Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

linija karlobag karlovac ogulin virovitica nema veza sa vucicevim podrepnim samozvanim vojvodom to je prirodna linija razgranicenja a za nju se zalagao i zivojin misic !  uvek treba da pokusavamo da ostvarimo svoje pa i po cenu da nestanemo jer bolje da odemo BOGU na istinu ko heroji i istrajni borci nego ovako da pristajemo na tihi nestanak 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Аха, сад разумем. Ово је неки ваш екуменистички трол. Once again, срам те било.

А не, но ћу у бој да Вас поведем, тако жедне да се крви напијете?!

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жичанин рече

,,Најмањи међ браћом" 12:smeha::))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ivan Marković рече

Није спомињао Василије папу, осим можда у приватним молитвама. Ево шта каже Никодим Милаш 

I'm reading Nikodim Milas Sveti Vasilije Ostroski on Scribd. Check it out: https://www.scribd.com/doc/26855397

Дакле, Велиборе, окан се пропаганде уније. Ње се одрекла чак и РКЦ. Бар званично. Ако ти је Мандић светац, иди па му се клањај. Црква је једна. Тачка.

Вала баш. Ја сам увек одмахивао руком кад су ми људи кукали на екуменизам мислећи да је то непостојећа опасност. Па мислим који би припадник неке вероисповести при чистој свести и здравој памети веровао да његова вера није права!? Страшно, какав је то начин?! Не може свако ко се мени свиди, или према коме гајим респекта из неког разлога да буде светац. Испразни сентиментализам којем нема места у цркви. Ето ја рецимо много ценим Конфуција и Аквинског, но то не значи да ми пада на памет да их сматрам за свете. У неким средњовековним православним храмовима су на фрескама изображени пагани, старогрчки философи али, и ово је кључна ствар, без нимби.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Nikola Cuprilic рече

linija karlobag karlovac ogulin virovitica nema veza sa vucicevim podrepnim samozvanim vojvodom to je prirodna linija razgranicenja a za nju se zalagao i zivojin misic !  uvek treba da pokusavamo da ostvarimo svoje pa i po cenu da nestanemo jer bolje da odemo BOGU na istinu ko heroji i istrajni borci nego ovako da pristajemo na tihi nestanak 

Добро, де! И цар Душан се залагао сразмерно својим моћима а ми боље да видимо где смо сада и колико нас је остало.

Дајте бре, читајте о Светом Грацији, пустите се граница. Питању о нацијама није место у Цркви.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GresniStanoje рече

Страшно, какав је то начин?! Не може свако ко се мени свиди, или према коме гајим респекта из неког разлога да буде светац. Испразни сентиментализам којем нема места у цркви.

А како онда може да неко не буде светац ако се Вама не свиђа?12:smeha:

Знате ли Ви шта тврдите уопште?

Као што одређује ко јесте, исто тако Господ одређује и ко није светац а не Ви.

Ако га је Он прославио а ето у тексту сведочанства да јесте - откуд толика дрскост да Ви тврдите да није?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Леон Професионалац рече

А како онда може да неко не буде светац ако се Вама не свиђа?12:smeha:

Знате ли Ви шта тврдите уопште?

Као што одређује ко јесте, исто тако Господ одређује и ко није светац а не Ви.

Ако га је Он прославио а ето у тексту сведочанства да јесте - откуд толика дрскост да Ви тврдите да није?

Ја не тврдим и не одлучујем апсолутно ништа! Ја се као верам хришћанин држим учења цркве да ван цркве нема светитеља. Свакоме рационалноме је јасно шта се дешава ако се одбаци наук цркве. Данас Војтила, сутра Степинац, прекосутра Саи-Баба... ето ко сте ви да се осмелите да се не молите Саи-Баби?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, GresniStanoje рече

Ето ја рецимо много ценим Конфуција и Аквинског, но то не значи да ми пада на памет да их сматрам за свете.

Odprilike ovakav je i moj stav glede poboznih hriscana u drugim inoslavnim crkvama. Citao sam nesto od Akvinskog i postoje u njegovim pisanjima vrlo zanimljive i poucne hriscanske stvari. Ali, on nije clan nase crkve i ne smatram ga za prosvecenog coveka.

Od svakog mozemo uzeti nesto sto je pozitvno u njegovom pisanju. Od Origena je ostalo toliko pravovernih stvari i mudrih tumecenja pisma i nase vere, i mozemo ga citati sa uzivanjem, ali, ipak, znamo da postoji njegova osuda od strane crkve. Sv. Nikodim uze' od jednog rimokalicnog monaha knjigu o duhovnoj komplementaciji i preradi je i prilagodi pravoslavnoj duhovnosti kroz ' Nevidljivu borbu'.

Tako i u onoj besedi od sv.Nikolaja, nahvali svetitelj sve vodje svih vera i religija, jer u njima vide' neke univerzalne duhovne  stvari koje postoje u svim tim verovanjima, ali, ipak je samo svoju crkvu smatrao jedinom ispravnom verom datom  od istinskog Boga.

Mislim, da je rasudjivanje i promisljanje neophodno kod ovih stvari.

Подели на овим сајтовима

Одох да спавам, не претерујте, немојте да ме ујутро сачека 300 коментара.12:smeha:

Господине Марковићу, ако Бога знате, обједините све замерке у један коментар. :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Od svakog mozemo uzeti nesto sto je pozitvno u njegovom pisanju.

Још је у расправама с паганима свети Јустин Мученик скренуо пажњу на учење о Семеном Логосу. Све што је добро и истинито је наше, когод да је изрекао. То међутим не значи да је тај што изриче зрнца истине наш.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, GresniStanoje рече

То је у расправама с паганима Свети Јустин Мученик скренуо пажњу на учење о Семеном Логосу. Све што је добро и истинито је наше, когод да га је изрекао. То међутим не значи да је тај што изриче зрнца истине наш.

Da, skoro sam citao neka pisanija apologeta prvih vekova hriscanstva, i zanimljivo je kako si koristili anticke mitove i filosofiju da dokazu istinitost hriscanske vere.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жичанин рече

Не бих рекао да су то само "зрнца" истине.

У то да ли су крупна или ситна не улазим. Ако неко није наш, није наш и то је то. У супротном су узалуд мученици умирали.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...