Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Avocado рече

Pa besmisleno je da pišeš taj citat kada raspravljamo samo o tome da li da im damo "parče papira"... dakle, niko ne tvrdi da sad treba da se opet bijemo sa NATO, sa Albancima, da pravimo neprijateljske odnose sa njima ili bilo šta slično (što se mene lično tiče, mislim da su i ideje da ćemo nekad u budućnosti da mi ponovo upravljamo Kosovom i imamo tamo većinsko stanovništvo, potpuna fantazija)... dakle, samo je pitanje da li da im ni za šta damo neko "parče papira" koje je njima važno i traže od nas ili da im to ne damo osim ako oni nama ne ponude nešto vredno zauzvrat...

E, ali to je drugo sad... To je drugi razgovor.

Ono prvo mora da se raščisti, a za ovo da se sedne i pogleda šta je plus, a šta minus i da li bismo imali korist od toga.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

A el imala ta vrsna komisija izveštaja o zločinima nad srpskim stanovništvom od strane šiptarije i Turaka?el piše negde o tome spalim im ga majke međunarodne.

Ima i to, piše.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Ima i to, piše.

Pa navedi to malo onda a ne samo da Srbe prikazuješ kao zločince.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Аурор рече

svi kleveću i lažu

Нисам рекао сви него многи, и то знам из прве руке, али није ни важно, не бих да на овај начин настављамо разговор. Свако добро!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Vojnom silom ju je Srbija zauzela 1912

Oslobodila od okupatora.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Жељко рече

Upravo priznanjem Kosova bi se odrekli tog mita. Nije li to Vučić više puta ponavljao kako nam je baš to bitno da se ratosiljamo mita. A taj mit je deo našeg identiteta.

Dakle nije stvar u teritoriji koju smo imali pa nemali 500 godina pa stvorili državu opet a nemali Kosovo pa ga imali pa opet nemali, itd, nego je stvar u tome što ga nikad do sada nismo priznali kao nešto što je definitivno odvojeno od nas. To ako uradimo, ni taj kulturni element neće više biti isti, nego će biti tanak i iščeznuće vremenom. Takve stvari se prosto ne rade. Ni Jevreji nisu priznali da Jerusalim nije njihov 2000 godina, pa što bismo mi posle 20 godina priznali da Kosovo nije naše?

Остаје онда питање да ли је тај дио нашег идентитета застарио па се требамо ратосиљати га?

ИДентитет је нешто што стално еволуира, стално нешто узима и стално нешто губи. Ми смо тако изгубили пола Босне, сада и пола Црне Горе, Њемачка је изгубила Аустирју, Русија Украјину итд.

Срби без косовског мита? Апсолутно је реално.

Подели на овим сајтовима

Ма да. Нека се и заврши културним, национални и духовим аутоголом. Онда ћемо бити слободни, моћи ћемо да тргујемо и путујемо...А слушаћемо Рока мандољин под плавим небом посутим жутим звездицама....Каква срећа:navijanje::navijanje:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Остаје онда питање да ли је тај дио нашег идентитета застарио па се требамо ратосиљати га?

ИДентитет је нешто што стално еволуира, стално нешто узима и стално нешто губи. Ми смо тако изгубили пола Босне, сада и пола Црне Горе, Њемачка је изгубила Аустирју, Русија Украјину итд.

Срби без косовског мита? Апсолутно је реално.

A što je teritorija = identitet?

Od kada?

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Жељко рече

Da li?

Што да не? Ја сам био исти Србин и прије него што сам сазнао у школи за читаву причу око Косова, као што сам сада. Но то говорим у своје име свакако.

пре 16 часа, Жељко рече

Vojvodina je više od 80% srpska, odnosno više je srpska nego uža Srbija, pa ipak kada se pomene otcepljenje Vojvodine malo ko se u Beogradu počeše.

Ко га спомиње задњих година? Иначе, мали офф, занимљиво ми је како аутономаши нападају српски национални осјећај као нешто лоше, а онда они пјевају хвалоспјеве Војводини, њиховој дивној, лијепој. Фин дупли аршин, зар не?

пре 16 часа, Жељко рече

Zamisli kako je Beograd izgledao Srbima za vreme Turaka. Turski vo vijeki vijekov. Kad ono na kraju prc.

Mi to prosto ne znamo. Istorijske okolnosti umeju tako da iznenade da je to prosto na kraju smešno kad stvari definišeš dogmatski.

Al Aksa u Jerusalimu izgleda muslimanska vo vijeki vijekov, ali znaš šta kažu Jevreji: Ovde ćemo obnoviti Solomonov hram, kad za to dođe vreme.

Неупоредиво са Крајином, јер су Турци поред засебног народа били и засебна економска и политичка класа везана за једну државу. Чим је та држава пропадала, они су се повукли. У Крајини су Хрвати обичан народ, исто као и Срби. "Повратак Крајине" би истовремено значио прогон народа, што је другачије од повлачења Турака и то под султановом наредбом и генералном политиком према Србији. Није исто.

пре 16 часа, Кратос рече

A koliko je jevreja živelo u Jerusalimu do 49?

ЈЕвреји су се легално досељавали, под дозволом османске власти. Није упоредиво са Крајином, гдје је хрватска власт протјерала Србе.

пре 16 часа, Жељко рече

Dakle nije stvar u teritoriji

Онда чему инсистирање на територији? Ако нам је идентитет ксоовска борба за слободу, за то нам је битна борба за слободу а не Косово.

пре 16 часа, Жељко рече

što ga nikad do sada nismo priznali kao nešto što je definitivno odvojeno od nas

Можда је у томе и проблем? Као што рекох - идентитет еволуира, узима и губи стално. Да ли признање државе, на крају крајева, значи одрицање од духовног аспекта Косова? Некако су ми та два спекта одвојена, а у читавој овој причи обије стране желе да их споје вјештачки.

пре 16 часа, Аурор рече

Nema šanse...

Imali su svoju upravu i neku gradsku posadu i to je to. I šaku konvertita oportunista.

Живјели су Турци у Србији. У градовима су сигурно били значајан демографски фактор, али не у селима. Послиеј Карађорђа, народ се сјатио у градове да попуни празнину коју су Турци оставили. Али Турци у Београду нису исто што и Срби у Крајини.

пре 16 часа, Жељко рече

Izetbegovići su ti stari Beograđani, begovska porodica, naučila da vlada...ako njih računaš u Srbe onda ok :)

А што не би били? Јеси видио кол'ко ми је Бакир риђ? Допловио са сјевера у свом дугом броду :smeh1:

пре 16 часа, Жељко рече

Nego Vatikan nije priznao Kosovo, bilo zaista smešno da ga mi pre vatikana priznamo

Небитно. Ватикан не признаје Косово од разлога другачијих од наших. Шпанија је репрезентативнији примјер.

пре 16 часа, Вилер Текс рече

Већи католици од папе. Шта ћеш.

Па јесмо, јер не признајемо Косово :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ћириличар рече

Онда чему инсистирање на територији? Ако нам је идентитет ксоовска борба за слободу, за то нам је битна борба за слободу а не Косово.

Духовне ствари се пројављују материјално. Како ти да говориш да имаш слободарски дух а идеш у ропство када те нико не тера?

О каквој слободи говоримо кад би се тиме одрекли наших људи на Косову и Метохији и још дубље их гурнули у канџе шиптарских властодржаца?

Какав је то слободарски дух када оно што си добио од предака отуђујеш од потомака и говориш неке апстракције о слободи?Тиме њих учиш да буду неслободни, престрашени и људи из облака.Слобода је опипљива у реалном животи и кошта много али вреди непроцењиво.

И ово је јединствен случај. Не може се поредити ни са чим. Као када би  се догађаји из мог живота и моје реакције поредиле са товјим. Па не може, није исто.Нема шаблона,калупа 1+1=2....Не иде.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...