Jump to content

Препоручена порука

пре 5 минута, Жика рече

Треба питати неког канонисту. Знаш и сам да постоје канони који се данас не примењују.

Ali, kolega Ziko, na ovaj kanon o anatemi smtnosti Adama, nadovezuje se odmah sledeci kanon o krstenju, kao oslobadjanju i ukidanju, ...BAS tog prvorodnog greha Adamovog.

Tako se gleda na krstenje i dan' danas.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Жика рече

Сад могу да одговорим на ово. Хтео сам прво да решимо забуну. Немој ми учитавати да сам написао нешто што нисам.

Треба питати неког канонисту. Знаш и сам да постоје канони који се данас не примењују.

Eto vidiš odmah si dobio odgovor od dežurnog kanoniste.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja više ne znam zašto to radiš.

Rekao sam ti lepo Adam je stvoren za večnu zajednicu sa Bogom, medjutim usled greha (greh je uzrok) Adam više nema prava da jede sa DRVETA ŽIVOTA i gubi BLAGODAT RAJA i posptaje SMRTAN jer mu je i priroda takva ALI NIKADA ADAM NE BI UMRO U RAJU DA NIJE POČINIO GREH I BILO MU ZABRANJENO DA JEDE I DALJE SA DRVETA ŽIVOTA, jer mu je priroda takva.

Dakle bre dokle više? Koliko puta još da ti napišem?

Dakle, tvrdiš da je Adam stvoren besmrtan?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ali, kolega Ziko, na ovaj kanon o anatemi smtnosti Adama, nadovezuje se odmah sledeci kanon o krstenju, kao oslobadjanju i ukidanju, ...BAS tog prvorodnog greha Adamovog.

Tako se gleda na krstenje i dan' danas.

Pa naravno ali šta ti hoćeš da dokažeš sada?

Onaj ko govori da bi Adam umro u raju od smrti usled nužnosti prirode je pod anatemom bre čoveče. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ja ću ti odgovoriti. Postoje kanoni koji se danas ne primenjuju, kao na primer onaj o zabrani krštenja glumaca, ali i oni koji se primenjuju, kao na primer onaj o osudi ikonoborstva koja se primenjuje. Ako nisi u stanju da dobro vladaš kanonima kao teolog, nisi trebao da dolaziš ovde i da odgovaraš na pitanja. Nisi stručan. 

Зашто онда теолози који уче ово нису осуђени? Ја и рекох да треба питати неког канонисту. Не знам ја све.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Зашто онда теолози који уче ово нису осуђени? Ја и рекох да треба питати неког канонисту. Не знам ја све.

Žiko ovde se govori o tome da bi i pored blagodati rajske čovek mogao da umre i to je osudjeno. Jer lepo kaže da se osudjuje onaj ko tvrdi da priroda može pobediti Božju blagodat besmrtnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Зашто онда теолози који уче ово нису осуђени?

Potrebno je pokrenuti Sabor i skrenuti pažnju vladikama. A do tada im dati vremena da se dozovu pameti. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Amin! Da li je Adam stvoren smrtan, da ili ne?

Ajde ovako tju Adamova smrtna priroda ne može nadvladati Božju blagodat, jer je Božja blagodat nosilac Života. Jasno?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Potrebno je pokrenuti Sabor i skrenuti pažnju vladikama. A do tada im dati vremena da se dozovu pameti. 

Ili proglasiti potpuni voluntarizam po pitanju primene saborskih odluka i onda uvesti kriterijum, koji mi se kanon sviđa, onaj i primenjujem.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Adam ne može živeti nezavisno od Boga večno. Amin

Da li je stvoren smrtan,da li je njogova predpadna priroda,pre greha bila smrtna bez obzira na pad u greh?Može i Žika da odgovori.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa naravno ali šta ti hoćeš da dokažeš sada?

Onaj ko govori da bi Adam umro u raju od smrti usled nužnosti prirode je pod anatemom bre čoveče.

Brate, VSB, govorilo se o tome, da je u  kanonu anatema na onoga koji kaze, da je Adam stvoren smtnim, SAGRESIO ILI NE SAGRESIO.

Ako nije smrtan, sto se sada i ti i Ivan i ja slazemo, onda, kada je SAGRESIO, postao je smrtran ......i, krstenjem UKIDAMO taj PRVORODNI GREH.

Ako i danas krstenjem cistimo sve grehove, koji su vezani za Adama.....sledi, da kanon o anatemi smrtnosti Adama, VAZI i danas. Nista vise.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...