Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Кратос рече

Jeste ako postoji.Neka postoji i u nadvremenskoj ravni nije bitno,suština je da postojimo u više dimenezija paralelno.Znači ovde starimo i umiremo a tamo smo već proslavljeni.To je mučenje od strane Boga ovih nas ovde totalno bespotrebno jer4 smo ionako već spašeni na tom nadnivou.

To bi bilo ok kad bi bilo tako bukvalno i plasticno, mislim ako sam te dobro razumela ti to zamisljas kao da spaseni Kratos sedi na nebu, gricka kokice i navija za tebe ovde sada :D jos se onako podrugljivo smeje samom sebi iako zna sta ce se desiti. Pa stvarno bi to bilo mucenje.

Jeste ovo tesko razumljivo, ali predstave nema, jer tebi, nama ovde i sada, koji zivimo u vremenu to deluje kao paralelna dimenzija i predstava, ali to je tvoje razmisljanje iz istorije o necemu sto ne moze potpasti pod istoriju i sto se ne moze objasniti istorijom.

Tvoje pitanje dobro zasto Bog i svi sveti gledaju kako se ljudi muce i pate, implicira da bukvalno si samo preneo nase poimanje sveta, vremena, prostora negde tamo i mislis da se odvija na isti nacin. Stvarno zvuci sadisticki da Bog i Sveti gledaju ljude kako se pate i jos navijaju. Pa zar ti to negde ne pali dugme za uzbunu da je mozda tvoje tumacenje negde manjkavo? I jos kako jelte Bog sve zna ispao bi u tvom tumacenju moguc sledeci dijalog:

- E ljudi, danas ce Kratos da popije korpu od one ribe, dodjite da gledamo, rece Bog

- cek, cek da ponesem maramice bice uzbudljivo, rekose Sveti

-vi se sprdate sa mnom, to je bre bolelo, rece Kratos

Samo sto tako samo mali Perica zamislja matematiku, ne postoji tako nesto u eshatonu

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Postove ne poslanice.U Poslanicama to se ne može naći.

Reče Avgustin da smo svi već vakrsnuti i već uzneti na nebo....gotovo je sve,mož da uživamo,svi smo spašeni.Juupi....:uraaaaaa:

A ko ti kaže da si Ti spašen?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јелена011 рече

To bi bilo ok kad bi bilo tako bukvalno i plasticno, mislim ako sam te dobro razumela ti to zamisljas kao da spaseni Kratos sedi na nebu, gricka kokice i navija za tebe ovde sada :D jos se onako podrugljivo smeje samom sebi iako zna sta ce se desiti. Pa stvarno bi to bilo mucenje.

Jeste ovo tesko razumljivo, ali predstave nema, jer tebi, nama ovde i sada, koji zivimo u vremenu to deluje kao paralelna dimenzija i predstava, ali to je tvoje razmisljanje iz istorije o necemu sto ne moze potpasti pod istoriju i sto se ne moze objasniti istorijom.

Tvoje pitanje dobro zasto Bog i svi sveti gledaju kako se ljudi muce i pate, implicira da bukvalno si samo preneo nase poimanje sveta, vremena, prostora negde tamo i mislis da se odvija na isti nacin. Stvarno zvuci sadisticki da Bog i Sveti gledaju ljude kako se pate i jos navijaju. Pa zar ti to negde ne pali dugme za uzbunu da je mozda tvoje tumacenje negde manjkavo? I jos kako jelte Bog sve zna ispao bi u tvom tumacenju moguc sledeci dijalog:

- E ljudi, danas ce Kratos da popije korpu od one ribe, dodjite da gledamo, rece Bog

- cek, cek da ponesem maramice bice uzbudljivo, rekose Sveti

-vi se sprdate sa mnom, to je bre bolelo, rece Kratos

Samo sto tako samo mali Perica zamislja matematiku, ne postoji tako nesto u eshatonu

Ovo trebaš da napišeš eshatoncima koji pričaju o već ostvarenom spasenju.Ja u to ne verujem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ko ti kaže da si Ti spašen?

Šapnulo mi moje eshatološko ja na uvce.:sunce:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ovo trebaš da napišeš eshatoncima koji pričaju o već ostvarenom spasenju.Ja u to ne verujem.

Hehe, muka je sto ti u to ne verujes a mislis da oni veruju :D i tako tumacis ono o cemu pricaju a to veze s vezom nema :D

ko bi pa verovao u tako nesto svega ti?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јелена011 рече

Hehe, muka je sto ti u to ne verujes a mislis da oni veruju :D i tako tumacis ono o cemu pricaju a to veze s vezom nema :D

ko bi pa verovao u tako nesto svega ti?

Pa oni veruju u to.Čitaj Avgustina.Kaže čovek da smo svi već spašeni i već vazneti na nebesima.To je ta teologija.Ja samo dajem dalje implikacije takve teološke misli.:D

Подели на овим сајтовима

Pa oni veruju u to.Čitaj Avgustina.Kaže čovek da smo svi već spašeni i već vazneti na nebesima.To je ta teologija.Ja samo dajem dalje implikacije takve teološke misli.:D

Није рекао Августин него Златоуст и понавља се на свакој литургији.

И нису спасени сви него они који верују у Спаситеља.Човек понекад треба да се преиспита да ли стварно верује например у прву главу Посланице Ефесцима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa što se sprdaš sa tim ne znaš da je Spasitelj umro na Krstu za tako nešto?

Što ne pitaš Avgustina,on ima daleko smeliju misao od moje,da smo SVI već spašeni,a ti pitaš mene koji skromno tvrdim iz te njegove bogonadahnute misli da sam samo ja spašen.Nije fer...:(

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Postove ne poslanice.U Poslanicama to se ne može naći.

Да, на "постове" (немасне :))) сам мислио. Запету сам ставио на погрешно место, па стога, mea culpa.

Иако није искључено да си само ти разумео да сам ја мислио на посланице. 

Reče Avgustin da smo svi već vakrsnuti i već uzneti na nebo....gotovo je sve,mož da uživamo,svi smo spašeni.Juupi....

А сад након посланица узими и јеванђеље да читаш. Почни од Јована. Тамо ћеш прочитати "И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда".

Па те онда опет питам, ко ти каза да ћеш бити спасен? Није Августин. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

"И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда".

On kaže da se to već desilo.Pitaj njega.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Što ne pitaš Avgustina,on ima daleko smeliju misao od moje,da smo SVI već spašeni

SVI misliš na sve koji veruju u Hrista? 

Ti ako misliš da ćeš se spasiti u nekom drugom životu ti si stvarno onda u matriksu.

Pa ovaj život je život za spasenje u ovom životu zadobijaš ili ne zadobijaš spasenje, tebi je blejanje duša po nebu čekajući spasenje ,mozak odnelo :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

On kaže da se to već desilo.Pitaj njega.

AJDE TI UZMI DA STVORIŠ CARSTVO ONAKO KAO ŠTO GA STVORI BOG, UZMI VASKRSNI KAO SIN ČOVEĆJI I KAO BOG NEMOJ DA ZNAŠ KO ĆE VASKRSNUTI SA TOBOM I DA TAKAV JOŠ NE POSTOJI NO ĆE TEK DOĆI DA SE SILNO IZNENADIŠ ŠTA SI STVORIO!

kAKAV JE TO STVARALAC KOJI ĆE SE TEK IZNENADITI I SAZNATI ŠTA JE VEĆ STVORIO ILI BOG NIJE JOŠ STVORIO SVET?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Kratose, ne vredi ti meni podmetati tvoje tumacenje njihovih reci i tumacenja. Cim kazes "vec" to implicira vreme. Zato ti pokusah objasniti da prosto intuitivno skontas da ih ne kontas dobro.

Jos se zezas sa njima, a mozes lepo reci - cekajte ljudi kako vi to mislite, pa to meni nije jasno o cemu pricate. Jer ne samo da si ih pogresno shvatio, nego ti i nije jasno o cemu pricaju.

Kao sto rekoh, to vreme i taj prostor o kojem oni pricaju ne pocinje na kraju naseg vremena pa se vijugavo vraca u nazad pa malo sara levo desno.

I od proste recenice -alo ljudi ja sam bukvalista ne razumem na sta mislite kad kazete da smo spaseni, ti si njih protumacio na nacin na koji ti je jedino poznat i tvoje tumacenje uzimas kao da je njihovo.

Ne znam sta bih ti drugo rekla. Ja se slazem sa njihovim tumacenjem, vidis, ali ga ne tumacim kao ti. Ako ti to tumacis kako sam objasnila u prethodnom postu pa niko ziv se ne bi slozio sa tim.

Da te pitam, kad kazes "ja se plasim da ce me on ostaviti". U kom delu prostora i vremena smestas radnju te recenice? 

Подели на овим сајтовима

Никако сви нису спасени јер Спаситељ каже"Ово је крв моја Новога Завјета која се за вас и за многе излива" а не каже за све.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...