Драгана Милошевић Написано Мај 18, 2017 Пријави Подели Написано Мај 18, 2017 Са вером и надом у Васкрсење, православна Епархија бачка обавештава верни народ и целокупну јавност да ће у суботу, 20. маја 2017. године, у 12 часова, у Светоархангелском манастиру у Ковиљу бити служен полугодишњи парастос блаженопочившем Епископу јегарском Јерониму. Вечан ти спомен, достојни блаженства и незаборавни владико Јерониме! Православна Епархија бачка Епархијска саопштења View full Странице АлександраВ and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 21, 2017 Пријави Подели Написано Мај 21, 2017 Полугодишњи парастос епископу Јерониму У Светоархангелском манастиру у Ковиљу, у суботу 20. маја 2017. године, служен је полугодишњи парастос блаженопочившем епископу јегарском Јерониму. Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије служио је парастос, а саслуживали су преосвећена господа епископи бачки Иринеј и крушевачки Давид, као и архимандрит Исихије, настојатељ ковиљског манастира, свештенство и ђаконство Епархије бачке. Митрополит Порфирије је свима присутнима у Светоархангелском манастиру упутио речи утехе: Ваистину Христос воскресе и ваистину смрт нема власт над нама људима. Ма колико смрт била реална у нашем животу, ма колико она била болна, ми се не слажемо и не миримо са њом. Ми се ни данас, кад служимо шестомесечни помен нашем брату и саслужитељу епископу Јерониму, не миримо са смрћу. Ми данас са вером у Васкрсење Христово и са надом у васкрсење мртвих имамо поуздање да је Бог љубави призвао владику Јеронима у своје наручје по својој милости и по својој љубави, а не по правди људској. Нека му је вечни помен! ЗВУЧНИ ЗАПИС БЕСЕДЕ: АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Мај 21, 2017 Пријави Подели Написано Мај 21, 2017 Зар већ пола године прође... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука