Жика Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 @Ivan Markovic Пробај пажљивије да читаш да не би стварао забуну. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 11 минута, Bokisd рече tako da, sagresio on ili ne sagresio, morao je opet umreti telom, to jest izaci iz tela, Ovaj deo je jako bitan da se zna o čemu su pričali. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 6 минута, Жика рече Не. Говорим о одељку из Старог Завета о Адаму и Еви. Vrdaš. Ne pitam te to. Pitam te jasno i nedvosmisleno: Da li smo dužni da se pridržavamo odluke Kartaginskog sabora da je Adama stvoren besmrtnim, i ko misli drugačije ide pod anatemu? Da ili ne? Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 13 минута, Bokisd рече Ovo je odluka sabora : "Da Adam nije stvoren od Boga smrtnim Koji kaze da je prvi covek, Adam, stvoren smrtnim, tako da, sagresio on ili ne sagresio, morao je opet umreti telom, to jest izaci iz tela, ne radi kazne za greh, nego usled prirodne nuznosti, neka je anatema. " Ovo nam je svima jasno kao dogmatski stav nase Crkve, zar ne? Ivan Marković and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, Ivan Marković рече Vrdaš. Ne pitam te to. Pitam te jasno i nedvosmisleno: Da li smo dužni da se pridržavamo odluke Kartaginskog sabora da je Adama stvoren besmrtnim? Da ili ne? Не врдам, већ ти не пратиш ток разговора. Написао сам да се одељак о Адаму и Еви не тумачи буквално, а ти си схватио да сам написао да се одлука сабора не тумачи буквално. Ја је у том контексту нисам ни помињао. Не стварај забуну. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ovaj deo je jako bitan da se zna o čemu su pričali. Jel ovaj? Koji je Boki rekao пре 15 минута, Bokisd рече Ovo je odluka sabora : "Da Adam nije stvoren od Boga smrtnim Koji kaze da je prvi covek, Adam, stvoren smrtnim, tako da, sagresio on ili ne sagresio, morao je opet umreti telom, to jest izaci iz tela, ne radi kazne za greh, nego usled prirodne nuznosti, neka je anatema. " Ili ovaj, koji si ti istrgao iz konteksta i tako ga falsifikovao? Da ili ne? пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече tako da, sagresio on ili ne sagresio, morao je opet umreti telom, to jest izaci iz tela, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече Ovo je odluka sabora : "Da Adam nije stvoren od Boga smrtnim Koji kaze da je prvi covek, Adam, stvoren smrtnim, tako da, sagresio on ili ne sagresio, morao je opet umreti telom, to jest izaci iz tela, ne radi kazne za greh, nego usled prirodne nuznosti, neka je anatema. " Na ovaj kanon se oslanja , sledeci kanon istog sabora : "Da se deca krstavaju radi oprostaja grehova Takodje bï ugodno (ustanoviti) bilo da odrice potrebu krstenja male ili tek rodjene iz materinske utrobe dece, ili kaze da se ona krstavaju radi oprostaja grehova, ali da od praroditeljskoga Adamova greha nista na sebi ne nose sto bi trebalo ocistiti banjom preporodjenja, – iz cega sledi da obrazac krstenja radi oprostaja grehova ne smatra se istinit, nego lazan, neka je (takav) anatema. Jer se drukcije ne moze razumeti receno od Apostola: „Kroz jednoga coveka greh udje u svet, i kroz greh smrt; te tako na sve ljude predje, posto svi sagresise‚ (Rm.5,12), nego na nacin kao sto je to svagda razumevala Katolicanska Crkva, koja je svugde rasprostranjena i prosirena. Jer zbog ovog pravila vere jos i deca koja nisu mogla jos nikakvih grehova sama uciniti, krstavaju se radi oprostenja grehova, da se kroz preporodjenje ocisti u njima ono sto nose od starog rodjewa.(III Vas.1,4; Kartag.109,111-116). " Moze da bude malo jasnije , sta i kako. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, Жика рече Не врдам, већ ти не пратиш ток разговора. Написао сам да се одељак о Адаму и Еви не тумачи буквално, а ти си схватио да сам написао да се одлука сабора не тумачи буквално. Ја је у том контексту нисам ни помињао. Не стварај забуну. Ovo je u redu. Sad te pitam: Da li je ova odluka Kartaginskog sabora po nas obavezujuća? Da ko veruje da je Adam stvoren smrtnim ide pod anatemu? Da ili ne? Васијан, Кратос and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, Ivan Marković рече Jel ovaj? Koji je Boki rekao Ili ovaj, koji si ti istrgao iz konteksta i tako ga falsifikovao? Da ili ne? Brate ti si bolestan šta drugo da ti kažem. Svi te molimo da čitaš pažljivo, ništa ja nisam falsifikovao pogotovo što je dva posta ispod, nego sam zahvatio kopi paste o čemu je bilo reč kao potsetnik. lepo se gore vidi bokijev post iznad mog nije 20 strana iza pa da daješ ovakve bolesne konstrukte. Dakle nemoj da se vredjaš sada ja ne vidim sa ove strane da li si nepažljiv samo ili bolestan danas od nekog gripa šta god, već ti je skrenuta pažnja ne od mene da budeš pažljiviji ili brate nemoj da učestvuješ u razgovoru kad već ne razgovaraš ionako. Ovo razgovor nije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Moze da bude malo jasnije , sta i kako. Može, nego se Zizjulasovci prave Englezi, kada ih sateram u ćošak. A moj otac je advokat...rade geni... Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Ne razumem, zasto se nejasno i komplikovano tumace, jasne i precizne odluke ovoga sabora ? Zar same reci, ne govore, same' za sebe ? Васијан and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Brate ti si bolestan šta drugo da ti kažem. Svi te molimo da čitaš pažljivo, ništa ja nisam falsifikovao pogotovo što je dva posta ispod, nego sam zahvatio kopi paste o čemu je bilo reč kao potsetnik. lepo se gore vidi bokijev post iznad mog nije 20 strana iza pa da daješ ovakve bolesne konstrukte. Dakle nemoj da se vredjaš sada ja ne vidim sa ove strane da li si nepažljiv samo ili bolestan danas od nekog gripa šta god, već ti je skrenuta pažnja ne od mene da budeš pažljiviji ili brate nemoj da učestvuješ u razgovoru kad već ne razgovaraš ionako. Ovo razgovor nije. VSB, nemoj da me praviš budalom. Ništa od svega što bi mi rekao ne bi me uvredilo, ali me ovo vređa. Ja možda jesam lud, glup, ali prosto shvati da ste ovde u ćošku. I nemate kud dalje, osim poricanja onoga što tvrdite (ako i ti tvrdiš da je Adam stvoren smrtan) ili potpadanja pod anatemu Kartagine. Sad nemoj da me zamaraš. Čekam da vidim šta Žika ima da kaže. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 5 минута, Ivan Marković рече Ovo je u redu. Sad te pitam: Da li je ova odluka Kartaginskog sabora po nas obavezujuća? Da ko veruje da je Adam stvoren smrtnim ide pod anatemu? Da ili ne? Сад могу да одговорим на ово. Хтео сам прво да решимо забуну. Немој ми учитавати да сам написао нешто што нисам. Треба питати неког канонисту. Знаш и сам да постоје канони који се данас не примењују. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, Ivan Marković рече VSB, nemoj da me praviš budalom. Ništa od svega što bi mi rekao ne bi me uvredilo, ali me ovo vređa. Ja možda jesam lud, glup, ali prosto shvati da ste ovde u ćošku. I nemate kud dalje, osim poricanja onoga što tvrdite (ako i ti tvrdiš da je Adam stvoren smrtan) ili potpadanja pod anatemu Kartagine. Sad nemoj da me zamaraš. Čekam da vidim šta Žika ima da kaže. Ja više ne znam zašto to radiš. Rekao sam ti lepo Adam je stvoren za večnu zajednicu sa Bogom, medjutim usled greha (greh je uzrok) Adam više nema prava da jede sa DRVETA ŽIVOTA i gubi BLAGODAT RAJA i postaje SMRTAN jer mu je i priroda takva ALI NIKADA ADAM NE BI UMRO U RAJU DA NIJE POČINIO GREH I BILO MU ZABRANJENO DA JEDE I DALJE SA DRVETA ŽIVOTA, jer mu je priroda takva. Dakle bre dokle više? Koliko puta još da ti napišem? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, Жика рече Сад могу да одговорим на ово. Хтео сам прво да решимо забуну. Немој ми учитавати да сам написао нешто што нисам. Треба питати неког канонисту. Знаш и сам да постоје канони који се данас не примењују. Ja ću ti odgovoriti. Postoje kanoni koji se danas ne primenjuju, kao na primer onaj o zabrani krštenja glumaca, ali i oni koji se primenjuju, kao na primer onaj o osudi ikonoborstva koja se primenjuje. Ako nisi u stanju da dobro vladaš kanonima kao teolog, nisi trebao da dolaziš ovde i da odgovaraš na pitanja. Nisi stručan. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука