Jump to content

Препоручена порука

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 минута, Kratos рече

Pa el telo daje biće duši ili Bog?On više govori ovde o smrti kao nečemu neprirodnom ako mene pitaš.Barem iz ovog dela što si ti naveo tako deluje.

Али пита се на крају како душа после смрти може да егзистира без тела.

Подели на овим сајтовима

Čekaj bre,Jovan Lestvičnik koji je pisao o duhovnim lestvicama kojima se duša uspinje na nebo nije verovao da duša egzistira nakon smrti tela?

Aj ponovo onda.

Преподобни Јован Лествичник: Сав свет је ништаван пред вредношћу душе; свет пролази а душа је нетљена, и остаће свагда непропадљива.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Али пита се на крају како душа после смрти може да егзистира без тела.

To kaže Janaras.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Čekaj bre,Jovan Lestvičnik koji je pisao o duhovnim lestvicama kojima se duša uspinje na nebo nije verovao da duša egzistira nakon smrti tela?

Aj ponovo onda.

Преподобни Јован Лествичник: Сав свет је ништаван пред вредношћу душе; свет пролази а душа је нетљена, и остаће свагда непропадљива.

Pa pita se o djurovićevim eshatooškim telima. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratos napisao sam ti da je ODNOS taj koji daje besmrtnost a ne priroda stvorenom biću ali ti se nisi ni osvrnuo na moj trud i poprilično temeljan post.

Na koji post misliš?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa naravno zbog ODNOSA koji je uništen samovoljom starog Adama.

Okey. Tako gledas na pad Adama i 'neprirodnost',

Ali, ovo je samo moja i Kratosova replika , na ono iz Lestvicnika, da smrt nije u saglasnosti sa covekovom prirodom. Sto i jeste tacno. Jer, nasa prava priroda je , PRE pada.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Da, u perspektivi palog sveta, posle Adama, gde i jeste,  sve 'nerpirodno'.

Pa da.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa pita se o djurovićevim eshatooškim telima. :)

Ko?Žika,Janaras?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

Јанарас каже да се свети Јован пита. Јасно се види.

Može citat od Letsvičnika gde se on to pita?Ne Janarasovo prepričavanje nego da Letsvičnik to sam kaže.

Подели на овим сајтовима

Kratos boki ivan što lepo ne pitate o.Savu o besmrtnosti po prirodi i besmrtnosti po blagodati pa da nastavimo razgovor ko ljudi. Jer eto njemu verujete a ja mogu samog Hrista da citiram i nećete mi verovati.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Kratos рече

Može citat od Letsvičnika gde se on to pita?Ne Janarasovo prepričavanje nego da Letsvičnik to sam kaže.

Што би Јанарас лагао? Не верујем да би лагао. Незгодно је, морао бих опет да читам целу књигу да бих нашао то, а читао сам је пре 5, 6 година.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Kratos рече

Aj ponovo onda.

Jos jedan citat iz Lestvice :

"Наш Бог и Цар, добар, предобар и сведобар (када се говори слугама Божијим, наиме, с Богом треба и започети) створио је сва словесна бића и обдарио их достојанством слободе. "

Sloboda nije uslovljenja nuznoscu, i zbog toga i ona osuda, za one koji misle, da je Adam po 'prirodnoj nuznosti' smrtan.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratos boki ivan što lepo ne pitate o.Savu o besmrtnosti po prirodi i besmrtnosti po blagodati pa da nastavimo razgovor ko ljudi. Jer eto njemu verujete a ja mogu samog Hrista da citiram i nećete mi verovati.

Već su pitali ljudi to čoveka i rekao je da duša besmrtna po blagodati,da je svesna nakon smrti,da nastavlja zajednicu sa Hristom sve do sveopšteg vaskrsenja.I rekao je da smrt u početku nije postojala do pada osim kao potencijal zbog stvorenosti,Božijeg priziva iz ništavila u biće.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...