Jump to content

Медвеђа посла...

Препоручена порука

пре 23 минута, Grizzly Adams рече

То је ствар приоритета. Увек би пре дао $600 да проведем пар дана на неком лепом месту него за шарену играчку. :)

Јес, ал ми који смо на западу реално можемо да приуштимо и једно и друго. Тим пре што се ретко даје 600$ одма, него то све иде под уговоре са оператерима, па са попустима и слично.

Ајфон сикс у градском превозу је посебна врста несвести... Значи, имаш хиљадарку да бациш на џиџа-миџе, а немаш кола да се возиш нормално. Чудеса...

Не разумеш Европу. Овде се краљеви и бизнисмени возе у превозу. Брже стигнеш где хоћеш. С колима имаш проблем гужве, паркирања итд. А у јавном превозу можеш и да радиш, па онда увече имаш више слободног времена. Погрешан ти је закључак да превоз користе само они који немају кола или не могу да их приуште. Добар јавни превоз је једна од неколико предности Европе у односу на Вавилон. Што се јасно види у просечној килажи. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

То је ствар приоритета. Увек би пре дао $600 да проведем пар дана на неком лепом месту него за шарену играчку. :)

Ајфон сикс у градском превозу је посебна врста несвести... Значи, имаш хиљадарку да бациш на џиџа-миџе, а немаш кола да се возиш нормално. Чудеса...

Осим ако ниси логички извео да сваком човеку приоритет морају да буду кола у односу на iPhone. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Pola nekih mojih poznanika fura ajfonove od 500 evra a automobile od 1000. 
Sirotinjska je tuga pregolema, jadni moraju da imaju taj socijalni simbol da bi bili neko i nesto.

Ja imam polomljeni lg g2, jer mi naleteo za 40 jura i prezadovoljan sam. 
samo ne mogu da ga stavim na astal od kafica i da se osecam ko smeker, ali nema veze jer se osecam ko smeker ovako. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ја сам тек прошле године купио ајфон 5с и то само зато што је био неки попуст...

Шта ћу кад волим паре, тешко се растајем од њих. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Не разумеш Европу. Овде се краљеви и бизнисмени возе у превозу. Брже стигнеш где хоћеш. С колима имаш проблем гужве, паркирања итд. А у јавном превозу можеш и да радиш, па онда увече имаш више слободног времена. Погрешан ти је закључак да превоз користе само они који немају кола или не могу да их приуште. Добар јавни превоз је једна од неколико предности Европе у односу на Вавилон. Што се јасно види у просечној килажи. :ani_biggrin:

Јавни превоз је за peasants!

Пре би ишо пешке десет километара него да уђем у градски аутобус.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Јес, ал ми који смо на западу реално можемо да приуштимо и једно и друго. Тим пре што се ретко даје 600$ одма, него то све иде под уговоре са оператерима, па са попустима и слично.

Ma kad imas platu 1000 evra nije problem da kupis telefon od 900. Radio si jedan mesec za njega i otplatio si ga. Boze moj. 
al kad vidis nezaposlene likove i ribe u beogradskom prevozu koji nose neku znj garderobu, voze se prevozom jer moraju ali su sklopili ugovor u kom su obecali bubreg i stem celije u zamenu za ajfon ... prevrne ti se zeludac. Makar meni. 

ja bukvalno znam ljude kojima je plata 200 evra al ajfon je tu..... nema da omane. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Ma kad imas platu 1000 evra nije problem da kupis telefon od 900. Radio si jedan mesec za njega i otplatio si ga. Boze moj. 
al kad vidis nezaposlene likove i ribe u beogradskom prevozu koji nose neku znj garderobu, voze se prevozom jer moraju ali su sklopili ugovor u kom su obecali bubreg i stem celije u zamenu za ajfon ... prevrne ti se zeludac. Makar meni. 

ja bukvalno znam ljude kojima je plata 200 evra al ajfon je tu..... nema da omane. 

Ја то не гледам. Све док су те паре зарадили или добили од неког, није мој проблем. И ја сигурно купујем неке ствари које су за друге ирационалне и шта сад.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Син арапског шеика дошао да студира у Београду. Након пар месеци позове он оца да се пожали: ”Тата, мене срамота. Сви на факултет долазе трамвајем, само ја оним мерцедесом што си ми поклонио.” А овај му каже: ”Добро, не секирај се, купиће тата и теби један трамвај.”

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Јави се кад будеш имао приватни авион. До тада и ти путујеш јавним превозом. :)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ја то не гледам. Све док су те паре зарадили или добили од неког, није мој проблем. И ја сигурно купујем неке ствари које су за друге ирационалне и шта сад.

Ja gledam samo u kontekstu procene coveka. Cim vidim nekog takvog, ja upisem u tefterce da ne radim nikad nikakav posao sa njime. :)

pa nista, kupuj, svi imamo mane - boze moj. :) 
ali ti drugarski preporucujem ne ulazi niukakav posao sa srbinom koji ima platu od 200 evra i ajfon :D 

Подели на овим сајтовима

На пример, Холанђани који зарађују дупло више од мене штеде на храни (и отворено то кажу). И шта сад, да не треба можда да ме буде срамота кад седим с њима и једем ко племић док они гуле онај лебац и испијају чашу млека? Вероватно мисле: ”С овим никада не бисмо радили посо кад не може да живи на лебу и сиру!” :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Ствари нису битне, ја ту гледам - чини ми се као Млађони - инстинкт. Човек мора да савлада у себи ту жељу да купује "шарене стаклиће".

Немам никакав проблем да купим скупу ствар која ми треба за посао или слично. Али ако ми срце прескаче за нечим "фенси" од чега немам неке користи онда ми се пали аларм у глави. Зато купим стари ајфон, иако могу без проблема да купим нови. Јер иначе то нема краја, човек почне да живи изнад својих могућности, да се задужује и оде све у пм.

Ником нисам дужан $1.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

На пример, Холанђани који зарађују дупло више од мене штеде на храни (и отворено то кажу). И шта сад, да не треба можда да ме буде срамота кад седим с њима и једем ко племић док они гуле онај лебац и испијају чашу млека? Вероватно мисле: ”С овим никада не бисмо радили посо кад не може да живи на лебу и сиру!” :smeh1:

Huan kad se upoznao sa holandskim običajima:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

И шта сад, да не треба можда да ме буде срамота кад седим с њима и једем ко племић док они гуле онај лебац и испијају чашу млека? 

Nisi ti kriv, dolazis iz kulture gde se ovo zove "ok rucak" 

pecenje%20slika%20vruce.jpg

• Оплаках :)) 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

На храни не штедим уопште. Ове моје све купују "оргеник" и остале ствари... Мој омиљени доручак иначе, ако има још неки тунофиличар овде нек се јави да направимо клуб: :D

e839af0ce7774b8bea76403c797231fb.500

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...