Djapa Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 I da citiram samog sebe "Pitanje je, da li je bolje te osobe otpisati i udaljiti se od njih ili igrati njihovu licemernu igru koja se svodi na precutkivanje i vredjanje vase inteligencije." ovo je iz prvog komentara koji sam ostavio na ovu temu. Ocekivao sam da neko kaze koja je strategija bolja ili da ponudi bolje resenje, nenasilno naravno. Ali je razgovor otisao u skorz drugom pravcu jer eto .... ne citas ili ne razumes .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Djapa рече I da citiram samog sebe "Pitanje je, da li je bolje te osobe otpisati i udaljiti se od njih ili igrati njihovu licemernu igru koja se svodi na precutkivanje i vredjanje vase inteligencije." ovo je iz prvog komentara koji sam ostavio na ovu temu. Ocekivao sam da neko kaze koja je strategija bolja ili da ponudi bolje resenje, nenasilno naravno. Ali je razgovor otisao u skorz drugom pravcu jer eto .... ne citas ili ne razumes .. Pa ti si sam dao odgovor ili matusal ne sećam se, dakle post molitva strpljenje, ko pretrpi do kraja taj će se spasiti. Kako ide i ono iz Pisma uzeće se jedan iz istog doma a drugi će se ostaviti itd.... A ako misliš da je to preteško onda postavi granice koje ti je Jelena sugerisala, tipa, ja znam da vi igrate perfidnu igru, nemojte to namerno da radite ono nenamerno vam opraštam, niti ja imam prava da vas menjam ili prevaspitavam ali nemate ni vi prava da msilite da ja ne znam šta radim i otvoriš sve karte na sto. Pošteno i ljudski možda te i zavole i promene se Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 7 минута, Djapa рече I da citiram samog sebe "Pitanje je, da li je bolje te osobe otpisati i udaljiti se od njih ili igrati njihovu licemernu igru koja se svodi na precutkivanje i vredjanje vase inteligencije." ovo je iz prvog komentara koji sam ostavio na ovu temu. Ocekivao sam da neko kaze koja je strategija bolja ili da ponudi bolje resenje, nenasilno naravno. Ali je razgovor otisao u skorz drugom pravcu jer eto .... ne citas ili ne razumes .. Па ако неко има злу намеру према теби и то потпуно свесно( није случајно) шта имаш од таквог човека осим непријатеља. Phoebe and Djapa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ti si sam dao odgovor ili matusal ne sećam se, dakle post molitva strpljenje, ko pretrpi do kraja taj će se spasiti. Kako ide i ono iz Pisma uzeće se jedan iz istog doma a drugi će se ostaviti itd.... A ako misliš da je to preteško onda postavi granice koje ti je Jelena sugerisala, tipa, ja znam da vi igrate perfidnu igru, nemojte to namerno da radite ono nenamerno vam opraštam, niti ja imam prava da vas menjam ili prevaspitavam ali nemate ni vi prava da msilite da ja ne znam šta radim i otvoriš sve karte na sto. Pošteno i ljudski možda te i zavole i promene se To je to, zatvorite temu vreme leci sve rane, u vecini slucajeva se oprosti sve to prodje, ali moglo je i bez toga da prodje, oziljci ostaju ali dobro neki bole manje neki vise a neki se i zaborave. Phoebe, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 сат, Djapa рече Ako dobro zaradjujes, imas dosta prijatelja, mir, slogu, podrsku, "srecu", dolazis u prvi plan i postajes prioritet a svi ostali padaju u drugi plan. Moze da se kaze da vredis onoliko koliko imas. Ljudi imaju dvostruke standarde, ima ona fora kao ako imas pare i debeo si onda si meda a ako nemas i debeo si onda si svinja Interes igla glavnu ulogu i tu se vidi ko je ko. Ovaj prvi put je onaj sirok koji vodi u propast a drugi je onaj kada stvari podju po "zlu" (zbog naseg dobra) gde u stvari vidis realnu sliku i istinu. Па више сам имао искуство да су покушавали да ме зауставе и спрече када сам био у било каквој врсти напретка него што ме је неко поштовао, у многоме су и успели. Видиш ја сада када би успео у нечему одмах би задобио један круг непријатеља који би покушавали да на сваки начин то спрече, зато се углавном дружим са онима који су у цркви и који не гледају по телу него по духу. AnaLaz and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Па више сам имао искуство да су покушавали да ме зауставе и спрече када сам био у било каквој врсти напретка него што ме је неко поштовао, у многоме су и успели. Видиш ја сада када би успео у нечему одмах би задобио један круг непријатеља који би покушавали да на сваки начин то спрече, зато се углавном дружим са онима који су у цркви и који не гледају по телу него по духу. Da to tako ide, svet ne prasta uspeh. To je takodje istina koja prati ovo sto napisao. Porodica te tad postuje, prijatelji uglavnom zavide, poznanici mozda cak i mrze ...zavisi iz kog ugla posmatras ...ali one koji te vole i postuju vidis tek kad stvari podju po zlu. Матусал, RYLAH and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 AnaLaz and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Djapa, e sad sta je bolje? Pitanje je i sta mozes. Ako pricamo uopsteno, kao oni lekari iz VSB price, rekose mladicu -skloni se, nisu mu rekli nastavi da ih lemas. Al ne lezi vraze zavisi od vrste odnosa, situacije, tvog temperamenta. Mozda je to neki blizak odnos gde ne mozes odmah i lako da se sklonis, mozda je poslovni gde si vezan ugovorom, cime sve ne.. Ja sam dugo ucila da naucim tu granicu i ponekad iako bas bas retko mi se desi da popustim opet. Naucila sam da postujem sebe i cenim sebe i da ne dam na sebe. Ako se u nekom odnosu osecam lose i osecam da me neko vuce za nos, bez objasnjenja to je to. Jer to je vrzino kolo. Krive Drine ne raspravljam. Ne padam u vatru jer ne dozvolim da eskalira bilo sta ni najmanje. Матусал and Жика је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 2 часа, Матусал рече Па не ради се само о вербалном конфликту. Сместе ти игру, изгубиш посао,девојку,брак, добар глас, оцрне те, каријеру итд. и праве се луди као да ништа немају са тим. Па ја имамбраће у Христу којима су животе тако уништили неки завршили на судовима а неки и на психијатрији, очигледно се нисмо споразумели о каквим перфидним играма се ради. U prolazu Moras biti jako pazljiv koga ces izabrati za bliznje. Tu mozda lezi odgovor. Nasilje nema nikada opravdanje osim u slucaju samoodbrane. Јелена011 and Матусал је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 2 часа, florenntina рече Nasilje nema nikada opravdanje osim u slucaju samoodbrane. E oko slučaja samoodbrane, da li je po vama da na šamar odgovoriš tako što uzmeš flašu i razbiješ je tom čoveku u glavu, pri tom rizikujući da staklo poleti na sve strane i da povredi nekoga nevinog oko tebe, jer se nalaziš u prepunoj diskoteci, te nasrneš i pesnicama dalje u besu na tog čoveka i povrediš nenamerno i devojku koja se tu nalazi, krene krv na sve strane, dakle da li je to za vas samoodbrana ili nasilničko kažnjavanje drugoga za nepravedno dobijeni šamar? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Mislim da ste na toj temi VSB iscedili sve komarce sveta. Nemoj sad uvlaciti tu pricu ovde, nije lepo i nije tema. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Имам огроман проблем са бесом и агресијом... Додуше моја агресија се своди на то да учиним себи нажао, у ситуацији сам да себе видим изнервираног како шутирам у зид или неко дрво, не испољавам агресију према другим људима. Међутим још горе од те агресије коју кажем испољавам тако што сам себе повређујем, јесте мислена агресија и мисли које ми у том тренутку падају на памет, од псовки, до разноразних ситуација које вадим из прошлости а које сам искрено мислио да сам и заборавио. Брзо ме то све прође, врло брзо после тога тражим опроштај, врло брзо тај дух одлепрша из мене, па се запитам итд, али тих пет секунди нисам још научио да избројим. -Владимир-, Јелена011, Phoebe and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 2 часа, МилошБГ рече Имам огроман проблем са бесом и агресијом... Додуше моја агресија се своди на то да учиним себи нажао, у ситуацији сам да себе видим изнервираног како шутирам у зид или неко дрво, не испољавам агресију према другим људима. Међутим још горе од те агресије коју кажем испољавам тако што сам себе повређујем, јесте мислена агресија и мисли које ми у том тренутку падају на памет, од псовки, до разноразних ситуација које вадим из прошлости а које сам искрено мислио да сам и заборавио. Брзо ме то све прође, врло брзо после тога тражим опроштај, врло брзо тај дух одлепрша из мене, па се запитам итд, али тих пет секунди нисам још научио да избројим. Потпуно исте симптоме имам. Углавном је то мислена агресија и бес. Иако мислим да сам заборавила неке ствари, понекад их се сетим и тад креће пакао.Хвала Богу, не траје то дуго. Свакакве (по)мисли ми пролазе кроз главу. Phoebe, Јелена011 and МилошБГ је реаговао/ла на ово 3 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 4 часа, МилошБГ рече Брзо ме то све прође, врло брзо после тога тражим опроштај, врло брзо тај дух одлепрша из мене, па се запитам итд, али тих пет секунди нисам још научио да избројим. Јао, ја сад прећутим али зна дуго да ме држи, зато се трудим да ме тај огањ никако не обухвати. Први пут ми је неко крив за конкретну ствар а други пут још више када ме обузме гнев па изгубим сву благодат и проспем сав свој труд, тада ми дође да га поништим да га нема, али слава Богу са годинама се баш смирујем и не приметим неке ствари на које сам се пре сташно примао. AnaLaz and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 U kojim situacijama vam se to javlja? Deluje bas tesko izdrzati ovako sa strane. Jel pomaze nesto, da li ste "uhvatili sebe" pre toga u nekoj misli " e sad cu da puknem" u nekom osecanju da vam je poznato sta sledi i da li tad mozete da kazete sagovorniku "u redu, pricacemo kasnije sada ne mogu da te saslusam kako bih zeleo"? I ono sto me je zanimalo od ranije, da li pomaze fizicka aktivnost, tipa sportovi? Da li mislite da deca koja se bave sportom posle imaju manje problema sa besom ili ne? Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука