Милан Ракић Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Руски космонаут Сергеј Рижиков рекао је да је на мисију на Међународној космичкој станици oко врата понео реликвију, односно честицу моштију руског свеца Серафима Саровског. Космонаут Рижиков са иконом Светог Серафима Саровског Рижиков, који се недавно вратио са мисије, рекао је руским новинарима да ће реликвију Светог Серафима Саровског, коју је добио од манастира у родном граду, дати православној цркви у Звезданом граду код Москве где се налази центар за обуку космонаута. Космонаути обично носе са собом на мисије мале предмете попут играчака своје деце или ЦД-ова да их подсећају на кућу. Серафим Саровски је један од најпоштованијих руских светаца, познат по испосничком животу, а умро је почетком 19. века. Рижиков се са још два члана посаде свемирске станице вратио на Земљу у понедељак, а реликвију ће цркви предати у четвртак. Свемирска истраживања у време Совјетског Савеза су често представљана као доказ непостојања бога, док у данашње време свемирске бродове „сојуз“ благосиљају православни свештеници, а космонаути остављају иконе на космичкој станици. Слетање капсуле „сојуз МС-02“ са члановима 50. експедиције на МКС, међу којима је био и Рижиков, у Казахстану Русија је јуче прославила Дан свемира, на 56. годишњицу лета Јурија Гагарина у свемир. БЕТА View full Странице obi-wan, ines, Rašo and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Rašo, елТорнеро, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2017 пре 57 минута, Милан Ракић рече Свемирска истраживања у време Совјетског Савеза су често представљана као доказ непостојања бога Иначе, ево једне "тривие", но претпостављам да ју знате... Након 120461, пошто радио комуникација између Гагарина и КЛ на Земљи није јавно преношена, ТАСС је након успешног атерирања (по стандардима није било успешно, с обзиром да се Гагарин катапултирао на неких 25-30000 фт, али су Совјети тада слагали светску јавност-што наравно не умањује његов подвиг), светској јавности су "пренешене" Гагаринове речи како он ето "није видео Бога", тамо "горе"... Испоставило се касниједа то нису Јуријеве речи, него Хрушчовљеве Rašo, Grizzly Adams, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Inace, iz Gagarinovog zivota je poznato da je povremeno posecivao i neku staru monahinju, poznatu isposnicu... Grizzly Adams, елТорнеро, -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Давно сам прочитао, не сећам се где, да је Јуриј видео из брода сноп светлости, који се уздиже ка небу, са позиције Канавке, Свете Горе, и Косова. То је, по причи коју сам чуо, изазвало преокрет у њему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Бабушка, которая перекрестила Гагарина (+фото) http://www.pravmir.ru/babushka-kotoraya-perekrestila-gagarina-foto/ Милан Ракић, obi-wan, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 пре 4 часа, Милан Ракић рече Свемирска истраживања у време Совјетског Савеза су често представљана као доказ непостојања бога, док у данашње време свемирске бродове „сојуз“ благосиљају православни свештеници, а космонаути остављају иконе на космичкој станици. Да цркну комуњаре од муке! Супер! Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Април 13, 2017 Пријави Подели Написано Април 13, 2017 Само што ови новинари не знају да она икона коју држи на фотографији није св Серафим. Изгледа да је Св Сергеј Радоњешки. obi-wan, Grizzly Adams, Благовесник and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2017 пре 2 часа, Vedran рече Само што ови новинари не знају да она икона коју држи на фотографији није св Серафим. Изгледа да је Св Сергеј Радоњешки. Јесте. Мсм, Свети Сергије Радоњешки. Слика је настала јесенас, када је Рижиков био на неком разигравању са америчким колегама, па је у један недељни дан био на служби у руској цркви у Хјустону, те је би чтец obi-wan, Ведран* and emilija је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука