Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Тренутно читам "Васељенске саборе" од Карташова, неке студије Владике Игнатија и сада четврту књигу о Литургији Вл. Атанасија. За неки дан крећем да проучавам Оригена.

Подели на овим сајтовима

Прича о старом краљу

Григорије, Епископ захумско-херцеговачки

Одлична  0311_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif књига и препоручујем свима да је  :cmizdrenje::drugarstvo:

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

св. Никодим Светогорац и св. Макарије Коринтски

ДУШЕКОРИСНА КЊИГА О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ХРИСТОВИМ ТАЈНАМА

и

Фотије Кондоглу и Митрополит Игуменице Димитрије

ЖИВОТ ИЗ ГРОБОВА НОВОЈАВЉЕНИ СВЕТИТЕЉИ И ЧУДОТВОРЦИ СА МИТИЛИНЕ СВЕТИ РАФАИЛО, НИКОЛАЈ И ИРИНА

Подели на овим сајтовима

Upravo sam zavrišila čitanje knjige Svatog Vladike  Nikolaja , Misionarska pisma i počeh sa čitanjem Misli o dobru iz zlu. Jednom neko reče ako samo pročitate dvije knjige Svetog Oca Nikolaja postajete vjernik ako do tada i niste bili. Dok čitam knjige Svetog Oca Nikolaja osjećam blizinu Božiju. 0409_feel

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

Citam nastavak LAGUMA koji se zove NIGDINA od Svetlane Velmar Jankovic(koja je od nedavno clan SANU).Lep i lagan stil citko i pitko.Citam nocu jer me niko ne uznemirava a imam i los san :smiley:

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vizi,je li da da su i "Lagum" i "Nigdina" sjajne?Ja sam ih citala pre osam godina i odusevljena sam...

Preksinoc sam za dva sata procitala jednu sjajnu knjigu,koju mi je preporucio i pozajmio moj duhovnik,"Lazar"

od vladike Grigorija.Odlicna je!

Подели на овим сајтовима

Тренутно читам Старца Пајсија - Уски Пут..о.Пајсије dada је заиста био свет за живота и свима препоручујем да читају његове књиге.

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

Vizi,je li da da su i "Lagum" i "Nigdina" sjajne?Ja sam ih citala pre osam godina i odusevljena sam...

Preksinoc sam za dva sata procitala jednu sjajnu knjigu,koju mi je preporucio i pozajmio moj duhovnik,"Lazar"

od vladike Grigorija.Odlicna je!

Da divne su a ja sam od vladike Grigorija pre neki dan procitala PRICA O STAROM KRALJU,probacu da nabavim LAZARA :smiley:

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

"Слепило" - Жозе Сарамаго

А Википедија каже следеће:

"Роман Слепило јесте врста антиутопије, литерарно остварење које настоји да истражи праве димензије хуманости и друштвених институција света у коме живимо. Сарамаго литерарно испитује шта би се десило када би изненада цела једна земља почела да тоне у физичко слепило, у епидемији којој се никакав разлог не види? Његови ослепели јунаци суочени су најпре са суровом изолацијом из друштва, које на тај начин покушава себе да заштити, а потом и њихова властита хуманост и солидарност пролази кроз тешке пробе. Исходи су крајње понижавајући; уместо величине људског духа пред нама се помаља коначна истина о ништавности свих обзира и вредности које нас чине људима. Све што преостаје јесте пука жеља да се по сваку цену преживи, ма како тај тако задобијени живот изгледао, ма колико он био пун понижења. А херојство, када га има, не припада нити заједници нити њеним установљеним институцијама. Оно је, пре свега, усамљено дело појединца, и једина права нада у свету који незаустављиво хрли ка пропасти."

Почетак обећава...

Подели на овим сајтовима

Читам све дневне новине и на ивици сам да почнем да кукам!  dada

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...