Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ову сам књигу добила на поклон и јако је занимљива, поготово ко ужива у духовној литератури..

a001362.jpg

Ово је књига о великом подвижнику, исповеднику и мученику руског двадесетог века, књига сведочења, која су сабрала његова духовна деца, доказ да нема тог пакла у који човек може бити заточен, а да га тамо не нађе Богочовек у чијим рукама су кључеви свих тамница.

Опис сам укратко нашла на нет да би знали о чему се ради а ја сам на пола и препоручујем!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

На мене је посебан утисак оставила књига Алексадра Торика, Флавијан, тренутно читам настак друге и треће књиге. Било би лепо када би свако из духовних књига које је навео извукао један сегмент, неке реченице које су на њега утицале и које жели применити у овом земаљском животу на путу припреме за небески.

Подели на овим сајтовима

Било би лепо када би свако из духовних књига које је навео извукао један сегмент, неке реченице које су на њега утицале и које жели применити у овом земаљском животу на путу припреме за небески.
:aplauz: :good2:

ајде, пошто си ти предложио, ти и започни.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Тумачење Библије, проф.др.Љубивоје Стојановић

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Младен22323, on 19 Aug 2014 - 10:16, каже: Било би лепо када би свако из духовних књига које је навео извукао један сегмент, неке реченице које су на њега утицале и које жели применити у овом земаљском животу на путу припреме за небески. ајде, пошто си ти предложио, ти и започни....

Ево ја ћу. :)
Цитат из књиге ''Азбучник богочовечних мисли'' Аве Јустина: 
"Браћо моја, зар ви сви то не видите? Зар ви сви нисте осетили мрак и злочин антихришћанске Европе на својим леђима? Хоћете ли уз Европу или уз Христа? Уз смрт или уз живот? То двоје ставио је некад Мојсије пред свој народ. И ми стављамо пред вас. Знајте: Европа је смрт, Христос је живот. Изаберите живот да живи будете на век."

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо прочитао: Св. Атанасије Велики Против идола  и О очовечењу Бога Логоса.

Две апологетске расправе из млађих дана Св. Атанасија. 

Разобличава неукост безверја и говори о настанку идолопоклонства, углавном оба дела говоре о истом али из различитог угла.

На самом почетку напомиње да у прво време није постојало зло и да су га "изумели" људи, наравно, удаљивши се од Бога. И управо тај начин на који Св. Атанасије говори о последицама удаљавања човека од Бога јесте и кључ, оно што је на мене оставило печат излагања.

Иначе на одмору сам на брзака прелетео роман "Колиба". Популарно и солидно дело. Само треба разграничити начин на који аутор излаже тај "доживљај" Бога (Тројичног Бога), главног лика. Стицао сам утисак у појединим моментима читања да је консултовано можда православно излагање (о Тројичном Богу) у грубим цртама. Али пошто се ради о роману, као и свагда, узео сам то са резервом. Било ми је занимљиво да упоредим то излагање у моменту читања са оним што ја познајем...

Подели на овим сајтовима

p20140819201328.jpg

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Pročitao sam Mario Vargas Ljosa  "Avanture nevaljale devojčice"

Živopisno, sadržajno, tužno....čita se u jednom dahu

Nobelova nagrada

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ја тренутно читам

gallery_15281_128_175083.jpg

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

У недељу сам себи купила и са задовољство почела читати :

nesveti-a-sveti.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...