Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Леон Професионалац рече

Свуда је земља Господња. :-) 

Католици су дефектни без нас и ми без њих такође. Ди сте Ви - то не знам.

,,Tајна је ово велика a ja говорим о Христу и Цркви."

Добро, Велиборе ѕЏомићу, поново исповедаш јерес. Римокатлици свакако јесу дефектни без нас. Ми без њих не. Као што нисмо ни без лутерана. А сада лепо исповеди Символ вере који каже да је Црква једна. Срам те било. Пукла вам агенда на Криту, па сад овде покушавате са екуменизмом   "одоздо ".

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Леон Професионалац рече

Промашили сте тему. И веру и Цркву.

Класично размишљање једног неофита.

Знате ли да је Св. Сава поштовао папу? 

Видели сте у тексту да се Св. Василије молио за папу?

Али Ви ипак имате кључ Раја и теразије да измерите коме ћете откључати. Аман!

Познајем мноштво добрих католика у Србији, Хрватској, Ц. Гори и у Италији. Да ми је њихово праштање и милосрђе већ бих био узнет на Небеса. Код многих сам приметио савршенство у једној врлини. Рецимо живчан је и срди се до бола али зато све раздаје сиромашнима и стара се око болесних. И заиста, кад све то види, потресен, не може да буде смирен, губи смирење, али зато ће на Небо због савршенства једне једине врлине. Решио је да сваког од оних малих нахрани, обуче, да их прими, напоји и најбоље је што и успева у томе.

Замислите Ђоковића да је губио време са соло певањем кад је савладао основе тениса.

Или замислите Паваротија да је, кад је научио да тачно отпева октаву, и увидевши да то зна, почео да се доказује у фудбалу.

Не! Један дар су усавршили и постали то што јесу.

Коначно, помиримо се да неке ствари можемо да научимо од католика.

Није спомињао Василије папу, осим можда у приватним молитвама. Ево шта каже Никодим Милаш 

I'm reading Nikodim Milas Sveti Vasilije Ostroski on Scribd. Check it out: https://www.scribd.com/doc/26855397

Дакле, Велиборе, окан се пропаганде уније. Ње се одрекла чак и РКЦ. Бар званично. Ако ти је Мандић светац, иди па му се клањај. Црква је једна. Тачка.

Подели на овим сајтовима

hahah to bese onaj Velibor Dzomic sto ga proterivase zbog radne dozvole a sad nastupa skoro kao milogorac montenegrin hehe  zato ja vise u cg ne idem od referenduma osim do Ostroga da se poklonim Svetom Vasiliju i ako stignem na Cetinje do pred Njegosa biljardu da se i velikom vladiki poklonim a u Cetinjski manastir cu da navracam dok jos malo Srba ima al izgleda svi montenegrini postaju 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Августин рече

Вема дирљив текст и прелепа икона.Много боље него равна земља и сличне ствари.Ово је добро запажање да постоје култови светаца без обзира на конфесију.У крају одакле је моја мајка наши су се заветовали св.Антуну падованском чак и после другог светског рата без обзира на све што се десило.Наиме били су свесни да их није он терао у логоре.То је радила и моја мајка.Иначе не једу се тамо крвавице међу нашима за разлику од римокатолика.Али наших више и нема.Ја сам се често молио св.Жан Вианеу сада више св.Фаустини Ковалској чије дневнике и писма и читам. и волим онај пољски филм о њој..Имам једну другарицу православну доста млађу од мене овде у Београду која се баш моли св.Анти Падованском,чита житија и слично.Мислим да ови ловци на јеретике и фанатици не верују у Бога јер би се иначе плашили да не увреде Светог Духа који увек може да се пројављује и кроз римокатолике.Ево овај грешни Станоје нема ни љубави Божије,а камо ли страха Божијег.Написао сам пример моје мајке која је са једанаест година била у усташком логору па се ипак после рата заветовала једном католичком свецу.Ја не разумем неки људи као да немају никакво религиозно искуство.Шта их држи у Цркви уопште.Моја мајка има 87 година и ништа и не ради него се моли највише св.Ксенији петроградској.

Видим јавио се и калвиниста. Ја римокатолике могу поштовати као људе, али не и као свеце. А ти се поклони Калвину, можда је Св. Дух деловао и кроз њега.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Леон Професионалац рече

Промашили сте тему. И веру и Цркву.

Класично размишљање једног неофита.

Знате ли да је Св. Сава поштовао папу? 

Видели сте у тексту да се Св. Василије молио за папу?

Али Ви ипак имате кључ Раја и теразије да измерите коме ћете откључати. Аман!

Познајем мноштво добрих католика у Србији, Хрватској, Ц. Гори и у Италији. Да ми је њихово праштање и милосрђе већ бих био узнет на Небеса. Код многих сам приметио савршенство у једној врлини. Рецимо живчан је и срди се до бола али зато све раздаје сиромашнима и стара се око болесних. И заиста, кад све то види, потресен, не може да буде смирен, губи смирење, али зато ће на Небо због савршенства једне једине врлине. Решио је да сваког од оних малих нахрани, обуче, да их прими, напоји и најбоље је што и успева у томе.

Замислите Ђоковића да је губио време са соло певањем кад је савладао основе тениса.

Или замислите Паваротија да је, кад је научио да тачно отпева октаву, и увидевши да то зна, почео да се доказује у фудбалу.

Не! Један дар су усавршили и постали то што јесу.

Коначно, помиримо се да неке ствари можемо да научимо од католика.

Ти си промашио Цркву. 

Подели на овим сајтовима

ozana ,mandic ,grazia sve temelji rasrbljivanja Crne Gore a kad vidim sad kako ih nasi Pravoslavci postuju sam se Njegos u grobu okrece ,,,kad bi mogo Sekula Drljevic da vidi kakvo je seme posejao od srca bi se obradovao e o crni dane o crna sudbino o kukavno srpstvo ugaseno 

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Леон Професионалац рече

То би било идолопоклонство.

Проспите све што сте написали, обавестићу Вас да нема више Јудејина ни Грка, сви смо једно у Христу. Обавештавам Вас и да Бог није Србин и да Срби немају тапију на Бога. А ни православци.

Дефектни сми и ми без католика а и они без нас. У најбољем случају, једни без других смо као роба са грешком.

Дакле, ти тврдиш да Црква није једна? 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ivan Marković рече

Осим што Василије Острошки није био у унији. Опростићете што више верујем Никодиму Милашу I'm reading Nikodim Milas Sveti Vasilije Ostroski on Scribd. Check it out: https://www.scribd.com/doc/26855397. Наравно, нити је свет Фрања, нити Леополд. И да ...римокатолици су јеретици...

Као што смо давно писали, за тако нешто је потребан Сабор. Али авај, не можемо направити Васељенски Сабор ако нема свих епископа. А онда кад се то деси ми поставимо свог римског епископа а ни тога нема. Вековима. Хм, није то баш тако.

Никуда Вас мрштење неће одвести, љубав хоће!

Предлажем да не кваримо овако диван текс о. Зорана. Реаговао сам јер је господин коме сам писао застранио својим писанијем. Католици, Америка, Јужна, Северна - ниђе везе!

Овде отац Зоран даје своје емоције а овај почео са некаквим теоријама завере.

Ово је текст не да се полемише већ да се прочита и, уколико се читаоцу свиди, да га читалац похвали.

Немојте сада ни Ви, ни ја даље.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Леон Професионалац рече

Као што смо давно писали, за тако нешто је потребан Сабор. Али авај, не можемо направити Васељенски Сабор ако нема свих епископа. А онда кад се то деси ми поставимо свог римског епископа а ни тога нема. Вековима. Хм, није то баш тако.

Предлажем да не кваримо овако диван текст о. Зорана. Реаговао сам јер је господин коме сам писао застранио својим писанијем. Католици, Америка, Јужна, Северна - ниђе везе!

Ово је текст не да се полемише већ да се прочита и, уколико се читаоцу свиди, да га читалац похвали.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Леон Професионалац рече

Предлажем да не кваримо овако диван текс о. Зорана. Реаговао сам јер је господин коме сам писао застранио својим писанијем. Католици, Америка, Јужна, Северна - ниђе везе!

Текст је поетичан и леп али:

1) У неким тачкама не одговара реалности

2) Предсзавља лични став аутора и може да буде провокативан

3) Уколико је аутор у праву, онда су толики свеци који су своје светаштво "зарадили " одбијајући покорност папи заправо били грешници јер су поткопавали папине напоре да се поцепана Црква уједини. Али они су свеци. Тачка. Црква је једна. Тачка. Римокатолици су јеретици. Тачка.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Дакле, ти тврдиш да Црква није једна? 

Не смарајте више!:skidamkapu:

Иване,  досадни сте до бола кад овако почнете. 12:smeha:

Дакле, написао сам шта сам хтео а Ви ме тумачите.

Те поштапалице за први разред основне неком другом просипајте.

Тврдим да смо дефектни и једни и други - то тврдим! Те талибанске форе - у Љуљаке!

Немате ни богословског знања а ни љубави да бих са Вама о овоме. Не глумите ми неког судију ловећи моје речи. Не иде. На крају увек изгубите живце па Вас после као не воле модератори.

За свађу је потребно бар двоје, видим да сте Ви увек за, ја, ето, нисам.

Прочитајте текст, похвалите или не и, што веле: циркулиши.

Не црњачите љуљачки. Идите постите мало, од овога може да Вам буде лоше.

Толико овог пута.

Праштајте!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...