Jump to content

Сјутра креће воз за КиМ: „Косово је Србија“ и слике светитеља красе вагоне

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 2 минута, Kratos рече

Verujem da će se brat Oblačni složiti :))

Фотографија корисника Beograd na Vutri

Toooo!

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji mrze albaniju kad nam otuda sve neke lepe stvari dolaze :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Болест једне политике која је уништила српски народ се изгледа најбоље очитује кроз возове... Не оне који су нам, како појединцима, тако и народу генерално прошли, већ на један којим је лудило почело и овај са којим још траје, а нисам пророк да кажем када и како ће се завршити...

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Милан Ђедовић

:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ilustrovani voz

Kako sam to - možda se pitate - mogao znati? Da nisam gledao u kristalnu kuglu? Nemojmo se zajebavati! Svi su to znali

Čim sam u novinčinama pročitao blagu vest da će voz - ruski, a da koji drugi - bogato ilustrovan umetničkim izobraženjima srpske kulturne baštine na Kosovu, krenuti put Severne Mitrovice

8

Piše: Svetislav Basara

16. januar 2017. 16:00

Ilustrovani voz

- znao sam da će uslediti pičvajz, kao što je i usledio, srećom (i za sada) bez žrtava u ljudstvu i materijalu. Kako sam to - možda se pitate - mogao znati? Da nisam gledao u kristalnu kuglu? Nemojmo se zajebavati! Svi su to znali.

Otpravnik vozova - mislim na onog stvarnog, iz debele senke, ne na onog peronskog, sa crvenom kapom - svakako je znao da će parola "Kosovo je Srbija", ispisana na "dvadeset jezika" biti šaka krupne soli bačena u oči vlastima lažne države, ali sam - nakon što sam stavio prst na čelo i malo porazmislio - ukačio da je otpravniku voza upravo i bio cilj da isprovocira lažne kosovske državnike (i još lažnije železničare), da ih navede da policajno spreče ulazak šarene kompozicije na teritoriju Kosova, posle čega će, je li, "istina o Srbima" isplivati na videlo, zajedno sa mračnom istinom o Šiptarima koji "ničim izazvani" sprečavaju protok ljudi, robe i kapitala.

Kada je voz - na dojavu da je pruga "minirana" i da se sprema apšenje mašinovođe, konduktera i putnika - zaustavljen u Raški (ne "u Raškoj", novindžijski totovi), Oco Vučić je srazmerno vešto odglumio osupnutost i u etar ispustio uobičajene pomirljivo-preteće zvuke o tome da "Srbija želi mir u regionu, ali da neće dozvoliti"" a posle su stvar u svoje ruke preuzeli tabloidi i tabloidne televizije, među kojima se naročito istakao Informer sa čije je naslovnice načisto pomahnitali Lazanski izneo ideju - za sada ne i naredbu - o povratku srpske vojske na Sever Kosova.

Ova me je afera podsetila ne donekle sličnu - sada već davnu - železničku aferu iz epohe Referendumskog Lopova, kada je DSS-ova zvezda u (ondašnjem) usponu, takozvani Ristivojević, na čelu grupe desperadosa izvršio otmicu voza u najboljem stilu vestern filmova. Epolog te žalosno-komične afere bio je da putnici - listom Srbi - nisu stigli kud su bili naumili, za razliku od putnika ilustrovanog voza za koje osnovano sumnjam da nisu ni bili naumili da stignu dalje od Raške i koji bi - da se lažni kosovski državnici nisu navatali na bućkalo autentičnih srpskih državnika - bili zdravo razočarani da je voz stigao u Severnu Mitrovicu, o razočaranju Glavnog Otpravnika bolje i ne govoriti.

Prepustimo vremenu da pokaže na šta će stvari izaći - najverovatnije ni na šta - a mi obratimo pažnju na detalj iz enterijera ilustrovanog voza koji belodano pokazuje koliko baštinici nisu dostojni baštine i kako je besramno traće na sitnu pijačarsku politiku. Samo, naime, pijačaru može pasti na um da interfon - na kome doslovno piše "Hitna KomunikaciJa s mašivnodom" - zapandrči preko lica svetitelja izobraženog na reprodukciji freske, koju je neki davni zograf izgleda džaba malao, to jest krečio.

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Siniša Obrenić

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 2 минута, Posetilac рече

Kako su mogli da posalju voz u drugu drzavu na silu?

Polako sa terminologijom ne slažu se svi u svet zvanično da je to neka druga država. A za silu se slažem sa tobom, to ne treba raditi. Nek budu frajeri da to diplomatski izlobiraju i udju kao pobednici a ujdurma je naravno napravljena jer dolaze izbori za predsednika Srbije. Neće prezati ni od malo krvi nevine ako treba.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Polako sa terminologijom ne slažu se svi u svet zvanično da je to neka druga država. A za silu se slažem sa tobom, to ne treba raditi. Nek budu frajeri da to diplomatski izlobiraju i udju kao pobednici a ujdurma je naravno napravljena jer dolaze izbori za predsednika Srbije. Neće prezati ni od malo krvi nevine ako treba.

Za drzavu je diskutabilno, a za ostalo se slazem.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...