Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ukoliko NE POSTOJI ČOVEK KOJI ĆE BITI U STANJU U SVOJOJ SLOBODI DA ODBIJE VEČNU ZAJEDNICU, onda stari Adam nije nosilac takvog greha, ali onda ne vidim nijedan jedini razlog što nas Hristos nije odmah naštancovao u Carstvu svome. 

Koji razlog može biti za temporalnost

Mislim, stari Adam je i Kain i Hitler i đingis kan i milijarde drugih ... da budem jasniji.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Onda daj da pomeramo planine, nije tesko, samo nam treba vere kao zrno gorusice, zar ne ?

Ja ću da se zadovoljim moleći se Hristu za sada sa: Spasi me Hriste po milosti svojoj, ne verujem pomozi mom neverju....

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

акле, само онај ко потписује да је Бог шетао вртом кад захладни, нека ми се јави да заступа буквалистички Други долазак који је одвојен од васкрсења Христа на крсту! Нисмо, бре, малоумници, као кобасице које се пуне и разврставају прво тамо после вамо, па онда у замрзивач и остале глупости... Као што смо се у неко доба пробудили, родили, а да нас пре није било, тако ћемо проћи и кроз ова врата и обрести се у Царству или не. Зато не знаш кад ће Господ доћи! Јер је то твоје време, и тада му излазиш на истину. И онда или јеси или ниси. Светиљка ти пуна или празна. Оканите се чистилишта и митарстава.

А како то, да  се молимо за упокојене(јер је њихово време већ прошло и већ су изашли на истину)  и да се њихово  не смем рећи привремено (да ме не стрељате :ani_biggrin:) стање може молитвама одоздо :) променити. Јер ако већ јесу или нису , има ли сврхе молити се за њих. Ако сам вас уопште добро схватила ....joooj

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

А како то, да  се молимо за упокојене(јер је њихово време већ прошло и већ су изашли на истину)  и да се њихово  не смем рећи привремено (да ме не стрељате :ani_biggrin:) стање може молитвама одоздо :) променити. Јер ако већ јесу или нису , има ли сврхе молити се за њих. Ако сам вас уопште добро схватила ....joooj

Pa ima, jer zamisli Bog može da zna i naše buduće molitve, dakle molitve koje ćeš ti tek uputiti nekome već su u Bogu gotova svršena stvar.

Zato moli se što više za one koje voliš, ma moli se za čitav svet zaslužujemo svi takvu molitvu, ako nekome neće pomoći onda barem možemo reći da smo mi čistog srca želeli da se svi spasu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Јер је неправедан суд који не прикаже и разлоге зашто сам шта сагрешио. А да само наброје таксативно моје грехе, требало би им не знам колико дана, јер се вели да се дневно опрости маса грехова човеку. И онда тако за свакога... Убили би се од досаде! Јер, хајде, зачудиш се кад је неки познао своје јагње или јаре, али се после понављају те ствари, па оговарања за време кафенисања, па Кратос писао глупости на Поукама (једва сада преживимо, а замисли да нам неко то после чита као записник!).

Да ли сте икада размишљали да ће време горе или нешто што наличи на време  или доживљај истог бити другачији него овде сада на земљи. И да ће се све то збити (све ово горе што сте рекли, сви ваши греси таксативно, па Кратос, па кафенисање :ani_biggrin:) али оно што нама из земаљске перспективе личи на   енормно много времена, горе то неће бити , него ће једно десет година набрајања нечијих греха  бити као један минут.... Или ће се све десити брзином муње, а сваки грех ипак таксативно се навести... 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Да ли сте икада размишљали да ће време горе или нешто што наличи на време  или доживљај истог бити другачији него овде сада на земљи. И да ће се све то збити (све ово горе што сте рекли, сви ваши греси таксативно, па Кратос, па кафенисање ) али оно што нама из земаљске перспективе личи на   енормно много времена, горе то неће бити , него ће једно десет година набрајања нечијих греха  бити као један минут.... Или ће се све десити брзином муње, а сваки грех ипак таксативно се навести... 

Sestro greh je svršena stvar Hristos je radi naših grehova umro, možeš misliti da ćemo sad nabrajati grehe nemamo pametnija posla u Carstvu nego da kafenišemo i da praznoslovimo o grehovima te tako opšte ne poštujući Hrista koji je stradao zbog izdajstva Judinog recimo.....

Baš ću da raspredam o grehovima... ispovedaj se ovde bre, ovde je Sud ili ti ne poštuješ svetu tajnu ispovesti.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sestro greh je svršena stvar Hristos je radi naših grehova umro

Значи грех је далеко прошло време.... :ani_biggrin: а сви греси који су се после дешавали, који се дешавају и који ће се дешавати  су већ искупљени. Грешите браћо колико хоћете, само се кајте, е то је битно ...А  после много грехова се тааааако  лако покајати, очас посла , дланом о длан  и покајање наступа.     

Подели на овим сајтовима

Значи грех је далеко прошло време.... :ani_biggrin: а сви греси који су се после дешавали, који се дешавају и који ће се дешавати  су већ искупљени. Грешите браћо колико хоћете, само се кајте, е то је битно ...А  после много грехова се тааааако  лако покајати, очас посла , дланом о длан  и покајање наступа.     

Dobro praštaj od sad ću biti malo pažljiviji, pošto iz mojih reči ovakvi zaključci ne mogu da se donesu.

Dakle hteo sam da kažem (probaću sad pažljivije i jasnije), raspredanje o grehovima posle smrti nema, ne postoji. Osim za one koji to nisu radili za svog života, koji se nisu ispovedali i koji misle da greh može nestati sam od sebe, bez pokajanja i moljenja za popravu nastale štete.

Za Hrista je ta stvar već završena, on nam je doneo svetu tajnu pokajanja, gde ima VLAST OPRAŠTATI GREHOVE, te stoga i SUDITI zamisli.

A ti bi htela da on DVA PUTA TRI PUTA STO PUTA SUDI VEĆ PRESUĐENO SAMO DA BI MI SVI ČULI DA SI RECIMO TI UDARILA KOMŠINICU JER TE MRKO POGLEDALA...

Ispovedaj se ovde ovde ti je SUD donešen na ruke a ti ga preskačeš. Zašto?

U tom smislu je za Hrista stvar u vezi grehova završena, Hristos ima vlast da OPRAŠTA GREHOVE.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Рапсоди рече

Da citiram sv.Avgustina ( po secanju), ....pitali ga, ali razbojnik se u poslednjem trenutku pokajao na Krstu i otisao u raj, mozda i mi mozemo da se pokajemo kao i on,.....i svetitelj im odgovara u stilu, ali, zasad nam je poznato da je samo jedan covek na ovaj nacin uspeo da udje u raj, ako vi hocete da budute drugi, ( po redosledu ) ....izvolite......:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

А  после много грехова се тааааако  лако покајати, очас посла , дланом о длан  и покајање наступа.

Preispitaj svoja pokajanja, jer ti za drugog nikad nećeš znati kakvo mu je pokajanje jer je to nemoguće, tako da u ovom kontekstu onda govoriš o svom pokajanju.

Meni se ovo tvoje pokajanje ne sviđa iskreno.

Preispitaj.

Keže jedan pametan čovek: Ne smem da sudim, jer ne znam kakvo mu je pokajanje.

Подели на овим сајтовима

Ponekad se pitam da li živite vi sa Isusom, jer imam osećaj da će Hristos vama tek doći, kao da nikada niste od Njega zaista čuli reči: Ja sam u vama i vi ste u meni.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Meni se ovo tvoje pokajanje ne sviđa iskreno.

ЈОЈ Маре брате, није то моје покајање, то је сарказам  у контексту  написаног поста . Па не мислиш ваљда да се на форуму кајем док пишем или 12:smeha: ево умирем од смеха... 

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Keže jedan pametan čovek: Ne smem da sudim, jer ne znam kakvo mu je pokajanje.

А што ти сада мени судиш, кад не знаш какво је моје покајање.:) 

Ја никоме не судим ....а за тебе знам да си већ у рају....:)

Подели на овим сајтовима

Ја никоме не судим ....а за тебе знам да си већ у рају....:)

Joj sestro slatka to i djavdjav rekao isto :) (ozbiljno mislim)

Hoću sve vreme da ti kažem kad se ispovedaš Hristu, da li ti on sudi i oprašta grehe sada i ovde? I koji sud posle smrti bi ti još da prodješ ovo nije Hristov?

Подели на овим сајтовима

Сестро, није то тако како ти замишљаш. Као поп, и неко ко има искуства у овим стварима, мислим да се ти не кајеш јер си себе поставила за свог судију. А ти ниси своја, то треба да знаш. Не гради Бога по својој слици него се смири пред њиме. Јер је он милостив. Људи су често немилосрдни и ускогруди зато што нису отворени за Милосрдног Оца. 

И ту настаје бркање лончића које правиш. Бог је бескрајна љубав, али је и бескрајна строгоћа, јер инсистира на љубави. Морамо да се сетимо лудих и мудрих девојака. Не завитлавати се са Богом. Врата се затварају кад склопимо очи. Управо зато што нема дланом о длан, ти мораш да свакодневно бдиш над собом, да се стално молиш, да имаш љубави према ближњем и онда нећеш имати снаге да грешиш. Али, то је радикална промена себе. Успутне глупости сви чинимо. Али, са друге стране, не правити од комарца магарца! И онда имаш Бога који опрашта све као дланом о длан. Као Разбојнику са крста. Опет, треба расуђивати, па видети разлике у животима, и у складу са тиме живети наше животе. Јер, сви смо различити. Иако је Бог милосрдан, не треба мислити да не поштује наше слободе. Зато може да се неко зачуди како иде некоме дланом о длан, а некоме са 100.000 дланова или никако.

На једној вечери, рече мој кум Влада Вукашиновић (ја њему пре тога кумовао на венчању, па смо се узајамно осветили:D): Зоран је живи доказ да Бог дели дарове како коме хоће! Он доби жену коју ни у најлуђем сценарију нико не би могао да замисли: добра, лепа, паметна, а он, сви знамо... - знају и поукаши:))

Зато ми треба да се поверавамо Господу, да идемо тим путем, да истрпимо све недаће које нас сналазе, али да верујемо у та блаженства која нам је он испричао, а која су ван памети. Наравно да опрелешћени и лажови могу да се умисле, а имамо доста примера, ових што мрзе најпре инославне а онда и све друге православне, али то је друга тема. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...