Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Филозоф рече

Sto i dalje nije isto sto i pravoslavno predanje. Ako si citao npr Vladiku Nikolaja i ostale oce stvari stoje malo drugacije 

Мора ми даш конкретно, не знам тачно на шта мислиш... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Vladan3 рече

Ја не могу да верујем да Нил де Грас озбиљно мисли да је вечни живот да свако јутро поново устајеш као што и сада радиш и то је то заувек.

Човек је помешао "досетке" (које јесу духовите, забавне итд.) и мудрост.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Филозоф рече

Jel si citao katihizis Vl. Nikolaja? 

Па јесам, ал пре 20 и кусур година... Слабо се сећам детаља да би могао одма да укапирам на шта мислиш. :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan3 рече

Ја не могу да верујем да Нил де Грас озбиљно мисли да је вечни живот да свако јутро поново устајеш као што и сада радиш и то је то.

Не знам зашто мене цитираш, лол. Осим ако не сматраш да је вечни живот = living forever (што је заправо питање на које је човек одговорио)...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Ne,baš obratno prolaznost daje smisao svakom trenutku i čini ga smislenim jer se više nikada neće ponoviti.Takav stav sam čuo od većine ateista.

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Па супер, ни они се више никад неће поновити. :smeh1:

Тако да, шта има везе...

Али ако истовремено мисле да је Универзум бесконачан, онда ће се све што се догодило (и што се може догодити) поновити бесконачан број пута па и то склепано "пролазно које има смисао јер се неће поновити" постаје бесмислено :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Џуманџи рече

Не знам зашто мене цитираш, лол. Осим ако не сматраш да је вечни живот = living forever (што је заправо питање на које је човек одговорио)...

Нисам хтео да у цитату остане видео због пргледности, а ни да буде скроз празно, тако да је остао само твој текст који је био уз видео.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan3 рече

Нисам хтео да у цитату остане видео због пргледности, а ни да буде скроз празно, тако да је остао само твој текст који је био уз видео.

Тек сад не разумем. Лари га је питао "if you could live forever, would you" и човек је одговорио да не би пролонгирао 'овај' живот. Какве то везе има са вечним, заиста не знам... Чак подсећа на причу из Highlander филма. :)

Подели на овим сајтовима

Да вас сачувам од деценија филозофирања и лупања главе. Кад све те велике тајне Универзума изанализираш и докучиш, коначан одговор је - у животу су најбитније паре. :smeh1:

21032537_812018115642738_199626689866371

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vladan3 рече

Али ако истовремено мисле да је Универзум бесконачан, онда ће се све што се догодило (и што се може догодити) поновити бесконачан број пута па и то склепано "пролазно које има смисао јер се неће поновити" постаје бесмислено :)

Kako mislis ponavljace se jer je beskonacan univerzum?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Џуманџи рече

Тек сад не разумем. Лари га је питао "if you could live forever, would you" и човек је одговорио да не би пролонгирао 'овај' живот. Какве то везе има са вечним, заиста не знам... Чак подсећа на причу из Highlander филма. :)

pa ima u smislu da to nije odgovor na ono o kakvom smo mi vecnom zivotu govorili

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Да вас сачувам од деценија филозофирања и лупања главе. Кад све те велике тајне Универзума изанализираш и докучиш, крајњи одговор је - у животу су најбитније паре. :smeh1:

21032537_812018115642738_199626689866371

ima nas dokonih sto i pare imamo pa opet samo nesto mislimo :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

ima nas dokonih sto i pare imamo pa opet samo nesto mislimo :smeh1:

Па то је то, онда ти нису најважније паре.

Мора да престанеш да мислиш, ко онај зен будизам... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Grizzly Adams рече

Па јесам, ал пре 20 и кусур година... Слабо се сећам детаља да би могао одма да укапирам на шта мислиш. :(

Ne radi se o detaljima brate. Pratim tvoje pisanje na forumu i deluje kao da ti prihvatas neku svoju verziju. Primera radi dosta stvari iz starog zaveta i ti i ostali prihvatate kao alegoriju ili poucne price, a vidimo da je dobar deo predanja baziran na posmatranju tih dogadjaja kao bukvalnih. I opet i da se to zanemari Hristos pravi kontinuitet sa time tj ne prekida i ne odbacuje to predanje

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

pa ima u smislu da to nije odgovor na ono o kakvom smo mi vecnom zivotu govorili

Ја сам тај видео поставила а пропо почетка Парадоксологијиног и Гризлијевог дијалога, што се види по времену пост-овања. Био си на теми тада, знаш који је контекст, чему ово измотавање?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...