Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 часа, Кратос рече

Ne kunem ih ja nego su sami sebe prokleli svojim lažima a meni samo nije i neće biti žao jer su ološ.

Si čuo za Lazarevu kletvu?Si čitao nekada Božije kletve iz SZ?

Брате, то је други падеж. Са злом су се сјединили, од зла и страдају.

Ми хришћани би требали да радимо на томе да нам буде жао наших непријатеља. Јер Господ каже да љубимо и непријатеље своје.

А наш жал за њима не значи да им повлађујемо у злу. Боже сачувај.

Ван сваке памети би било да православни хришћани подржавају(или да прихватају као хладну реалност) давање независности "држави" која је настала на вишедеценијском прогону Цркве, који и даље траје а нема назнака да би после признавања престао, већ би се погоршао и постао апсолутно званичан. А Црква је и сав народ православни. 

Подели на овим сајтовима

image.png.0d5018ed638aaf452231b8c5f77f33b2.png

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Grizzly Adams рече

Што се црквеног земљишта итд. тиче једина реална опција је да се успоставе добри односи и са косовским властима направи договор. Све остало је научна фантастика.

Опрости али управо је ово фантастика "да се са косовским властима направи договор" и још да очекујемо да ће тај договор да се поштује. Ево само узми пример Дечанског имања које локална општина већ другу годину нема намеру да укњижи, тј. "државна институција" нема намеру да спроведе одлуку Уставног суда своје "државе"...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, сведок рече

Опрости али управо је ово фантастика "да се са косовским властима направи договор" и још да очекујемо да ће тај договор да се поштује. Ево само узми пример Дечанског имања које локална општина већ другу годину нема намеру да укњижи, тј. "државна институција" нема намеру да спроведе одлуку Уставног суда своје "државе"...

Па кад би имали нормалне односе са њима онда би могли да умешамо и међународне организације па би они морали да поштују договоре.

Овако им не можеш ништа...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Па кад би имали нормалне односе са њима онда би могли да умешамо и међународне организације па би они морали да поштују договоре.

Проблем је што они не желе да имају нормалне односе са нама... јер им нису потребни и јер им се може.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Ћириличар рече

Косово за његова живота није прогласило независност. То кажем, јер је он у таквом тренутку ово говорио. И упозоравао је да се нешто мора урадити, како не бисмо завршили овдје гдје смо сад - да не знамо јесмо л' пошли или дошли, јер смо у том случају свакако изгубили.

Nije al je on već tada video da oni prenose nadležnosti na šiptarske paralelne strukture.Ono što je Đinđić video kao opasnost jeste menjanje granica,i da će to otvoriti pandorinu kutiju na Balkanu,neki su između redova čitali da on ustavri preti otcepljivanje RS od BiH.

Inače sve ono što danas optužuju Vučića optuživali su tada Đinđića i sve što ovaj Vučić danas radi je u potpunosti Đinđićeva politika,priča o Veberu,prostatsnkoj etici,žrtvovanju za državu,sa švabama najbolji odnosi,jevropa nema alternativu sve je to aca budza uzeo od Đinđića samo što on to radi brže jače i bolje.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Nije al je on već tada video da oni prenose nadležnosti na šiptarske paralelne strukture.Ono što je Đinđić video kao opasnost jeste menjanje granica,i da će to otvoriti pandorinu kutiju na Balkanu,neki su između redova čitali da on ustavri preti otcepljivanje RS od BiH.

Inače sve ono što danas optužuju Vučića optuživali su tada Đinđića i sve što ovaj Vučić danas radi je u potpunosti Đinđićeva politika,priča o Veberu,prostatsnkoj etici,žrtvovanju za državu,sa švabama najbolji odnosi,jevropa nema alternativu sve je to aca budza uzeo od Đinđića samo što on to radi brže jače i bolje.;)

Причаш као да ја имам проблем са тим. Теоријска прича ми се свиђа. Проблем је што је Вучко у пракси нешто скроз педесето.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

Међународне организације и амбасаде су већ ту, све будно прате случај Дечана и потпуно су свесни проблема и не могу да их натерају да поштују закон, судску одлуку, а не договор. 

С друге стране погледај пример "нормалних односа" Црне Горе и Косова. Црногорци су их признали као државу, гласали за њих у Унеско и свим другим међународним институцијама и константно их подржавају у сваком смислу. И која је реакција косовских власти? Због 40 km квадратних Косово не признаје границу са Црном Гором, и поред свих међународних притисака већ трећу годину их вуку за нос и неће да усвоје Закон о демаркацији са ЦГ, кажу не дају им своју земљу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ћириличар рече

Причаш као да ја имам проблем са тим. Теоријска прича ми се свиђа. Проблем је што је Вучко у пракси нешто скроз педесето.

Isto ti je bilo i sa Đinđićem.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Isto ti je bilo i sa Đinđićem.

Не баш. Оволике стеге над медијима није било, нити оволике свевласти да сам држи преко 50% Скупштине, нити је имао ружни пртљаг из прошлости, ем је Ђинђић сам био човјек који је могао тачно оцијенити када треба бити проактиван а када пасиван и куда геополитички вјетрови дувају. Не знам да ли је Вучић таква личност или се само накалемио на Меркелову и ужива и не мисли. Плус, нису за собом водили исту клику. Што се тиче лоповлука, исти су отприлике, али СНС је баш бахат да могу превише загристи и све срушити. ДОС-овци су макар имали неку мјеру :smeh1:

И наравно, Ђинђића су сви мрзили, овога обожавају. Ђинђић је имао опозицију, овај је нема.

Није исто.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ћириличар рече

Проблем је што они не желе да имају нормалне односе са нама... јер им нису потребни и јер им се може.

Њима одговара да изигравају "жртве" јер се то исплати - кад си "жртва" може свашта да ти прође (нпр. Палестинци то раде већ деценијама) и нико не тражи од тебе одговорност. А Србија им "непризнавањем" итд. управо то омогућава, иако осим тога више нема никакве основе да буду некакве "жртве".

Кад би их "признали" и успоставили нормалне односе онда они више не би имали тај изговор и морали би да буду одговорни за своје поступке. Били би принуђени да имају "нормалне односе" без обзира што им можда не одговара.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ћириличар рече

Управо. Кад имају безрезервну подршку најважнијих политичких и војних фактора у свету, нормално да их боли уво да имају нормалне односе са нама. Зашто би?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Њима одговара да изигравају "жртве" јер се то исплати - кад си "жртва" може свашта да ти прође (нпр. Палестинци то раде већ деценијама) и нико не тражи од тебе одговорност. А Србија им "непризнавањем" итд. управо то омогућава, иако осим тога више нема никакве основе да буду некакве "жртве".

Кад би их "признали" и успоставили нормалне односе онда они више не би имали тај изговор и морали би да буду одговорни за своје поступке. Били би принуђени да имају "нормалне односе" без обзира што им можда не одговара.

Ameriken brader from anader mader to jedino ameri mogu da urade ako hoće ali neće jer ni kaubojima ne dogovara stabilna i jaka evropa i uvek treba čuvati neko potencijalno ratno žarište gde mož se izvalja oružije i stara dama oslabi.

Подели на овим сајтовима

Како год окренеш, нама се више исплати да их "признамо", успоставимо све нормалне односе и онда тражимо да се понашају одговорно. Иначе немамо никакву могућност да утичемо. Само настављамо слику "агресора" коју смо стекли 90-тих. И њима супер.

Што се "враћања Косова" тиче, то може да буде само у некој далекој будућности уз велике светске промене и ратовање... У том случају никог неће бити брига шта си ти некад "признао" јер тенкове то не интересује.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, GeniusAtWork рече

Управо. Кад имају безрезервну подршку најважнијих политичких и војних фактора у свету, нормално да их боли уво да имају нормалне односе са нама. Зашто би?

To je njihov strateški fenomenalan potez, a naša strateška katastrofa.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...