Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kao kad npr uzmes raspeće i krenes njime da ljudima razbijas glavu po ulici a tragove krvi po trotoaru proglasis za hriscansku umetnost inspirisanu Hristovim delom... To otprilike Aurork radi sa umetnoscu na ovoj temi.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

Ljudi koji se bave umetnoscu nemaju sta da traze na ovoj temi jer ona nema veze sa umetnoscu. Ovo je cisto politicka tema koja koristi aspekte umetnosti kao medij za promociju sosptvenih ideja koje su u apsolutnoj suprotnosti sa onim sto sama umetnost predstavlja.

Јасно ми је то, али ми нису јасни критеријуми. Односно да ли критеријуми уопште постоје или се узима нешто насумично.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, RYLAH рече

Јасно ми је то, али ми нису јасни критеријуми. Односно да ли критеријуми уопште постоје или се узима нешто насумично.

Postavljac teme je rekao da je tema stilski usko odredjena naslovom "Tradicionalna zapadna umetnost"... pokusaji da mu se objasni da takav stil ne postoji i da takvu klasifikaciju nema smisla proglasavati stilom su bili jalovi...

Tako da je jedini kriterijum: "Sto je auroru milo ( a podrzava predubedjenje "Make Europe great again") ali evo sad ce valjda i on sam da ti odgovori...

Подели на овим сајтовима

Свакако ко није дегенерисан и ко је у вези са Истином, осећа непогрешиво шта је традиционана западна права уметност. Истина је очигледна, једноставна, светли у тами. Онај ко пита о томе је већ на опасном путу ка дегенерацији. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Ljudi koji se bave umetnoscu nemaju sta da traze na ovoj temi jer ona nema veze sa umetnoscu. Ovo je cisto politicka tema koja koristi aspekte umetnosti kao medij za promociju sosptvenih ideja koje su u apsolutnoj suprotnosti sa onim sto sama umetnost predstavlja.

Umetnost inace nije bilisko vezana sa politikom, drustvom, filozofijom?
Umetnici ne salju kroz svoje pesme/slike/dela raznorazne poruke iz domena politike, drustva i filozofije?

Ne znam sto sabotirate coveku temu.

Цитат

Postavljac teme je rekao da je tema stilski usko odredjena naslovom "Tradicionalna zapadna umetnost"... pokusaji da mu se objasni da takav stil ne postoji i da takvu klasifikaciju nema smisla proglasavati stilom su bili jalovi...

Ja sam poprilicno siguran da teoreticari umetnosti misle da tradicionalni stil postoji.

http://thecreativecorner123.blogspot.rs/2013/03/traditional-art-vs-modern-art.html
http://www.differencebetween.info/difference-between-contemporary-and-traditional-art

https://www.linkedin.com/pulse/20140702161751-51562105-8-things-you-should-know-about-traditional-art-vs-modern-art-tech

http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/ask-an-expert-what-is-the-difference-between-modern-and-postmodern-art-87883230/

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Млађони рече

Modern art begins with the heritage of painters like Vincent van Gogh...

Аурор је дегенерисан, затварајте тему!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Modern art begins with the heritage of painters like Vincent van Gogh...

Аурор је дегенерисан, затварајте тему!

To sam mu i ja rekao, da van gogh nije tradicionalista. Ali dobro ako misli da jeste njegova stvar.

I dalje ne menja prostu cinjenicu da ga ovde ljudi napadaju i da mu sabotiraju temu sasvim neosnovano. Posebno cloudking za kog sam siguran da zna da je sve ono sto sam rekao istina, da umetnost ima svoju politicko/drustve filozofsku pozadinu i da postoji moderna i tradicionalna umetnost. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

Ne lazu nego ti ne kapiras  o cemu pricas... "Tradicionalna umetnost" nije stil... Ne mozes da pocnes da se bavis slikarstvom i da ti stil bude "tradicionalna zapadna umetnost"...

пре 24 минута, Млађони рече

Umetnost inace nije bilisko vezana sa politikom, drustvom, filozofijom?
Umetnici ne salju kroz svoje pesme/slike/dela raznorazne poruke iz domena politike, drustva i filozofije?

Ne znam sto sabotirate coveku temu.

Naravno da je zloupotreba umentosti uvek postojala, nije auror to izmislio. Al to ne znaci da ne smem da ukazem na ono sto je ocigledno? 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Млађони рече

To sam mu i ja rekao, da van gogh nije tradicionalista. Ali dobro ako misli da jeste njegova stvar.

I dalje ne menja prostu cinjenicu da ga ovde ljudi napadaju i da mu sabotiraju temu sasvim neosnovano. Posebno cloudking za kog sam siguran da zna da je sve ono sto sam rekao istina, da umetnost ima svoju politicko/drustve filozofsku pozadinu i da postoji moderna i tradicionalna umetnost. 

Не слажем се за ”саботирање теме”. Он је ову тему отворио са јасном политичком и идеолошком намером. И то је у реду, не крши правила форума. Но у том случају мора да буде спреман на реакцију (која такође не крши правилник). Ако хоће само да качи ”једину истинску уметност” и смета му кад неко то доведе у питање, онда нека пише блог. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ne lazu nego ti ne kapiras  o cemu pricas... "Tradicionalna umetnost" nije stil... Ne mozes da pocnes da se bavis slikarstvom i da ti stil bude "tradicionalna zapadna umetnost"...

Tacno nije jedan stil, nego skup stilova koji se broje u tracionalnu umetnost. 

Naravno da je zloupotreba umentosti uvek postojala, nije auror to izmislio. Al to ne znaci da ne smem da ukazem na ono sto je ocigledno? 

To nije zloupotreba vec svrha. Umetnost je tu da salje poruke. Poruke filozofske, drustvene, politicke i emotivne prirode. 

Kada je nusic napisao gospodju ministarku da bi kritikova vlast to nije bila zloupotreba vec sustina umetnosti. 

Подели на овим сајтовима

Moja poenta je, ko umetnost svodi na lepotu, ne razume ni lepotu ni umetnost... al to nije nikakav greh, ono sto ne valja je sto auror koristi to sto on nije upoznat sa tim konceptima kao instrument sirenja svojih uvrnutih ideologija. Ako ne umes da vidis sustinu a ti pogledaj onda banalni aspekt teme... na svakih 5-10 postova ide jedan politicki poster, mim koji sigurno ne spada u "tradicionalnu umetnost" ali lepo dodje kao podsetnik cemu tema sluzi...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Не слажем се за ”саботирање теме”. Он је ову тему отворио са јасном политичком и идеолошком намером. И то је у реду, не крши правила форума. Но у том случају мора да буде спреман на реакцију (која такође не крши правилник). Ако хоће само да качи ”једину истинску уметност” и смета му кад неко то доведе у питање, онда нека пише блог. 

ok.... ako se to desava ovde. Ja vidim nesto drugo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

egzakli!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...