. Као што то није ни "релатизовање фашизма" које Блиц намеће.

Тема је, чини ми се, оно што се некада звало "специјални рат" (сад је и тај израз политички некоректан, више се користи "спиновање") против Српске православне цркве. И, немојмо да се заваравамо - циљ није само успјех "унутрашњег дијалога", него потпуно разарање Светосавске цркве као такве. Није данас "Блиц" случајно пренио и изјаву епископа бачког од прије два дана, коју је РТС донио још у недјељу, а други медији јуче, не пише др Небојша Крстић, случајно колумну у истом том данашњем Блицу, и не заваравајмо се - не стоји иза свега на друштвеним мрежама омражени председник г. Вучић, попиће они и њега у чаши воде, као када су му запрјетили кога МОРА да постави за премијера.

Дакле, данас Блиц по Амфилохију, Ало по Григорију, почео је Телеграф по патријарховом окружењу... сјутра је на реду...неко сигурно.

Добро, то нам је јасно, али како Црква може да одговори на ту организовану кампању, посебно у ситуацији, која није нека тајна, да у епископату влада велика неслога...

Ја сам, признајем за радикалан одговор, који подразумјева слиједеће:

1) максимално дисциплиновање епископата, оштро кажњавање за финансијске преступе у Цркви и потпуна забрана контрапродуктивних наступа, типа "опијела" влади 2013. и слично

2) оштар и директан одговор протагонистима кампање. (Зато сам и навео за овог мог и митрополитовог земљака професора Ратка Божовића који 50 година пише с увјерењем ни о чему, да је из познате четничке породице, заправо једне милицијско-бандитске породице која је под окупацијом најсуровије премлаћивала и терорисала цивилне чланове, жене и ђецу, устаничких породица. Из таквог миљеа комунистима је било најдраже да регрутују кадрове за осјетљива мјеста као што је Факултет политичких наука на коме је Божовић радио. То је наша ситуација: четничка ђеца су морала да буду најпослушнији комунисти- једна врста јаничара - а Амери рачунају да помажу само бивше комунисте, то је одавно истицао архитекта Пеђа Ристић - нијесте рецимо могли да добијете докторат у иностранству ако не радите на Универзитету, а на Универзитету сте могли да радите само као члан Савеза комуниста. Тако смо добили већ читаву генеологију савремених јаничара која се у условима социјалне биједе лако репродукује за неку стипендијицу или хонорарчић. И ова друга, Блицо-ова свједокиња је јако занимљива - власница "Сигурних кућа" Весна Станојевић. Ево, ја, др Александар Живковић, јавно да је приупитам - подсјетим, добро она то зна, гдје је била "Сигурна кућа" за њеног 20 година старијег мужа кога није хтјела да његује?)

3) захтјев да се свака политичка дебата у Србији заустави док се не отворе тајни полицијски досијеи и сви доушници не искључе из јавног, па и црквеног, живота. У томе нас је већ претекла и Албанија а отуда већина зала која нас сналази и потиче.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Puni klubovi oženjenih ili razvedenih matoraca koji jure klinke jer im je matora žena koja im je decu rodila, dosadila. A možda i mnogo zvoca. Sad je njemu do kupovine kola i mladih devojaka, kakva žena, kakva deca.

Muskarci traze uglavnom ono sto nemaju kuci. Ima i losih muskaraca ne branim muski rod, nemoj to da mislis. Ali zena je stub kuce od nje sve polazi, ona drzi porodicu na okupu. I kad nema ko da nam vaspitava decu onda naravno propadamo kao nacija i propascemo.

Подели на овим сајтовима

"One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji"

Ovde imam jednu zamerku-ONE...koliko tih nesrećnica abortira jer nema podršku partnera? Pa nisu same pravile decu. Koliko ih muževi dovedu da abortiraju? Jeste, one pobiju...pa nije dete samo njihovo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Djapa рече

Muskarci traze uglavnom ono sto nemaju kuci. Ima i losih muskaraca ne branim muski rod, nemoj to da mislis. Ali zena je stub kuce od nje sve polazi, ona drzi porodicu na okupu. I kad nema ko da nam vaspitava decu onda naravno propadamo kao nacija i propascemo.

7896634

I žene traže ono što nemaju kod kuće.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

"One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji"

Ovde imam jednu zamerku-ONE...koliko tih nesrećnica abortira jer nema podršku partnera? Pa nisu same pravile decu. Koliko ih muževi dovedu da abortiraju? Jeste, one pobiju...pa nije dete samo njihovo.

Nebitno je,to je ubistvo života u začetku.Pre bi se ubio nego da tako nešto uradim....znači totalno nevezano za veru...to je strašno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nebitno je,to je ubistvo života u začetku.Pre bi se ubio nego da tako nešto uradim....znači totalno nevezano za veru...to je strašno.

Pa jeste, ali kad se vodi rasprava o feminizmu. Ne kažem da abortusa ne bi bilo da žena ima podršku, ali tvrdim da bi se broj smanjio kad bi se muški partneri zauzeli za svoju partnerku i dete.

E ja bih da abortiram. Važi, šta će nam dete, mladi smo...nemamo para...već imamo dvoje dece...i tako idu izgovori.

Подели на овим сајтовима

A jednu takvu liberalnu debilku sam izbacio iz kuće monumentalno.Uplašila se jadna će joj propadne telo,mož se iskomplikuje... mrš bre u tri pm(s)-a.......ćao seko......

Подели на овим сајтовима

Jeste, one pobiju...pa nije dete samo njihovo.

Абортус је, прије свега - мушки гријех, то је јасно. Велики је осјећај кривице код жена које су абортирале, без обзира да ли су вјернице или не. Тога сам постао свјестан тек када сам као студент радио анамнезе пацијенткињама на реуматологији. Запањио сам се да су готово све имале 6 до 10 абортуса (то је код нас изгледа контрацептивни метод број један) и све су изреда своје тегобе и болове који су код реуматских обољења стварно страшни, приписивале гријеху због абортуса.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

ova zena nema podrsku partnera, nijednog od njih, cak i ne zna ko je otac ali je ipak rodila dete. Ona je morala to da uradi, vama smesno ali njoj nije . meni jeste :D lol 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

У суштини Hi-Tech Холандија са секс роботима...

Tako. Jedna nacija, jedan način života-to im je moto.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa jeste, ali kad se vodi rasprava o feminizmu. Ne kažem da abortusa ne bi bilo da žena ima podršku, ali tvrdim da bi se broj smanjio kad bi se muški partneri zauzeli za svoju partnerku i dete.

E ja bih da abortiram. Važi, šta će nam dete, mladi smo...nemamo para...već imamo dvoje dece...i tako idu izgovori.

Postoji i krivica muškaraca ali je ipak žena ta koja odlučuje,to je apsolutno njena volja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...