Bokisd Написано Децембар 31, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2016 пре 2 минута, Kratos рече Jeste i anatemisano je shvatanje da su Adam i Eva bili smrtni i pre pada inkvizitorko Kad se vec potegao sv.Grigorije i njegov Veliki katihizis, evo, jedan citat : " 6. Čovjek je bio urešen životom, umom. mudrošću i svim ostalim božanskim dobrima da bi po svakom pojedinom dobru ćutio žudnju za onim koji mu je srodan. Budući da je i vječnost jedno odličje božanske naravi, zacijelo je bilo potrebno da i to padne u dio građi naše naravi te da ona u sebi posjeduje besmrtnost. Tako će čovjek, po urođenoj moći, spoznati što ga nadilazi i biti prožet čeznućem za božanskom vječnošću". "7. To u jednoj riječi i s izričajem koji sve sažima pokazuje izvještaj o stvaranju svijeta. Veli se da je čovjek stvoren »na sliku Božju« ( P o s t 1,27). U sličnosti »po slici« nabrojeno je sve što obilježava božanstvo. " Moje misljenje je , da je vrlo jasno predstavljena priroda prvog coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zlatan Написано Децембар 31, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2016 пре 3 часа, Bokisd рече Dosta zavisi od prevoda. Kod mene je ovakav prevod od Fra Prof. dr. sc. Marijana Mandaca. " Čini mi se da se smisao izričaja ne odnosi na obične kože. Jer koje bi životinje Bog pogubio i oderao te za prve ljude izmislio ogrtač? Budući da j e svaka koža, odvojena od životinje, nešto mrtvo, posve sam uvjeren da je Liječnik našega zla silu umiranja koja se isključivo odnosila na nerazumnu narav nakon pada iz providnosti protegnuo na ljude, ali ne da bi ostala zasvagda. " Kaze se.....'koja se iskljucivo odnosila na nerazumnu narav NAKON PADA IZ PROVIDNOSTI'. Dekle, govori se o smrtnosti posle pada, koja se odnosila na NERAZUMNU NARAV. Jasno je, da nije povezano sa zivotinjama i pogotovo sa nekom smrtnoscu pre pada. Ovo je prevod Stanimira Jakšića, jednog od najboljih prevodilaca sa grčkog, a na engleskom to izgleda ovako: For after, as he tells us, the earliest of mankind were brought into contact with what was forbidden, and thereby were stripped naked of that primal blessed condition, the Lord clothed these, His first-formed creatures, with coats of skins. In my opinion we are not 141 bound to take these skins in their literal meaning. For to what sort of slain and flayed animals did this clothing devised for these humanities belong? But since all skin, after it is separated from the animal, is dead, I am certainly of opinion that He Who is the healer of our sinfulness, of His foresight invested man subsequently with that capacity of dying which had been the special attribute of the brute creation. Not that it was to last for ever; for a coat is something external put on us, lending itself to the body for a time, but not indigenous to its nature. This liability to death, then, taken from the brute creation, was, provisionally, made to envelope the nature created for immortality. Mislim i da sv. Avgustin tvrdi da su životinje bile smrtne pre pada, to bi nam o.Đurović mogao potvrditi. Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан." Св. Исак Сирин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Јануар 2, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2017 Професор Рончевић је написао текст петиције који управо читам, а циљ исте је да се у школама уче паралелно хипотеза и критика хипотезе, а надам се да ће ова петиција изазвати много шире дискусије о школству уопштено, нарочито о дивљаштву којему смо сведоци свакодневно-а за које деца нису крива! Ana B. and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 2, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2017 On Saturday, December 31, 2016 at 17:57, Zlatan рече Mislim i da sv. Avgustin tvrdi da su životinje bile smrtne pre pada, to bi nam o.Đurović mogao potvrditi. Mislim,da se ne preganjamo oko raznih prevoda, rekao bih jednu stvar, koja je verovatno kljucna za razumevanje ovih stvari. Ona glasi, da Bog nije tvorac smrti i kao sintagma je prisutna u delima otaca. Ako bi bilo suprotno i ako bi se nalazila smrt u Njegovoj prvostvorenoj prirodi, , izgledalo bi, kao da tvdimo, da je On, nesavrsen u svojim namerama i da nije mogao svojom silom, da prevazidje smrtno stanje u prirodi. Sto je nonses sam po sebi, da odricemo mogucnost Svemogucem da stvara nesto, sto je po zamisli stvaranja, slicno sa njegovim prirodnim svojstvima, gde je jedna od njih, i Netruleznost. Drugo, jasno je da postoji koncezus otaca u tumacenju stvararanja, da smrt nije postojala, sve dok prvostvoreni ljudi nisu pogresili i odaljili se od Boga. Covek je kruna Bozijeg stvaranja, sve vidljivo je stvoreno zbog njega i za njega. U postanju se kaze o Adamovim karakteristikama : "....који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи." Makrokosmos u malom, je postao covek. Zadata kordinata prvih sustina stvaranja, je bila, da zivi svet sluzi i postuju Adama, koji je stvoren po slici Bozijoj . Kao u ogledalu se video na njemu taj otisak boziji i zbog toga su prve zivotinje i dosle kod njega da ih imenuje po vrstama njihovim : "Јер Господ Бог створи од земље све звијери пољске и све птице небеске, и доведе к Адаму да види како ће коју назвати, па како Адам назове коју животињу онако да јој буде име; " Vidis li, ili naslucujes iz ovih reci, koliko je Adam bio pocastvovan od Boga, kada mu je prepustio da nazove svako zivo stvorenje na zemlji , kako bi se na taj nacin dovrsilo 'logosno' stvaranje zivotinjskog sveta. Oci kazu, da nije tek prosto bilo to naimenovanje zivotinja, jer se u tom cinu ogleda velika sila i mudrost koju je posedovao Adam, koja mu je data od Boga. Bog nije dao imena svojim stvorenjima, i kako je prepustio taj cin samom Adamu, samim time, se i aktualizuje stanje, gde je on postao gospodarem cele stvorene prirode. Zbog svega toga, zbog takvog stanja stvari, Adam je postao, kruna i potpuni zavrsetak stvaranja. Ili, kako se kaze savremenim jezikom, epicentar celokupne tvorevine i njeno vezivno tkivo. Zato se i njegov greh i pad, prelomio i na prirodni i zivi svet, koji je zajedno sa njim, pao u smrt i truleznost. Ili, ako krenemo od pocetaka stvari,.... kako je Adam bio netrulezan i kako nad njim nije vladala zaoka smrti, tako je i u celoj tvorevini, vladala harmonija zivota...... bez smrti. Ula Mark је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zlatan Написано Јануар 2, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2017 Deo od sv.Grigorija sam naveo kao zanimljivo tumačenje,a posle ovog tvog odgovora sam malo pogledao i Šestodnev od sv.Vasilija, čini mi se da i on dopušta da biljke i životinje nisu bile besmrtne pre pada, a da je takvo tumačenje ispravno može ti potvrditi i o. Savo: On 29.2.2016. at 0:21, grigorije22 рече Izvinjavam se sto upadam ali Katos je mislio na celu tvorevinu. Da li su pre Adamovog pada umirale i ubijale se zivotinje? To je pitanje postavljeno iz razloga jer su mnogi Sveti oci verovali da pre Adamovog pada nije bilo bioloske smrti. Dakle da ni zivotinje nisu umirale, a moderna peleontologija pokazuje groblje fosila pre pojave coveka. E sada bih se i ja nadovezao pitanje. Da li su posledice Adamovog pada mogle da postoje pre nego se on istorijski desio? Dakle da obuhvati celokupno vreme sadasnjosti, proslosti i buducnosti. Postoje neki stihovi koji na prvi pogled daju takvu mogucnost u Isaiji 46:10. Koji od pocetka javljam kraj i izdaleka sto jos nije bilo. Otkrovenje 13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta. Архимандрит Сава Јањић рече Веома је важно да правимо разлику између физичке и духовне смрти и имамо у виду различитости између човека и животиња и нарочито биљака. Човек је посебно биће, врхунац творевине и није само телесне природе већ поседује и душевну компоненту која оживотворава његово тело и чини га једном психофизичком целином, личношћу. У Књизи Постања 2.7 се каже „Створи Бог човека од праха земаљског, дунувши му у нос дах животни, и поста човек душа жива" (wayhi ha’adam l’nephesh hayyah, εγένετο εις ψυχήν ζώσαν)“ Дакле, човек не добија nephesh (који се у преводу Седамдесеторице преводи на грчки као ψυχή, односно душа) као неки посебан део свога бића, већ је сам човек створен као живи нефеш, као жива душа (ψυχή ζώσα). Дакле, овде није реч о платонистичкој души која се присаједињује телу. Човек је као биће створен психосоматски. По Св. Атанасију Великом, дах животни (nishmat hayyim, πνοή ζωής) се односи на деловање Духа Светога. Nephesh hayyah је стога читав човек, односно слободна личност. Лично верујем да настанак човека не мора бити неопходно контрадикторан са еволутивним развојем живота на земљи ако еволуцију прихватимо као Божији програм стварања који се одвија по Његовој вољи и логосности коју је он подарио твари. У првом делу стиха се каже да је човек створен од праха земаљског (min ha’adamah, χουν άπο της γης) односно од природних елемената и биолошких једињења којима је обликован живи свет. Човек је део створене природе по свом телесном саставу. Стога не видим као проблематично да је примату који је дошао до високог степена биолошког развоја, Бог удахнуо Духом Светим „дах живота“ и да је то биће постало „душа жива“ тј. словесно и слободно биће – човек. Човек је својим телесним саставом близак животињском и биљном свету и састоји се од хемијских елемената који су настали самим настанком света ни из чега и експлозијама звезда од којих су настале планете. Човек је заправо сажетак васцелог стварања и у себи носи читаву историју стварања и развоја живота који се по посебном Божијем науму логосно и поступно развија до коначне круне стварања – човека. Човек у свом биолошком коду садржи васцелу историју стварања. Зато кажемо да је човек микрокозмос. Наравно, човек је створен за бесмртност и по лику Христовом јер је оваплоћење Сина Божијег које постоји у Божијој предвечној вољи коначан смисао постојања свега створеног, а посебно човека који је предвиђен да буде посредник привођењу васцеле створене твари у заједницу са Богом, у вечност и бесмртност. Погледајмо како Св. Ава Јустин у својој Догматици објашњава бесмртност човека: „Оци и Учитељи Цркве схватили су Адамову бесмртност по телу не као да он није могао умрети по самом својству своје телесне природе, него да је могао не умрети по особитој благодати Божјој. Као биће саздано човек је по природи (κατά φΰσιν) био пролазан, крајан, коначан; а да је остао у божанском добру, он би благодаћу Божјом остао бесмртан, непролазан. [Св. Атанас. Вел., De incarn. Verbi, 5; t. 25, col. 104-105 A] То значи, човек је био предодређен за бесмртност коју је могао постићи само да јеостао послушан Богу. „Бог је створио човека, вели свети Теофил, ни смртним ни бесмртним него... способним и за једно и за друго, то јест, ако буде тежио ономе што води бесмртности, испуњујући заповест Божју, он би добио од Бога бесмртност као награду за то и постао би богоподобан, а ако се буде окренуо за делима смрти, не покоравајући се Богу, он би сам постао виновник своје смрти". [ Ad Autolic. II, 27; ср. Атинагор, Legat. pro christ. 31] „До греха, пише блажени Августин, тело човеково се могло називати и смртним у једном погледу и бесмртним у другом: смртним, јер је могло умрети (quia poterat mori), бесмртним, jep je могло не умрети (quia poterat non mori). Једна je ствар: не моћи умрети (non posse mori), каквима je Бог створио нека бесмртна бића; а друга је ствар: моћи не умрети (posse non mori), у каквом је смислу саздан бесмртним први човек. То се давало њему од дрвета живота, не од устројства његове природе (non de constitutione naturae), због чега је, чим је сагрешио, одвојен од дрвета живота, да би могао умрети (ut posset mori); док би, да није сагрешио, могао не умрети (posset non mori). Дакле, он је био смртан по својству свога земаљског тела, а бесмртан по благодати (bеneficio) Творца" [De Genes. ad litteram, VI, 36; ср. De civit. Dei, VIII, 11. ] Да се вратимо вашем питању. Наиме, идеја да Адамов грех није донео смрт у створени свет није нова. У четвртом веку вођена је жестока расправа у Цркви између британског монаха Пелагија и Св.Августина између осталог и око овог питања. Пелагије је веровао да Адамов грех није проузроковао пропадљивост природе нити је узрочник његове природне смрти јер је Адам створен смртан. Према Пелагију, Адамови потомци нису наследили пропадљивост и смрт него су умирали зато што су били смртни. Он је тврдио да је Адамов пад нанео штету само њему, али не и људском роду. За Пелагија дакле није било везе између Адамовог прародитељског греха и наше смртности. Сабор у Картагини 431 године осудио је учења Пелагија као и Ефески Сабор 431 г. У одлуци Картагинског сабора се каже: „Ко год каже да је Адам створен смртан, и да би чак без греха умро природном нужношћу, нека буде анатема“ Дакле, Црква нас учи да Адам није створен смртан у том смислу да би без греха умро природном нужношћу. Он је својим грехом изгубио заједницу са Богом и активирао је смртност и пропадљивост своје телесне природе, што се символично показује облачењем у кожне хаљине. Наравно, питање остаје да ли је у том тренутку сва остала природа постала смртна и да ли су биљке и животиње пре Адамовог греха биле подложне смрти? Ово је кључно питање. Рекао бих да је Пелагије дефинитивно био у криву што се тиче смртности Адама и негирања последица греха. Ипак, морамо направити разлику између духовне и физичке смрти. Адам није одмах физички умро након свог пада, иако је изгубио благодат Божију и заједницу са Богом, те се крио од лица Божијег у стиду и наготи. Можемо закључити да је Адам одмах после кушања плода од дрвета познања добра и зла духовно умро за Бога, а телесна смрт уследила је тек касније на основу природног процеса умирања кога је духовна смрт само активирала, а који није био својствен човеку пре пада. Човек се губитком заједнице са Богом свео на ниво остале бесловесне творевине која такође доживљава последице човековог пада и тужи јер губи свој смисао постојања. Знамо да је васцела творевина позвана да преко човека уђе у вечност и заједницу Божију, а падом човека створена природа је изгубила такође заједницу са Богом јер је Адам створен као посредник, управитељ и усмеритељ творевине у правцу вечности. Христос као Нови Адам враћа смисао целој творевини и својим Вазнесењем удостојава твар да обитава "о десну страну Бога Оца". Створена природа животиње и биљке нису створења која се могу поредити са човеком. Биљке и животиње нису створене тако што је „праху земаљском“ Бог удахнуо "дах живота" и учинио их "душом живом". Ове речи се искључиво користе на овај начин у описивању настанка човека. Биљке и животиње немају самосвест, немају слободу ни лик Божији као човек. Животиње поседују својеврстну анималну психологију, али немају лик Божији, немају слободу и њихов живот почива на инстинктима и нагонима и резултат је хемијских и биолошких процеса у њиховом мозгу и нервном систему. Отудa не видим да је проблематично рећи да су биљке и животиње настајале и нестајале у оквиру природног, од Бога датог процеса функционисања екосистема и пре прародитељског пада. Животињама, а посебно биљкама не можемо приписати категорију смрти на исти начин као човеку јер оне немају личност. "Прах земаљски" од кога су састављене налази се у сталном кружењу, биљке и животиње настају и природно одлазе у прах. Адам је својим сагрешењем себе редуковао на ниво бесловесне твари и зато му Бог каже „Ти си прах и у прах ћеш се вратити“ (Постање 3.19). Дакле, биљке и животиње су природним путем настајале и враћале се у прах, што није последица пада. Ипак нешто се и код њих променило након пада. Оне су изгубиле духовни смисао постојања јер човек, који је требало да преко себе васцелу твар сједини са Богом, то није успео већ је и сам постао подложан смрти. Човек својим отуђењем од Бога уноси и друге аномалије у створени свет. И сами смо сведоци колико савремена индустрија и технологија нарушава природну равнотежу и угрожава створени свет. Животиње човека више не препознају као носиоца благодати Божије, плаше га се и постају агресивне према људима. Можемо да видимо код светитеља како су они обновили ону првобитну невиност благодаћу Божијом и како их се дивље животиње не плаше и постају кротке. Према томе у човековом паду треба разликовати духовну смрт која је одмах наступила после пада, као губитак заједнице са Богом, и физичку смрт, која је активирана духовном смрћу, односно преступом Божије благодати. Ово посебно можемо разумети кроз Христа и његово васпостављање човека у раније достојанство. Господ је својим крсним страдањем победио коначно силу смрти јер она није имала власти над самим творцем живота који је будући предвечни Син Божији постао човек по свему нама сличан осим по греху. Крштењем у Христа ми баштинимо ту победу над смрћу, и умирући старом човеку рађамо се у новом и постајемо нова твар у Христу. Иако је Господ уништио силу смрти ми и даље као људи физички умиремо, али физичка смрт више није истог значења као пре Христовог домостроја спасења. Она постаје улазак у нови живот нестарив и вечни. Као што је Адам прво духовно умро, а потом телесно, тако и ми исцељени у Христу прво се рађамо духовно у Христу, а затим баштинимо и телесну бесмртност у Царству небеском. Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан." Св. Исак Сирин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 2, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2017 пре 2 часа, Zlatan рече Deo od sv.Grigorija sam naveo kao zanimljivo tumačenje,a posle ovog tvog odgovora sam malo pogledao i Šestodnev od sv.Vasilija, čini mi se da i on dopušta da biljke i životinje nisu bile besmrtne pre pada Sada sam pogledao tumacenje od sv.Vasilija i vrlo je specificno njegovo objasnjenje. Jer, se u njegovim besedama, spajaju i konkretno tumecenje na reci Pisma o stvaranju biljaka i zivotinja, ali , i duhovno - poucne pouke, koje Vasilije izvodi iz tumacenja na te stihove. Takva stvar , nije nepoznata u svetootackoj literaturi. Zbog toga se ne moze tacno odrediti gde pocinje konkretno tumacenje na stihove i gde se zavrsava....i gde pocinje duhovna pouka hriscanima. Ipak, ovde se, recimo, moze videti , kako Vasilije spaja kokretno tumacenje stiha , se duhovnim poukama : " За сваку врсту риба постоји одређена храна. Неке се, наиме, хране муљем, неке алгама, а неке се, опет, задовољавају растињем које у води успева. Но, већина риба једе једна другу, те она која је међу њима мања, постаје храна оној већој. Па ако се деси да она која у својим устима држи неку мању рибу од себе, и сама постане ловина неке која је од ње већа, тада заједно одлазе у утробу ове последње. Па и ми људи, шта друго чинимо кад угњетавамо оне који су испод нас? По чему ли се од оне последње рибе разликује онај ко због похлепе за богатством, и због неутољиве лакомости трпа у своју торбу оне који су немоћни? Онај је узео што је сиромахово; а ти, узевши њега, чиниш да он буде део твоје имовине. Показао си се неправеднијим од свих неправедника и грабежнијим од свих грабежника. Гледај да те не снађе исти крај као и рибе, јер негде и тебе вреба каква удица, или кошара или мрежа." Jasno je, da je Vasilije govorio o smrtnosti riba, iz perspektive sadasnjosti i uporedjivanja sa ljudskom prirodom,... da se ponasamo na nacin,.... da' smatramo da smo veci od drugih i ugnjetavamo druge, kao sto postoji takav red stvari u zivotinjskom svetu, jaci VS slabiji. Kasnije cu dodati jos neka svoja zapazanja. Ne mogu bas sve da napisem u jednom postu ( bilo bi komplikovano i dugacko ). Mislim, da je odgovor na ove dileme, u posmatranju odnosa smrti, kroz odnos, sta je to smrt za Adama i smrt za zivotinje i prirodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ 8.03.2017 ХРАМ СВЕТОГ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У БЕОГРАДУ ОРГАНИЗУЈЕ ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ Проф. др Радмило Рончевић научни саветник „ТЕОРИЈА ЕВОЛУЦИЈЕ - ИСТИНА ИЛИ ЗАБЛУДА“ предавања се одржавају средом од 19.00 часова у просторијама парохијског дома вазнесењске цркве Кратос, Натан, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 El ima nekih njegovih video predavanja? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Сем овог из прве поруке ове теме мислим да нема, вероватно ће ово предавање у порти Вазнесенске цркве да буде снимано и окачено на нету. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 Предавање у порти Вазнесенске цркве је било лепо посећено, управо се вратих из Бг. Са професором и још неким занимљивим људима сам разменио контакте и идеје, тако да постоје реалне могућности да се организују предавања и чак конференција али отом-потом. Овде нећу да губим време кад је ова тема у питању, бесмислено је причати са људима који не желе да мисле. Bokisd, Ana B. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 9, 2017 Пријави Подели Написано Март 9, 2017 Петиција ће бити изнета у јавност и упућена на одговарајуће адресе после Васкрса иначе, прикупљено је неких стотинак потписа. Bokisd and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 На предавању у Вазнесенској цркви је био и Ерић из Геополитике па је професору понуђен интервју који ће изаћи у следећем броју. Bokisd and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 On 3/8/2017 at 23:04, о.Горан рече Овде нећу да губим време кад је ова тема у питању, бесмислено је причати са људима који не желе да мисле. Nemoj života ti. Samo ti nastavi. To što postavljaš itekako tera ljude da misle i istražuju (naravno samo oni koji do sada o tim temama nisu ni razmišljali).. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Evo naucnici konacno priznali. NAUČNICI SAOPŠTILI SUROVU ISTINU: Evolucija nije ono što mi mislimo da jeste, pre ili kasnije moramo prihvatiti ko nas je stvorio Posted date: март 14, 2017In: IZA OGLEDALA, IZBOR 43 . Stručnjaci su napisali: “Pre ili kasnije… moramo prihvatiti činjenicu da kompletan život na Zemlji nosi genetski kod naših vanzemaljskih rođaka i da evolucija nije ono što mi mislimo da jeste.“ Prema rečima naučnika koji su proveli više od 13 godina radeći na ljudskom genomu, ljudski DNK je dizajniran od strane napredne vanzemaljske civilizacije. Naučnici iz Kazahstana tvrde da je naša vrsta stvorena i dizajnirana od strane “više sile.“ Stručnjaci veruju da su naši “kreatori“ želeli da sačuvaju poruku unutar naše DNK, i/ili jednostavno postave život na drugim planetama. Istraživači, Maksim Makukov i Vladimir Šerbak, su proveli više od 13 godina radeći na projektu ljudskog genoma – misiji da naprave mapu ljudske DNK. Posle 13 godina studija, stručnjaci su zaključili da su ljudi dizajnirani od strane više sile, i da postoji “skup aritmetičkih obrazaca i ideografskog simboličnog jezika“ kodiranog u našoj DNK. Osim toga, naučnici tvrde da je 97 procenata “nekodiranih“ sekvenci u ljudskoj DNK u stvari napredni genetski kod kreiran od strane naprednih vanzemaljskih oblika života. Nakon 13 godina intenzivnog istraživanja, naučnici su zaključili: “Naša hipoteza je da je naprednija vanzemaljska civilizacija bila angažovana u stvaranje novog života i postavlja ga na različitim planetama. Zemlja je samo jedna od njih. Ono što vidimo u našoj DNK je program koji se sastoji iz dve verzije, džinovskog strukturanog koda, i jednostavnog ili osnovnog koda.“ Stručnjaci veruju da je iznenadni “bum“ u evoluciji koji se pokrenuo na Zemlji pre više milijardi godina, krajnji znak nekog dešavanja na višem nivou koga mi još uvek nismo u potpunosti svesni, i da matematički kod u DNK ne može objasniti evoluciju. Gospodin Makulov je rekao: “Pre ili kasnije… moramo prihvatiti činjenicu da kompletan život na Zemlji nosi genetski kod naših vanzemaljskih rođaka i da evolucija nije ono što mi mislimo da jeste.” Pišući za časopis Icarus (naučni časopis posvećen oblasti planetarne nauke), naučnici su izjavili da je vanzemaljska poruka vrlo verovatno kodirana u nama, poruka koju vanzemaljski mogu da pomere na neki kasniji datum. Naučnici još nisu objasnili šta bi ta poruka mogla biti. Međutim, stručnjači kažu: “Kada je učvršćen, kod može ostati nepromenjen tokom kosmičkih vremenskih okvira; u stvari, to je najtrajniji poznat konstrukt. Stoga, on predstavlja izuzetno pouzdan prostor za inteligentan potpis. Kada genom bude na odgovarajući način prerađen, novi kod sa potpisom će ostati zamrznut u ćeliji i njenom potomstvu, koji će zatim možda biti dostavljeni kroz prostor i vreme.“ Zanimljivo, prema rečima ko-pronalazača DNK strukture DNK molekula 1953. godine: “… organizmi su namerno preneseni na zemlju od strane inteligentnih bića sa druge planete. Možemo zaključiti da je moguće da je život stigao na zemlju na taj način, ali su naučni dokazi u ovom trenutku neadekvatni da bismo mogli išta da kažemo o toj verovatnoći…“ U knjizi pod naslovom “Sam život,“ Fransis Krik navodi da je nemoguće da je DNK molekul započeo na Zemlji i da mora poticati sa nekog drugo mesta. Vodeći naučnici čvrsto veruju da smo mi u stvari rezultat konglomeracije molekula, koji su se međusobno sudarali, i tako stvorili život kakav znamo. Ali Fransis Krik se ne slaže i veruje da smo mi u stvari rezultat onoga što se zove “usmerena panspermija.“ Webtribune.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Да на овом свету постоји само ДНК и ништа више, то би био сасвим довољан доказ о Створитељу... Овај текст само показује како се многи биолози праве необавештени, а јасне су им неке ствари иако их они пришивају `ванземаљској интелигенцији`. Док смо проф Рончевић скупљали потписе за ову петицију, а имамо их преко сада око 100, срели смо се са нпр. једним одличним генетичаром који каже, цитирам, да је `еволуција неопевана глупост` али уједно не сме да потпише петицију... То говори само за себе... Иначе, интервју Геополитици ће бити на 4 стране објављен у новом броју и ускоро ћу га поставити овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука