Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 2 часа, Жика рече Душа је створена и зато кажем да је смртна Dobro.Da li ju je Bog darivao besmrtnošću kroz blagodat?Da ili ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 2 минута, Kratos рече Dobro.Da li ju je Bog darivao besmrtnošću kroz blagodat?Da ili ne? Zašto ne pročitaš moj odgovor tebi ceo i pitaš ako nešto nije jasno ali mi molim te reci i zašto ti nije jasno da bi pokušao da razjasnim sebe (možda je problem u mom objašnjenju) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 4 минута, Kratos рече Dobro.Da li ju je Bog darivao besmrtnošću kroz blagodat?Da ili ne? Сматрам да није, већ сам написао. Душа је смртна као и тело, али постоји Васкрсење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече stvoreno je osudjeno i uslovljeno da ima ODNOS sa Bogom Znači osuđenost i uslovljenost.Gde je tu sloboda?Lepo sam rekao vi verujete da je Bog stvorivši čoveka ga u startu osudio na smrt šta god čovek radio. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 1 минут, Жика рече Сматрам да није, већ сам написао. Душа је смртна као и тело, али постоји Васкрсење. Ok.Ne bih dalje. Жика је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 Управо сада, Жика рече Сматрам да није, већ сам написао. Душа је смртна као и тело, али постоји Васкрсење. Razmišljao sam o ovome što si juče na onoj temi napisao. Ako uzmemo u obzir da se mi PONOVO RADJAMO u Hristu Krštenjem, onda dolazimo do toga da stoje tvoje reči ali mi nije jasno da nisi video smisao anateme onog sabora, koji upravo govori i o tome da i pored vaskrsenja čovek ne može vaskrsnuti i živeti večno sa tvorcem iako su boksid i ivan pa i kratos donekle hteli da navedu odluku sabora i obrazloženje u drugom pravcu o besmrtnosti prirode čoveka. Dakle neke smrti bi sigurno bilo da bi se čovek ponovo rodio mora da umre ali ne znači da bi to morala biti telesna smrt, već odricanje od samo svog Ja, odricanje od nedopuštanja Drugog u sebe, odnosno stari adam mora umreti da bi se rodio i primio Drugog. To opet ne uslovljava nužnost telesne smrti ali sigurno uslovljava NOVOG ADAMA. Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 To je osuđeno kao jeres.Pelagijanstvo.Ono što vi na krajnje perfidan i lukav način pokušavate da poturite jeste da ako je duša besmrtna to onda šatro negira vaskrsenje i telo,kao tobož ko veruje u besmrtnu dušu on misli da je vaskrsenje nebitno i nepotrebno što je u najmanju ruku čista izmišljotina.Ja ovde ko da pričam s ljudima koji su čitali dogmatiku neke leve crkve(u suštini vi zastupate čist protestanski stav,subotarski-spavanje ili sećanje kao kod jehovista) a ne pravoslavne Crkve gde celokupno predanje sveodoči i besmrtnosti duše,njenoj svesnosti nakon smrti i povratka Bogu,i na kraju spajanje sa vaskrslim,preobražinim telom. Васијан and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Razmišljao sam o ovome što si juče na onoj temi napisao. Ako uzmemo u obzir da se mi PONOVO RADJAMO u Hristu Krštenjem, onda dolazimo do toga da stoje tvoje reči ali mi nije jasno da nisi video smisao anateme onog sabora, koji upravo govori i o tome da i pored vaskrsenja čovek ne može vaskrsnuti i živeti večno sa tvorcem iako su boksid i ivan pa i kratos donekle hteli da navedu odluku sabora i obrazloženje u drugom pravcu o besmrtnosti prirode čoveka. Dakle neke smrti bi sigurno bilo da bi se čovek ponovo rodio mora da umre ali ne znači da bi to morala biti telesna smrt, već odricanje od samo svog Ja, odricanje od nedopuštanja Drugog u sebe, odnosno stari adam mora umreti da bi se rodio i primio Drugog. To opet ne uslovljava nužnost telesne smrti ali sigurno uslovljava NOVOG ADAMA. Појасни ми ово "који управо говори и о томе да и поред васкрсења човек не може васкрснути и живети вечно са Творцем". Нисам схватио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 9 минута, Kratos рече To je osuđeno kao jeres.Pelagijanstvo.Ono što vi na krajnje perfidan i lukav način pokušavate da poturite jeste da ako je duša besmrtna to onda šatro negira vaskrsenje i telo,kao tobož ko veruje u besmrtnu dušu on misli da je vaskrsenje nebitno i nepotrebno što je u najmanju ruku čista izmišljotina.Ja ovde ko da pričam s ljudima koji su čitali dogmatiku neke leve crkve(u suštini vi zastupate čist protestanski stav,subotarski-spavanje ili sećanje kao kod jehovista) a ne pravoslavne Crkve gde celokupno predanje sveodoči i besmrtnosti duše,njenoj svesnosti nakon smrti i povratka Bogu,i na kraju spajanje sa vaskrslim,preobražinim telom. И ја се питам исто као свети Јован. Ево нешто од Јанараса који пише о Јовану Лествичнику:" Стога, раздвајање душе од тела приликом физичке смрти за светог Јована представља чињеницу која није у сагласности са човековом природом, односно са оним што човек јесте. Раскидање ове органске повезаности он назива “чудом” и пита се како душа после смрти “може да постоји ван онога у чему је добила биће”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 13 минута, Kratos рече u suštini vi zastupate čist protestanski stav,subotarski-spavanje ili sećanje kao kod jehovista Kratos od kad si ti prolupao? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 Управо сада, Жика рече “може да постоји ван онога у чему је добила биће”. Pa el telo daje biće duši ili Bog?On više govori ovde o smrti kao nečemu neprirodnom ako mene pitaš.Barem iz ovog dela što si ti naveo tako deluje. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 14 минута, Жика рече Појасни ми ово "који управо говори и о томе да и поред васкрсења човек не може васкрснути и живети вечно са Творцем". Нисам схватио. Pa zato što nužnost prirode negira blagodat. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kratos od kad si ti prolupao? Od kad beše tebi ono krenuo mozak da explodira? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 4 минута, Kratos рече Pa el telo daje biće duši ili Bog?On više govori ovde o smrti kao nečemu neprirodnom ako mene pitaš.Barem iz ovog dela što si ti naveo tako deluje. Da, u perspektivi palog sveta, posle Adama, gde i jeste, sve 'nerpirodno'. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 5 минута, Kratos рече Pa el telo daje biće duši ili Bog? Kratos napisao sam ti da je ODNOS taj koji daje besmrtnost a ne priroda stvorenom biću ali ti se nisi ni osvrnuo na moj trud i poprilično temeljan post. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука