Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Pa čekaju.Čitaj Otkrivenje.I sapate sa svetom,i pitaju Boga dokle više i sl....Ako je tebi to blejanje,ne bih te više zadržavao.

E moj prijatelju, po tebi svetitelji su samo buržuji koji su svojim svetiteljstvom dobili samo bolje mesto čekajući život budućeg veka.

Materijalistički i snobovski nema šta.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јелена011 рече

Kratose, a di ce biti taj sud i vaskrsenje?

Jel ce Bog sve da nas smesti na jednu livadu?

Kako mislis tolike milijarde ljudi da se smeste, na koju fizicku povrsinu jos da svi vide i cuju Hrista u isto vreme i da se posle jos razdeljuju po vrstama?

Će bude na Pasuljanskim Livadama pa će onda Hristos ove s leve strane da granatira za služenje sotoni.

Će se zgusnu valjda ne znam.Nego ne reče mi šta je eshaton?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

E moj prijatelju, po tebi svetitelji su samo buržuji koji su svojim svetiteljstvom dobili samo bolje mesto čekajući život budućeg veka.

Е то сам чекао да неко каже да се ради о материјализму све са ником Кратос како то моћно звучи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Materijalistički je to što su duše svetih sa Bogom i čekaju sveopšte vaskrsenje i produhovljenje materije i čitavog sveta?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Велизар рече

да је та реченица доказ да Златоуст има став да се Други долазак већ збио. А ја сам показао да то није његов став.

Из јагњеће перспективе. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Велизар рече

Рекао си: " Ја се тиме бавим годинама.Постоје хиљаде књига на ту тему". У брзини сам то спојио, нисам имао намеру да подмећем. 

Да, Златоустова Литургија је веома битна у Цркви. Ја нисам рекао да није. Али нисмо говорили о томе да ли је она битна или не него си ти рекао да је та реченица доказ да Златоуст има став да се Други долазак већ збио. А ја сам показао да то није његов став.

И доказао си ваљда да сви они који то понављају хиљаду и по година мисле да се шалио Златоуст.

Подели на овим сајтовима

nadvremena perspektiva

Ajde sad ti meni malo ovo objasni, Ako je nadvremena perspektiva i realnost kako onda mi sada nismo svi tamo u eshatonu sa Hristom, no ćemo iako je vanvremenski eshatom upadati kao miševi u rupu a Hristos će se vascele dane iznenađivati i trčati da pogleda ko mu je to nov došao.?

Ako je eshaton vanvremenski ako je vaskrsenje vanvremensko onda smo mi već tamo, svi koji su stvoreni i prihvatili u vremenu koji je stvoreno za nas tu večnu zajednicu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Е то сам чекао да неко каже да се ради о материјализму све са ником Кратос како то моћно звучи.

El Avgustin verovao da se vaskrsenje i vaznesenje svih verujućih već desilo?Ako jeste može citat neke njegove misli o tome.Naveo si i Atanasija velikog pa mogli bi od njega da čujemo takve neke misli.

Подели на овим сајтовима

Ako je eshaton vanvremenski

Eshaton nije vanvremenski.To vam je osnovna greška u teološkoj postavci.Eshaton je krajnja tačka tvorevine pa i vremena.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

su samo buržuji koji su svojim svetiteljstvom dobili samo bolje mesto čekajući život budućeg veka.

А ђе ту правда? А? Да Петар и Павле чекају иљде година, а Николај и Јустин мање него Апостоли. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Велизар рече

Па ти покажи из слоновске перспективе да Златоусти сматра да се Други долазак већ догодио. 

Ma nema toga,znaju to i oni.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Eshaton nije vanvremenski.To vam je osnovna greška u teološkoj postavci.Eshaton je krajnja tačka tvorevine pa i vremena.

hahhahahha Božje stvaranje je podložno vremenu hahhahahhahahahahaa ograničeno vremenom a vreme je stvorenje.

Veliki Kratosov Bog je uspeo da ga stvorenje (vreme) OGRANIČI  hahhahahha

Подели на овим сајтовима

hahhahahha Božje stvaranje je podložno vremenu hahhahahhahahahahaa ograničeno vremenom a vreme je stvorenje.

Veliki Kratosov Bog je uspeo da ga stvorenje (vreme) OGRANIČI  hahhahahha

O čemu ti baljezgaš leba ti?Sti pio nešto?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Велизар рече

Па ти покажи из слоновске перспективе да Златоусти сматра да се Други долазак већ догодио. 

не могу ти ја то показати. мораш да станеш на месту слона (да не кажем, да постанеш слон, да се не увредиш).

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Materijalistički je to što su duše svetih sa Bogom i čekaju sveopšte vaskrsenje i produhovljenje materije i čitavog sveta?

A koga Kratos čekaju Hrista? Ima Hristos neka pametnija posla?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...