Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, Милан Ракић рече

значи, 30. марта пиво :)))

и то само - Гинис

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Шалу он сајд, требало би још на томе да се ради. Има пуно светитеља на западу из доба пре шизме којих би требало да се сећамо. У то време, из разумљивих разлога - географија, политика итд., нису код нас били познати, али данас је сасвим друга ситуација. Нема разлога да се они не славе и њиховим житијама обогати предање Цркве.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Pa nije fer, unapred je diskriminisan ograničavanjem na jednu rakijicu, ili čak nijednu :cmizdrenje:

E vidis, eto ti sad paradoxa: moras da se uozbiljis, da bi bila vesela! :pivo:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 3/14/2017 at 11:46, Милан Ракић рече

А како објашњаваш онда чињеницу да мој рођак у оним књижицама које је издао намастир, у једној под насловом "Пост на води", приређује рецепис за спарављање пива?

Шта ћемо сад? :)))

Tek sad vidim ovu zanimljivu i pozitivnu diskusiju, dakle obavjestenja rade samo za negativne. :D

To je strogo po Pismu: jer vino veseli srce covjeku. Mada je rodjak Rukumijac vjerovatno mislio na one dane kad je razreseno vino.

A pivo i nije alkohol. Tek u tragovima malo da proradi simpatikus. To pice za zene bre! 

Mislim da je tipik po kome bi bilo zabranjeno pivo u postu bio nehuman za zdravlje, (Mada neki kazu da je od piva bolji kvas. A ja ni probala nisam, greote... joooj), zbog vitamina, bubrega, cijeli organzam je iscrpljen... Kao i vina, za krv. Rakija, to bjese antibiotik? Dakle, samo ko je bolestan,  pivo zenama, vino bolesnima i trudnicama, rakija samo bolesnima... zao mi vas muskih...:)))

Подели на овим сајтовима

On 3/14/2017 at 18:47, Grizzly Adams рече

Шалу он сајд, требало би још на томе да се ради. Има пуно светитеља на западу из доба пре шизме којих би требало да се сећамо. 

A posle sizme?  :0212_rolleyes: Salim se, ne, dosta je, dosta price o tome... :whackado:

A nisu posvetili one svete zene, Irenu Sendler i Dianu Budisavljevic, da ih ko ljudi slavimo, ako treba i mimo blagoslova crkve... No ta politika koju spomenu.

Подели на овим сајтовима

После шизме "размена заробљеника" - колико они прихвате наших, толико ми њихових. ;)

Или ако оће света столица да приложи неку кинту, можемо да се договоримо... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дијана. рече

Tek sad vidim ovu zanimljivu i pozitivnu diskusiju, dakle obavjestenja rade samo za negativne. :D

To je strogo po Pismu: jer vino veseli srce covjeku. Mada je rodjak Rukumijac vjerovatno mislio na one dane kad je razreseno vino.

A pivo i nije alkohol. Tek u tragovima malo da proradi simpatikus. To pice za zene bre! 

Mislim da je tipik po kome bi bilo zabranjeno pivo u postu bio nehuman za zdravlje, zbog vitamina, bubrega, cijeli organzam je iscrpljen... Kao i vina, za krv. Rakija, to bjese antibiotik?

Mada neki kazu da je od piva bolji kvas. A ja ni probala nisam, greote... joooj

Тако и ја кад сам био у Либији. Није у питању квас, но некакво безалкохолно пиво. Кажу они који су пили да је исти укус. Мислим се која је сврха? :))) Нисам `тео ни да пробам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Тако и ја кад сам био у Либији. Није у питању квас, но некакво безалкохолно пиво. Кажу они који су пили да је исти укус. Мислим се која је сврха? :))) Нисам `тео ни да пробам

Mislim brate potpuno te razumijem, ni ja ne kontam, nit bih voljela probati, koja je svrha? Nit je pivo nit je sok nit voda. Pih. :0414_feel:

Подели на овим сајтовима

Ево "ХААРП" мост на Ади "обарван" у зелено због Светог Патрика. Треба ваљда и Стари двор и Палата Албанија...

ae_Tk9kq_TURBXy9h_Zjg4_OWIy_Mjk1_Mz_Ji_Z

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

После шизме "размена заробљеника" - колико они прихвате наших, толико ми њихових. ;)

Или ако оће света столица да приложи неку кинту, можемо да се договоримо... :D

Odusevio si me, kako si ti to sazeo, tamo kod Ave na temi samo sto ne lete glave i anateme... :))

Samo sto mi nemamo npr. analogan za svetog Stepinca... :1319_womens:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дијана. рече

Mislim brate potpuno te razumijem, ni ja ne kontam, nit bih voljela probati, koja je svrha? Nit je pivo nit je sok nit voda. Pih. :0414_feel:

Но наравно, колеге из либијског зракопловства су биле раде да дегустирају "резерве" које смо понели из Србије, присећајући се тако дана свог школовања у мостарском ЦОПСОС-у :))). 

Подели на овим сајтовима

A vi ful spremni, sve sa rezervama! :D Nista nije prepusteno slucaju. Mudro!

Srbi.. a kakvi li su tek bacuske piloti...? MOgu misliti rezerve njihove :)) Mada ove Irce i inace porede s nama po senzibilitetu, pa i po alkoholu. Vidim s kojom katolickom bracom cemo se mi najlakse razumjeti! :1319_womens:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...