Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 37 минута, Grizzly Adams рече

Прво, ако нам је циљ да заштитимо "културно наслеђе" за то је најбоље решење што пре признати и успоставити добре односе са Косовом. Свака напетост повећава могућност сукоба и немира у којима цркве, манастири итд. највише страдају.

Друго, што се државе и њених територија тиче, то није питање вере. Држава Србија, тј. разни њени "владари" су пре свега сами себи направили гомилу непотребних проблема. И не може неко сад те њихове проблеме да доноси у Цркву и нама набија на нос како "нисмо хришћани" због тога.

Да ли ти мислиш да Вучића брига за било шта на Косову и Метохији и да ће он да се договори са албанским нарко-главма на Косову и Метохији да они воде рачуна о нашим манастирима и народу? Очекујеш да шиптарска нарко мафија учини било шта добро за нас? Чуј да се смањи напетост. Повећаће се апетити шиптарима да крену даље. 

Ми,сви ми као Црква треба да водимо рачуна једни о другима, и за то треба да се бавимо проблемима који нису започели у Цркви али је се тичу, тј тичу се конкретних личности које су у Цркви а и наших манастира и светиња. И ту је наша одговорност. 

Може се Литургија служити у шуми што каже Ћириличар, а да ли морамо да тричимо у шуму без потребе? Признавање Косова и Метохије је одустајање од крста који имамо као Црква и потпуно је сулудо да се то уради.

Рекао сам једном, рећи ћу опет, нисам речит али пробај да схватиш шта мислим. Ако су нам Светитељи оставили земљу да бринемо о њој, а они су је својим страдањем посветили одакле нам право да ми без преке потребе кажемо није то више наше? Ту лежи наша одговорност, јер је то остављено наши потомцима такође а ми немамо право да им то отуђимо.

Можемо свашта мутити,договарати,преговарати,смарати али потписати независност не можемо.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Кратос рече

Kad bi ga priznali komotno ulazi u UNESKO i car Lazar i Obilić postaju šiptari a Gračanica,Peć i ostalo deo šiptarskog kulturnog nasleđa.

Čist promašaj.

Ja sam pričao crkvenim teritorijama,Metohija je crkvena zemlja u prevodu.A pošto su teritorije i zemlje nebitna stvar jer mi ionako putujemo na nebesa što se onda Crkva ne odrekne te zemlje jer po tebi to veze nema sa hrišćanstvom?

Што се црквеног земљишта итд. тиче једина реална опција је да се успоставе добри односи и са косовским властима направи договор. Све остало је научна фантастика.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Признавање Косова и Метохије је одустајање од крста који имамо као Црква и потпуно је сулудо да се то уради.

Брадер, та прича је завршена пре 20 година. Србија је изгубила рат и део територије. То је то.

Сад ми мож да губимо време и фантазирамо нешто или да прихватимо реалност каква јесте и кренемо да правимо нешто боље за будућност. Није ни први ни последњи пут да је нека држава изгубила део територије. То се дешава, посебно ако имаш тоталне дебиле на власти. И ту сад нема враћања. Осим ако неко оће опет да "побеђује" НАТО итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Брадер, та прича је завршена пре 20 година. Србија је изгубила рат и део територије. То је то.

Сад ми мож да губимо време и фантазирамо нешто или да прихватимо реалност каква јесте и кренемо да правимо нешто боље за будућност. Није ни први ни последњи пут да је нека држава изгубила део територије. То се дешава, посебно ако имаш тоталне дебиле на власти. И ту сад нема враћања. Осим ако неко оће опет да "побеђује" НАТО итд.

Брате,постоји сутра. Па није ваљда да су сви комплетни дебили и ретарди и да се никада али никада до Судњег дана неће појавити нико са два грама мозга да води овај народ.

Па шта смо научили из отоманске окупације,Првог светског рата? Немојте људи бити тако мртви и безвољни...Шта вам је? Где вам је бре вера?

Вамо пуна уста есхатолошког оптимизма а притом се заборавља да би до Есхатона стигао мораш што шта са надом да изнесеш у времену и просотру.

пс: И што потенцираш сукоб са НАТО пактом? Ко о томе прича и ко прича о неком "залетању" сада? Извини,али то су "дос" пароле са почетка двехиљадитих.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, ana čarnojević рече

pa to nam je plan.

sad smo hepi, otvorili poglavlja broj taj i taj. to je super. sad još levo desno Kosovo, pa opet levo desno poglavlja br. taj i taj. i tu smo kod vas još malo.

Evo šta ćete dobiti zauzvrat za KiM kad tamo udjete. Ne mislite li da je to preskupa cijena za sticanje ovakvih EU dotacija na besmislice?

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/na-trideni-odpadu-pujdou-z-evropskych-dotaci-temer-dve-miliardy/1378553

http://www.eurostap.cz/web/168-dotace-na-detska-hriste.html

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вилер Текс рече

Брате,постоји сутра. Па није ваљда да су сви комплетни дебили и ретарди и да се никада али никада до Судњег дана неће појавити нико са два грама мозга да води овај народ.

Па шта смо научили из отоманске окупације,Првог светског рата? Немојте људи бити тако мртви и безвољни...Шта вам је? Где вам је бре вера?

Вамо пуна уста есхатолошког оптимизма а притом се заборавља да би до Есхатона стигао мораш што шта са надом да изнесеш у времену и просотру.

Ко је бре безвољан? :)

Па о томе и причам - да градимо то сутра. Дође тренутак кад човек треба да "одсече губитке" и крене даље. Та фиксација на нешто што си већ изгубио и не можеш да вратиш није "нада". То је у ствари безнађе и безвољност. Јер има пуно других ствари које можеш да урадиш. На то се треба концентрисати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

znači da priznamo?

Нема шта ми ту да признајемо или не признајемо, то је бре одавно решено. Косово је одавно држава која има своју власт, полицију итд.

Можемо ми и да их "не признајемо" во вјеки вјеков, ал тиме ништа не постижемо. Само себи штетимо јер се одржава напетост, Срби ће и даље трпети притисак и на крају се сви одселити одатле. Пре свега за њих је битно да се ствари нормализују и успоставе што бољи односи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ко је бре безвољан? :)

Па о томе и причам - да градимо то сутра. Дође тренутак кад човек треба да "одсече губитке" и крене даље. Та фиксација на нешто што си већ изгубио и не можеш да вратиш није "нада". То је у ствари безнађе и безвођност. Јер има пуно других ствари које можеш да урадиш. На то се треба концентрисати.

Брате, ништа ми нисмо изгубили. Шта да градимо кад смо темље продали? Које сутра кад данас упропастиш? Молим те причитај шта сам написао пре овога.

Што бре да признамо? Јел мора? Не мора.

Подели на овим сајтовима

Da reknem i ja ponešto kao nepravoslavac i nenacionalista... Ja baš nešto ne razumem tu spiku sa priznavanjem realnosti... pa realnost smo već priznali... priznali smo da smo izgubili rat... priznali smo da neko drugi faktički vlada tom teritorijom... dok su demokratski izdajnici bili na vlasti još smo se nešto i džilitali, ali od kad ove patrijote uzeše vlast ama baš u svakom pogledu priznajemo realnost.

Ne traže oni od nas da priznamo realnost... traže da se odreknemo prava... da damo nešto što još uvek nismo izgubili... da smo to izgubili, ne bi nam to ni tražili...

Jedno je da se pomiriš sa tim da ti je nešto oteo neko jači od tebe kojem ne možeš ništa... sasvim drugo je da mu još i pismeno potvrdiš da je to njegovo...

Elem, ne dam svoje eto samo zato što to neko traži, a ne nudi ništa zauzvrat i još se pravi uvređen što tako divnu ponudu ne prihvatam... ako nešto lepo ponude možemo da razgovaramo... ulazak u EU se ne računa naravno... ne znam šta mi to tačno dobijamo ako priznamo nezavisnost Kosova... pa da to uopšte bude tema razgovora...

Takođe, ima i druga mogućnost... neka lepo na međunarodnom nivou donesu konvenciju da ako neko počini zločine nad stanovništvom neke teritorije + većina stanovnika te teritorije želi da se otcepi, onda može da se otcepi... no problemo... zakon je zakon... ako se svi slažu da je to pravilo, hajde da ga poštujemo... samo onda moramo da porazgovaramo o Republici Srpskoj... ako to nije pravilo oko koga se slažemo, onda ne postoji ni jedan razlog da se primeni samo na nas...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Што бре да признамо? Јел мора? Не мора.

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ali traži nam se da priznamo. ne moramo.

Ма ништа се не мора... :)

А искрено, мислим да све њих баш заболе да ли ми нешто признајемо или не признајемо. Кад те остави жена нема шта ти ту да признајеш, оставила те. Твој је проблем само да ли ћеш да то превазиђеш и идеш даље или да патиш и губиш време.

Што се мене лично тиче, највише би волео да се све нормализује и успоставе нормални односи па да људи могу што боље да живе и граде некакву будућност. Вечито се тужити са комшијом није најбољи рецепт за срећан живот и благостање...

Друго мишљење поштујем - ако мислите да не треба да се "признаје" (ма шта то значило), онда ОК. Не мора.

Али не поштујем да се хришћанство и вера злоупотребљавају за те ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Grizzly Adams рече

То су причали социјалисти на почетку двадесетог века за Косово и Меотхију, па дошло ослобођење. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Ма ништа се не мора... :)

Кад те остави жена нема шта ти ту да признајеш, оставила те. Твој је проблем само да ли ћеш да то превазиђеш и идеш даље или да патиш и губиш време.

Али не поштујем да се хришћанство и вера злоупотребљавају за те ствари.

Де нађе ово да поредиш са пуцањем брака? Мислим...

Не допуштам ни ја да се хришћанство злоупотребљава за негирање права које има један народ. 

Чак долазимо до екстремних ситуација у којима се потпуно ван сваког контекста тумачи да нема више Грка ни Јелина и дође се до залључка да нам не треба ни народ, ни земља ни држава...Тако ајде да уништимо све. Није то преображење, то је исмевање хришћанства.

Требамо да мислимо о балансу.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Grizzly Adams рече

Није ни први ни последњи пут да је нека држава изгубила део територије.

Ima slučajeva da su zemlje ustupale teritoriju kada neka neuporedivo jača sila daje ultimatum (Rumunija je dala Besarabiju i Bukovinu Sovjetskom Savezu da ne bi potpuno izginula u nemogućoj borbi protiv Crvene Armije).

SRJ je dobila ultimatum od NATO, on je kategorički odbijen, pa je onda bilo strašno stradanje i uništenje po čitavoj zemlji, da bi na kraju bilo tačno ono što je taj ultimatum zahtevao.

Подели на овим сајтовима

Признавањем КиМ ми не добијамо апсолутно ништа. Наша будућност уопште не зависи од неког имагинарног раја у који ћемо бити примљени ако признамо КиМ - огромно је питање да ли и стварно постоји воља у ЕУ да се приме земље Западног Балкана - него до тога да најзад почнемо да рашчишћавамо сопствено двориште: партократију, корупцију, бирократију и остале тешке болести које убијају ово друштво. И да онда градимо државу из које људи неће желети да збришу по сваку цену. А то са Косовом нема никакве везе.

Исто тако се не треба заносити било каквим повратком Косова у оквире Србије, као што је било пре '99. Од тога јако дуго - ако и икад - неће бити ништа и не треба дозвољавати политичарима овде да тим причама мажу људима очи, крију пљачке и врше даље тотално урушавање државе и економије које су ионако потпуно упропастили.

Подели на овим сајтовима

Koliko vas na temi je zivelo na KiM i u koje doba bas me zanima? Eventualno koji su branili na prvoj borbenoj liniji '99?

Usput jedan prelijepi tekst sa Kosova i Metohije:

rugovska-prokletije.jpg

http://jelenadilber.blogspot.dk/2016/12/rugovska-klisura-putevima-golgote.html

:mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...