Jump to content

(ВИДЕО) Ову причу Владике Андреја морате послушати и спремите марамице!

Оцени ову тему


Препоручена порука

DEVOJKA, ČOVEK I KEKS

Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebalo dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu i da prekrati vreme do polaska aviona.

 

Pored knjige, kupila je i paketić keksa. Sela je u čekaonicu. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane sedeo je gospodin, koji je čitao novine. Kada je ona uzela jedan keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se začudila, ali nije ništa rekla.

Nastavila je da čita knjigu, a u sebi je pomislila: "Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila." Svaki put kada je ona uzimala keks i gospodin koji je sedeo pored nje, ne obazirući se, takođe je uzimao keks.

Nastavili su tako, dok nije ostao samo jedan keks u paketiću. Devojka pomisli: "Šta li će sada da uradi?" Čovek uze taj keks i podeli ga na pola.

Devojka je bila zapanjena. Pokupila je svoje stvari, uzela knjigu i pošla u drugu čekaonicu. Našla je drugo mesto gde nije bilo nikoga pored nje. Kada se malo pribrala i kada ju je prošao bes, otvorila je torbu da vrati knjigu, i u torbi je videla paketić keksa, koji je bio netaknut.

Postidela se, kao lopov, i tek tada je shvatila da je keks, isti kao njen, pripadao gospodinu koji je sedeo pored nje, ali koji je bez vređanja ili nervoze podelio i svoj poslednji komad sa njom, za razliku od nje, koja se osećala povređenom u sopstvenom ponosu.

*

Koliko puta smo u našem životu "pojeli tuđi keks", a da toga nismo bili svesni i nikada nećemo ni saznati. Pre nego što dođete do preuranjenog zaključka, pre nego počnete da mislite loše, pogledajte sa pažnjom detalje, jer vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled.

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Владика Андреј је јако шармантан и духовит човек! Одлична прича!

Кад би било више људи који Православље представљају на леп начин..


Sent from my iPhone using Pouke.org

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...