Jump to content

МЕЂУНАРОДНИ ХАОС – Купио слику у Аранђеловцу на вашару, испоставило се да је украдени Ван Гог!

Оцени ову тему

Аурор

Препоручена порука

Kako je ovo moguće i zašto se nije meni dogodilo?

МЕЂУНАРОДНИ ХАОС – Купио слику у Аранђеловцу на вашару, испоставило се да је украдени Ван Гог!

31. августа 2017.  ЗАБАВА

Марко Марковић (45) из Београда, који се случајно обрео на вашару у Аранђеловцу, обилазећи уличне тезге и продавце застао је испред продаваца слика.

У мору слика, ипак му је једна запала за око, платио је свега хиљаду динара, а онда је уследио хаос. И то не мали, него међународни.

„Конгрегација напушта Реформисану цркву у Нојнену“, Винсента ван Гога

У децембру 2002. године украдене су две слике из Музеја Винсента Ван Гога у Амстердаму. За само неколико минута два лопова су провалила и узела слике „Конгрегација напушта Реформисану цркву у Нојнену“ и Поглед на море у Схевенингену“. Заједно, слике вреде око 25 милиона фунти. Лопови су осуђени на затвор годину дана касније, и све до данас сликама није могло да се уђе у траг.

2b6cb5a9fd6f6bdfbb665ac99f9619d4.jpeg

Двадесетог осмог августа Марко Марковић из Београда, дошао је у посед слике за коју су многи сматрали да је изгубљена, а реч је о слици „Конгрегација напушта Реформисану цркву у Нојнену“ , и слика је  на волшебан начин стигла у његове руке.

Сасвим случајно сам се обрео на вашару у Аранђеловцу, и пошто сам љубитељ уметности, и пасионирани купац слика, приметио сам да се на јендој тезги продају слике, и баш ова ми је привукла пажњу. Платио сам је свега хиљаду динара, а када сам дошао кући укуцао сам на интернет не би ли сазано о чијој се реплици ради, али сачекало ме је изненађење од којег и сада дрхтим. По ономе што сам ја видео, а што су потврдили пар угледних антиквара, реч је о слици Ван Гога, које је украдена. О томе најбоље сведочи и његов потпис, и по речима свиих  експерата који су га видели потврдили су да је оригиналан. Ових дана очекујем долазак делегацију из Музеја из Амстердама који треба да потврде аутентичноост, а онда ћемо се договорити и за коју суму ће слика бити враћена музеју, рекао је овај Србин за холандски портал амстердам њуз.

Да ли ће Марко Марковић постати милионер, и како ће се завршити ова прича, и одакле Ван Гог на вашару сазнаћемо ускоро.

Ар Инфо

http://arandjelovacinfo.rs/2017/08/31/medjunarodni-haos-kupio-sliku-u-arandjelovcu-na-vasaru-ispostavilo-se-da-je-ukradeni-van-gog/#.WalLiwDw-Dh.facebook

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

Kako je ovo moguće i zašto se nije meni dogodilo?

Можда зато што не би хтео да је вратиш? :ani_biggrin:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Аурор рече

а онда ћемо се договорити и за коју суму ће слика бити враћена музеју,

Па платио је 1000 динара, шта има да се договара. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Али желео је да је окачи на зид. Сасвим могуће да то и даље највише жели, а на продају ће евентуално пристати због необичних околности. Зашто би цена морала да остане иста? :)))

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Зашто би цена морала да остане иста? :)))

Јер је, не знам, људски? Поготову у времену у ком се не чувају културна блага. :) Можда да му дају добру копију. :)

Подели на овим сајтовима

Bitno je koliko može da dobije za nju... Van Gogove slike su među najskupljim na svetu.

Ovo je prodato za 149 miliona dolara:

main-qimg-68f5e4710c9ef42cea5c923d5fe8cf

Ovo $93 miliona:

main-qimg-e2afbca814a2a8b09246ddb80428ee

$112 miliona:

main-qimg-d96a24929501c48f8b079b05ea2454

$50 miliona:

main-qimg-297a8166be6abef337a0475dee3398

Подели на овим сајтовима

Јер је, не знам, људски? Поготову у времену у ком се не чувају културна блага. :) Можда да му дају добру копију. :)

Их, па је л' говоримо о томе шта је људски или шта је очекивано?  

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Znači da što više obilazimo seoske vašare... :smeh1:

Ја сам била у околини Аранђеловца за Успеније... тог дана свратила у сеоску црквицу на литургију а затим на археолошка ископавања код Дворина на Венчацу... намерно и свесно сам избегавала вашар... ето ми сад :ani_biggrin:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Bitno je koliko može da dobije za nju...

Па ако. :)

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Их, па је л' говоримо о томе шта је људски или шта је очекивано?  

Нисам размишљала ( као и обично :)) ) о томе, само ти одг. на питање. :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...