Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Paradoksologija рече

Zanimljivo. Kad crkva postane državna, preti joj istovremeno institucionalizacija i gnostifikacija. Bolje da budemo gonjeni.

Па највећи пример је Руска која се дигла из пепела! Милионске жртве! Ни у раног хришћанства није било толико мученика. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Па највећи пример је Руска која се дигла из пепела! Милионске жртве! Ни у раног хришћанства није било толико мученика. 

Ali su se sad već institucionalizovali... 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Pa jesu evo patrijarh moskovski i sve Rusije je otišao odmah da proveri da li pingvini pričaju isto što i papa. (posle istorijskog susreta patrijarha i pape)

th?id=OIP.5AJ9dxgyRuude37JHTisZAEsCf&pid=15.1&P=0&w=339&h=181

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Мало реда ваља, јер овде свака вашка обашка... Мораће да изграде и систем самозаштите, а можда им чак и ја мало помогнем у томе. Почели да ме преводе и пишу о мени... :D расправа, али ништа од ових лудила на које наиђем на срБском простору... Доживео сам да ректор Универзитета напише текст о мени, односно о мом виђењу неких ствари из старине (Александр Александрович Салтыков, К  вопросу о значении  канона 82 Трулльского  собора (в связи   со  статьей  о. Зорана Джуровича), Искусство христианского мира (2013) 412-427). Тврдокорни су у неким стварима (служио сам са њима у Риму, и крсте се на свако Господи помилуј, тако да ми је десница рука отпала:))), али су теолошки најписменија нација данас међу православнима. И то је државни пројекат, да их шаљу по целом свету да се специјализују. Има ту разних фантома, али је та стратегија јако добра.  

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad neko kaže Liturgija je samo predukus i senka Carstva.

N0ttspBFWNsRy3Sz1.gif

I, ti izgleda VSB padas u neka specijalna i misticna stanja na liturgiji. Jos kada bi bio tako dobar i da nam preneses sta je to carstvo, :snoozer_11:..... pa da svi zajedno zapevamo. :smil443643319dc3d:

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

I, ti izgleda VSB padas u neka specijalna i misticna stanja na liturgiji. Jos kada bi bio tako dobar i da nam preneses sta je to carstvo, :snoozer_11:..... pa da svi zajedno zapevamo. :smil443643319dc3d:

Vidiš Boki kako čovek ne mora ništa da te pita, ti sam daješ sebi odgovore. Sad znaš da meni ne treba specijalno i mistično stanje da bi verovao u Carstvo koje osećam u sebi a da je to tebi glavni preduslov da bi Carstvo u sebi živeo.

Подели на овим сајтовима

Netruležni odnos sa Hristom nije samo netruležno telo, već je i stradanje,žalost,radost,vaskrsenje,molitva,bol.milost,primanje,davanje....

Ja se radujem što gradim netruležni odnos sa Hristom i ne čekam netruležno telo da bi mogao taj odnos živeti.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidiš Boki kako čovek ne mora ništa da te pita, ti sam daješ sebi odgovore. Sad znaš da meni ne treba specijalno i mistično stanje da bi verovao u Carstvo koje osećam u sebi a da je to tebi glavni preduslov da bi Carstvo u sebi živeo.

Nebitno, u smislu , odakle ti pravo da se 'salis' sa necijim osecanjima i verovanjima i praksi koju ima , a tice se  liturgijskih stvari.

O Carstvu koje osecamo u sebi, ne bih pricao, najveci od nas ljudi sveti oci su se podvizavali ceo zivot da bi osetili i videli sta je 'predukus' Carstva, a sad cu ja nesto tu filosofirati o tim stvarima. :0228_hot:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Ima Večnost u kojoj su Ovaploćenje, Vaskrsenje, Vaznesenje, konstante. Recimo, vertikala

Znači ovaploćenje,Vaskrsenje i Vaznesenje se desilo i pre nego što je nastao svet i čovek kao vrhunac stvaranja na nekom nadvremenskom nivou?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Jedno prosto pitanje za zastupnike ,,eshatološke jeresi,, da li je Drugo Lice Svete Trojice imalo ljudsko telo i pre  nastanka sveta?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Nebitno, u smislu , odakle ti pravo da se 'salis' sa necijim osecanjima i verovanjima i praksi koju ima , a tice se  liturgijskih stvari.

Otkud sad tebi to?

Boki ja znam da ti nisi loš čovek ali ponekad ti razum zakaže na brzinu.

Da te potsetim, ti si spominjao specijalna i mistična stanja a ne ja.

Moje je verovanje da se netruležni odnos (Carstvo Božje) ima događati sad i ovde, te se vaskrsenjem, koje je dato na zalog večnoj ljubavnoj zajednici ima nastaviti i u netruležnom telu.

Dakle ja pričam jasno i precizno, dok si ti spominjao, pomeranje planina, specijalna i mistična stanja i još neke meni čudne i nepoznate stvari i sada hoćeš da mi kažeš kako se ja šalim sa nečijim osećanjima i verovanjima.

Pobrkao si nešto, ne uzimam ti za zlo ne dajem ti zlo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Jedno prosto pitanje za zastupnike ,,eshatološke jeresi,, da li je Drugo Lice Svete Trojice imalo ljudsko telo i pre  nastanka sveta?

A što bi mi tebi sada govorili da je Druga Ličnost Bogočovek a ne Drugo Lice?

Inače Druga Ličnost Svete Trojice je onaj isti Logos koji se u vremenu ovaploti, onaj isti Sin Božji Isus Hristos.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A što bi mi tebi sada govorili da je Druga Ličnost Bogočovek a ne Drugo Lice?

Inače Druga Ličnost Svete Trojice je onaj isti Logos koji se u vremenu ovaploti, onaj isti Sin Božji Isus Hristos.

Odgovori mi precizno.Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta da ili ne?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Otkud sad tebi to?

Boki ja znam da ti nisi loš čovek ali ponekad ti razum zakaže na brzinu.

Da te potsetim, ti si spominjao specijalna i mistična stanja a ne ja.

Moje je verovanje da se netruležni odnos (Carstvo Božje) ima događati sad i ovde, te se vaskrsenjem, koje je dato na zalog večnoj ljubavnoj zajednici ima nastaviti i u netruležnom telu.

Dakle ja pričam jasno i precizno, dok si ti spominjao, pomeranje planina, specijalna i mistična stanja i još neke meni čudne i nepoznate stvari i sada hoćeš da mi kažeš kako se ja šalim sa nečijim osećanjima i verovanjima.

Pobrkao si nešto, ne uzimam ti za zlo ne dajem ti zlo.

Samo sam odreagovao na onaj tvoj 'saljivi' post. Nije bilo u redu sa tvoje strane.

O ostalom mozemo da pricamo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Odgovori mi precizno.Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta da ili ne?

Ovaplotio se u vremenu, Preobrazio se vanvremenski, Vaskrsao vanvremenski i bio onaj te isti Sin Čovečji ( tako je napisano Sin Čovečji a nije napisano Sin Božji) koji se vazneo na nebo a da je pre toga sišao sa tog istog neba.

Hoćeš li ti sada meni odgovoriti hronološki vremenski kako je to uspeo?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...