Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

Управо сада, Avocado рече

Samo sledi svoj savet... u pogledu teorije evolucije, genetike, biologije, čitaj relevantnu literaturu.

Ovo i radim. Ja sam u našem poslednjem prepucavanju pred sam sad već čuveni pad sajta, naveo jedno petnaestak knjiga i članaka isključivo evolucionih biologa, filozofa biologije i metodologa, koji sami govore o svojim problemima. 

пре 3 минута, Avocado рече

Jer, kad smatraš da je teorija evolucije odavno oborena "po Poperovim kriterijumima naivnog falsifikacionizma...

Ti kriterijumi se ne smatraju baš relevantnim za savremenu nauku, jer bi u istoj ostavili pustoš. Da pratiš Huanitove postove, video bi da ga on smatra problematičnim, što je meni napisao na onoj drugoj temi o peticiji. 

пре 5 минута, Avocado рече

a dokazi za to su ti kreacionistička baljezganja,

Nisu. I prestani da koristiš termin "kreacionizam" za ekstremni biblijski doslovizam, ili ću ja da počnem da te zovem komunistom i antiteistom. Pri svem tom, trebalo bi mi najmanje tri godine da pregledam sve te stvari, da bi video šta je tu čisto lupetanje, a šta (možda) ima smisla. Stoga ih i ne koristim.

пре 8 минута, Avocado рече

džabe ti onda sve učenje o tome šta su pisali Poper, Lakatoš i Kun...

I Dijem i Kvajn i Sinđelić i drugi...i tablice implikacije u Logici, i izvori za istoriju nauke i Njutnove dileme istaknute u njegovoj komunikaciji sa Bentlijem, i ceo postupak oko Galileja  i drevna afera oko Hipasa i krš svega drugog. Ali pošto ti misliš da mi je ovo džabe, nastavi da tak misliš i dalje. Nisi mi ti dao diplomu, pa je tvoje mišljenje irelevantno, kako sam ti već i rekao.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Ovo i radim. Ja sam u našem poslednjem prepucavanju pred sam sad već čuveni pad sajta, naveo jedno petnaestak knjiga i članaka isključivo evolucionih biologa, filozofa biologije i metodologa, koji sami govore o svojim problemima. 

Ti kriterijumi se ne smatraju baš relevantnim za savremenu nauku, jer bi u istoj ostavili pustoš. Da pratiš Huanitove postove, video bi da ga on smatra problematičnim, što je meni napisao na onoj drugoj temi o peticiji. 

Nisu. I prestani da koristiš termin "kreacionizam" za ekstremni biblijski doslovizam, ili ću ja da počnem da te zovem komunistom i antiteistom. Pri svem tom, trebalo bi mi najmanje tri godine da pregledam sve te stvari, da bi video šta je tu čisto lupetanje, a šta (možda) ima smisla. Stoga ih i ne koristim.

I Dijem i Kvajn i Sinđelić i drugi...i tablice implikacije u Logici, i izvori za istoriju nauke i Njutnove dileme istaknute u njegovoj komunikaciji sa Bentlijem, i ceo postupak oko Galileja  i drevna afera oko Hipasa i krš svega drugog. Ali pošto ti misliš da mi je ovo džabe, nastavi da tak misliš i dalje. Nisi mi ti dao diplomu, pa je tvoje mišljenje irelevantno, kako sam ti već i rekao.

Taj deo gde si naveo 15 knjiga i članaka evolucionih biologa zaista nisam video.

Referisao sam na dotadašnju diskusiju... na primer na ovoj strani:

https://pouke.org/forum/topic/45467-зоран-ђуровић-saša-knežević-dinosauri-i-ljudi-–-jesu-li-oni-živeli-u-isto-doba/?page=19

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Taj deo gde si naveo 15 knjiga i članaka evolucionih biologa zaista nisam video.

Video si bar nešto, jer si u odgovoru na deo toga, pitao da li me nisu zvali na žurke kad sam bio mali pa sam zato takav? Onda si me poslao u "instituciju" u koju me redovno šalje padre, kad god ga uvatim da krivotvori prevode. A onda kada sam krenuo u repliku, sa namerom da te prijavim za kršenje forumskog statuta, ekran se zakočio i posle sedam dana sajt nije radio. I naravno, to više nije moglo da se digne (pomenute strane, razume se:ani_biggrin:). Jedino što dopuštam da nisi išao do kraja, jer nisi odgovorio na par poslednjih postova, pa je moguće da bar nešto nisi video. I da, rekao si da više nećeš sa mnom da se preganjaš, jel nema smisla ili nešto slično...pa ko što rekoh, prođi sav kurikulum koji sam ja, ili me ne gnjavi...

пре 4 минута, Avocado рече

Referisao sam na dotadašnju diskusiju... na primer na ovoj strani:

Znam. 

Подели на овим сајтовима

teorija evolucije ce pasti u vodu u narednom preiodu na koji se nece morati mnogo cekati, vec kroz stotinjak godina ce postojati dovoljno jaki super racunari koji ce ispravno simulirati bioloski materijal od kog smo satkani, tada ce se moci u kratkom vremenu simulirati milioni generacija nekih prostih organizama ogranicenih samo bioloskim zakonima, pa cemo da vidimo jel moze nasumicna promjena da dovede do inteligentnog usloznjavanja organizma u tolikoj mjeri da on poprima skroz nove super funkcije u svom stanistu, onaj ko vjeruje u nasumicnu inteligenciju je po meni vrlo lakovjeran. a svi znamo da ziva bica u sebi nose inteligentnu informaciju, samo eto neki su skloni da vjeruju da je izvor inteligenciji i nasumicnost, tj. haos.

to je onaj princip odozdo prema gore, to je ona logika koja ne treba ni boga ni nikoga, prilicno gorda logika...

Подели на овим сајтовима

Evolucija na delu :ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Bog rece da zemlja iznedri (pusti) duse zive... I to bi.

Ali kako, na koji nacin?

Naucnici i predstavnici inteligentnog dizajna treba da jasnije teorijski predstave moguci NACIN

kako su nastale prve zivotinje (dakle, NACIN kako je Bog stvarao i stvorio prve zivotinje).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 5/15/2017 at 21:27, kordun рече

teorija evolucije ce pasti u vodu u narednom preiodu na koji se nece morati mnogo cekati, vec kroz stotinjak godina ce postojati dovoljno jaki super racunari koji ce ispravno simulirati bioloski materijal od kog smo satkani, tada ce se moci u kratkom vremenu simulirati milioni generacija nekih prostih organizama ogranicenih samo bioloskim zakonima, pa cemo da vidimo jel moze nasumicna promjena da dovede do inteligentnog usloznjavanja organizma u tolikoj mjeri da on poprima skroz nove super funkcije u svom stanistu, onaj ko vjeruje u nasumicnu inteligenciju je po meni vrlo lakovjeran. a svi znamo da ziva bica u sebi nose inteligentnu informaciju, samo eto neki su skloni da vjeruju da je izvor inteligenciji i nasumicnost, tj. haos.

to je onaj princip odozdo prema gore, to je ona logika koja ne treba ni boga ni nikoga, prilicno gorda logika...

Jel znas da mnogi naucnici smatraju da postoji ogromna verovatnoca da smo mi zapravo jedna od tih simulacija...

Ali bas velika verovatnoca, tolika da je to skoro sasvim sigurno... po njima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

On 5/15/2017 at 21:27, kordun рече

Ako haos nije izvor inteligencije, onda je inteligencija izvor haosa... ni u jednom slucaju nema mesta za boga... tj za dobrog boga

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Jel znas da mnogi naucnici smatraju da postoji ogromna verovatnoca da smo mi zapravo jedna od tih simulacija...

Па то ти причам већ 6000 година... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
On 5/5/2017 at 20:45, о.Горан рече

Cudno. Nesto otac Goran uvitiljio, nema ga da se oglasi ne_shvata  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Tipično za danšnje vrijeme proizvode se ateističke serije u kojima će neki lik poput Šojića da bude kreacionista, dok obrazovani ali siromašni agnostik Ćirko je pametan jer on vjeruje u evoluciju i smatra Darvina za naučnika (iako to nije ni bio).

A pravi naučnici koji su dali doprinos nauci su bili kreacionisti.

Ovi tzv. naučnici poput Darvina, Hakslija itd. su samo filozofi. Nikakav doprinos nauci nisu dali kao npr. Faradej, Paster itd.

Подели на овим сајтовима

Prakticno, ako hocemo dzet pekove i letece automobile koje su nam ateisticki naucnici obecali da cemo ganjati u dvadeset i prvom veku, a svakako hocemo, onda moramo da se okrenemo kreacionistickim naucnicima da nam to konacno isporuce.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...