Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

zlatno_runo_-_iv_tom-borislav_pekic_v.jp

Četvrti put! I svaki put se iznenadim kako nisam video ovo ili ono...

Nacija je grupa ljudi ujedinjena zabludama o svojoj zajedničkoj prošlosti i mržnjom prema svim susedima.
Srbi nisu narod, oni su jedno naročito stanje duha.
Engleski klozeti su poslednja reč jedne civilizacije na umoru.
Na Balkanu su i medvedi blagorodniji od ljudi.
Ljudi se pridobijaju načinom svakojakim. Nekoji obećanjima, nekoji pretnjama, nekoji parama. A ima ih, takav nam nacion, koje i treba ohrabotavati. Iz načela su radi svakoj vlasti leđa videti.
Onaj koji je privatnu svojinu utemeljio, Bog je, nije sotona. Bog je prvi među svima nama sopstvenjacima, mimo svega drveća,uzo jedno i na njega obesio tablu: Privatan posed, pristuplenije zabranjeno. Kao i što mi govorimo kad nam ko nepozvan na imanje prodre, Bog je jednostavno zagrmeo: koj se primakne – pucam!

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

"За једну етику рађања" - Жан-Клод Ларше
"Разговори с Богом" - Нил-Донајд Војђ 

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Васко Пратолини "један јунак нашег доба" и у склопу те књиге мали роман "девојке из Санфредијана" ("јунака" нисам прочитао целог, али сам видео шта ја на крају  :-[ )

Књига из 50их, "минерва" издавач, стара, жуте странице, корице од неке као тканине преко

Волим такво штиво, Италија после рата, тик после рата, подсећа мало на Малапартеову "Кожу" (од које ми је остало пар поглавља до краја  :-[  ) 

није баш ведра тематика, напротив, али ваљда што волим Италију, па и тај народ......

Албахаријеве "кратке приче" сам добио за рођендан, толико су кратке (мање од пола стране) и занимљиве да је то баш за мене

(веома сам слаб читач) :/ :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...