Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Кратос рече

Gde u Pismu piše da smo svi vaskrsli sa Njim i da smo vazneti?Ako smo vaskrsli šta tražimo onda i dalje ovde u ovom raspadljivom svetu?Bog nas muči ovde dok mi postojimo u nekoj paralenoj dimenziji već proslavljeni i oboženi?

Невероватно колика охолост наших људи који о свему имају своје мишљење па и о ономе о чему чују први пут.Ја се тиме бавим годинама.Постоје хиљаде књига на ту тему.Већина нашег монаштва са којим сам причао мисли да је хиљадугодишње цартво које ће бити на крају времена била Византија.Људи мисле,верују.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

postavi mi Pavlove citate koji kažu da smo već vaskrsli a ja ću posle da ti postavim gomilu gde je sveopšte vaskrsenje budući događaj.

То ти је исто само зависи од тога с које стране матрикса гледаш.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Čitao više puta i ne vide to o čemu pričaš.Aj kad dođeš s posla postavi mi Pavlove citate koji kažu da smo već vaskrsli a ja ću posle da ti postavim gomilu gde je sveopšte vaskrsenje budući događaj.

пре 9 минута, Кратос рече

Čitao više puta i ne vide to o čemu pričaš.Aj kad dođeš s posla postavi mi Pavlove citate koji kažu da smo već vaskrsli a ja ću posle da ti postavim gomilu gde je sveopšte vaskrsenje budući događaj.

И пад Јерусалима је за апостола Павла био будући догађај јер је пострадао две године пре.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Јелена011 рече

Sto bre svi vole da ucitavaju Bogu samo ono lose, a nikako da budu malo za promenu zahvalni. Pazi to Bog te muci, a kako ne rece Bog mi dao da budem ziv, dao mi jos jedan dan ovde na zemlji, da ja nesto uradim dobro za drugog, da nekom drugom pomognem, da makar mucajuci iskazem svoju zahvalnost na najvecem daru. Nego op Bog nas muci ovde.

Covek je proklet, samo daj, daj daj, kao u onom vicu kad se popa utopio, samo da su mu rekli evo pope ruka on bi je pruzio al se uplasio onog daj pope ruku :D

Na stranu to sto je samo ne znam kako nerazumljivo to da postoji jedna realnost koja nije vezana za nase shvatanja prostora i vremena, niko da kaze e pa hvala ti Boze na svemu.

Pa realno pitam.Šta ima da radim kad je sve već odrađeno i završeno.Ja sam već spasen i živim u eshatološkoj realnosti sa Hristom i svetima.Pa muči me ako postojim ja već spašen a ovde sam nespašen i živim u matriksu da postoji smrt,patnja,stradanje dok sam istovremeno ili tamo negde već vaskrsnut proslavljen i obožen.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Дијана. рече

Mislim da on to i osjeca i da zato nema potrebe da ga branite, ponajmanje od mene.

Hvala na odgovoru slažem se uglavnom u svemu a u suštini potpuno u svemu.

No na ovaj bi deo morao da odgovorim.

Ja nisam dete, pa da branim Djurovića. Ja sestro grčevito branim svoj stav na ovoj temi a moj stav je sledeći. Svaki Kršteni vodom i duhom u svom svetu je meni brat, pa tako podjednako mi je brat i pravoslavan i rimokatolik jer se oboje u Hrista oblekoše!!!

E sad ovo podebljano nije fraza ili moja lepa želja sestro, NEGO PRAVOSLAVNA I RIMOKATOLIČKA CRKVA JEDNA DRUGOJ PRIZNAJU TAJNE, RIMOKATOLICI NAMA PRIZNAJU SVE TAJNE MI NJIMA TAJNU KRŠTENJA,SVEŠTENSTVA I BRAKA čini mii se!!!

Meni je obaveza VOLETI SVE KOJI SE U HRISTA OBLEKOŠA A DA MI IM TO SVI SABORNO PRIZNAJEMO!!!!!

Kako ne vidiš da EKIPA koju ti braniš (nemoj da kažeš da ih ne braniš) iako nas ne napadaš (nemoj da kažeš da nas napadaš), jeste EKIPA KOJA SVE RIMOKATOLIKE SVRSTAVA U NEKRŠTENE JERETIKE BEZ BLAGODATI.

Dakle sledeći put pošto si na naše postove reagovala barem 20 puta, uputi njima jedan post i iskritikuj ih da tvoju braću rimokatolike ne nazivaju jereticima.

I to je put jedinstva Crkve.

Čitam o.Savu na njegovoj temi kako je predlog ujedinjenja nazvao parafraziram: na žalost mislim da je to samo u domenu nerealnih očekivanja.

A svoje obrazloženje je podkrepio unijašenjem nekih pravoslavnih i slabom praksom koja se od toga izrodila. PA TO SAD NIKO U SVETU VIŠE NE SPOMINJE UNIJAŠENJE JE NAPUŠTENO KAO SLAB PROCES. Ujedinjenje Crkava koje se sada spominje nema ni U od Unijašenja koje je bilo ranije, ovaj novi koncept je duboko teološki produbljeniji, ljubavlju ispunjeniji i realan toliko koliko je realna osnova da dogme ostanu dogme rimokatlicima a da ih pravoslavni imaju slobodu po zakonu uzeti za teologumene kojih je inače pravoslavlje puno ionako. Evo o.Zoran je pun teolgumena, ne zbog toga što je slab teolog nego što je teologija nikad prestajući proces.

Takvo ujedinjenje gde papa ostaje papa zakonski za zapad a za istok jeste prvi po časti i na tom zapadu, jeste ljubav koju bi pravoslavni pokazali jer je papska stolica deo zapadne Crkvene mistike i duboko je ukorenjena u narod i jedno takvo rušenje pozicije bi zaista moglo dovesti do opasnosti.

Eto prilike za ikonomiju unutar Crkve.

A ujedinjenje Hrišćana i jedan više nego potreban VASELJENSKI SABOR je neophodan i meni i mojoj deci i svim Hrišćanima od napred ili od nazad kako god da pogledaš.

Dakle rimokatolici čekaju da pravoslavna Crkva jasno kaže ono što defakto priznaje priznavajući im Tajne a to je da je rimokatlčka Crkva vaistinu Crkva Hristova, zato na Kritski sabor nisu došli Rusi a nije bilo ni potpisa svih vladika koji su učestvovali u radu sabora. Kritski sabor sa kojim se o.Sava diči je doživeo fijasko sa svojim odlukama i kao što ne obavezuje vladike koje nisu stavile svoj potpis i kao što ne obavezuje Rusku Pravoslavnu Crkvu, tako ne obavezuje ni mene.

Dakle licemerno je nekome priznati Krštenje i onda mu govoriti da se nije u Hrista oblekao, jer mu nije moja ruka navkla haljine, te te haljine nemaju moj duh.

Po meni je licemerno, no kažem da se ne bavimo  licemerjem nego da volimo svoju braću rimokatolike i ako treba NA SILU DA SE NATERAMO DA LJUBAVI PREMA NJIMA IMAMO.

Jer sumnja nije Božja no djadjavova rabota.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Августин рече

Невероватно колика охолост наших људи који о свему имају своје мишљење па и о ономе о чему чују први пут.Ја се тиме бавим годинама.Постоје хиљаде књига на ту тему.Већина нашег монаштва са којим сам причао мисли да је хиљадугодишње цартво које ће бити на крају времена била Византија.Људи мисле,верују.

Čekam citate iz Pisma za koje si rekao da postoje,citate o tome da smo svi već spašeni i vazneti na nebo.

Ako,nek budem ohol samo ti meni potvrdi i potkrepi citatom iz Poslanica ono što tvrdiš.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pa realno pitam.Šta ima da radim kad je sve već odrađeno i završeno.Ja sam već spasen i živim u eshatološkoj realnosti sa Hristom i svetima.Pa muči me ako postojim ja već spašen a ovde sam nespašen i živim u matriksu da postoji smrt,patnja,stradanje dok sam istovremeno ili tamo negde već vaskrsnut proslavljen i obožen.

Tu ti je care logicka greska. Jer upravo nije odradjeno i zavrseno. U tom matriksu ne postoji odradjeno zavrseno, nije to paralelno vreme, to je odsustvo vremena. Termini pocetak, kraj, nose sa sobom protok vremena koje jednostavno ne postoji u tom  svetu. Za tebe, kao istorijskog tebe, onog sto svako jutro gledas u ogledalu se cini da je to neka buducnost jer mi ljudi ne mozemo da pojmimo ono sto nema vremena i nije u prostoru. Za nas je sve sa vremenskom i prostornom skalom, bilo je, desava se ili ce se desiti i nema filozofije. Problem je sto ono o cemu prica Djurovic ne postoji na toj skali, ne mozes da uperis prstom i kazes aha, to je taj trenutak u kom pocinje to o cemu prica. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Па јел видиш да мораш изаћи из матрикса! Хитно :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

Tu ti je care logicka greska. Jer upravo nije odradjeno i zavrseno. U tom matriksu ne postoji odradjeno zavrseno, nije to paralelno vreme, to je odsustvo vremena. Termini pocetak, kraj, nose sa sobom protok vremena koje jednostavno ne postoji u tom  svetu. Za tebe, kao istorijskog tebe, onog sto svako jutro gledas u ogledalu se cini da je to neka buducnost jer mi ljudi ne mozemo da pojmimo ono sto nema vremena i nije u prostoru. Za nas je sve sa vremenskom i prostornom skalom, bilo je, desava se ili ce se desiti i nema filozofije. Problem je sto ono o cemu prica Djurovic ne postoji na toj skali, ne mozes da uperis prstom i kazes aha, to je taj trenutak u kom pocinje to o cemu prica. 

Jeste ako postoji.Neka postoji i u nadvremenskoj ravni nije bitno,suština je da postojimo u više dimenezija paralelno.Znači ovde starimo i umiremo a tamo smo već proslavljeni.To je mučenje od strane Boga ovih nas ovde totalno bespotrebno jer4 smo ionako već spašeni na tom nadnivou.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Па јел видиш да мораш изаћи из матрикса! Хитно :))

Kaži to onima koji su recimo bolesni,koji su gladni,koji itekako pate u ovom svetu.:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

već spašeni na tom nadnivou.

А ко ти рече да си спасен?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

А ко ти рече да си спасен?

Preterizam.Čitaj prethodne postove.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Kaži to onima koji su recimo bolesni,koji su gladni,koji itekako pate u ovom svetu.:skidamkapu:

Ааа? ne_shvata

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Preterizam.Čitaj prethodne postove.

Прочитао, ко и ти, посланице, више пута. :)

А ко ТЕБИ рече да си спасен?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Прочитао, ко и ти, посланице, више пута. :)

А ко ТЕБИ рече да си спасен?

Postove ne poslanice.U Poslanicama to se ne može naći.

Reče Avgustin da smo svi već vakrsnuti i već uzneti na nebo....gotovo je sve,mož da uživamo,svi smo spašeni.Juupi....:uraaaaaa:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...