Jump to content

Проф. др Радмило Рончевић о заблудама теорије еволуције

Ignjatije

Препоручена порука

пре 11 минута, Ana Bjelan рече

cekaj malo ti verujes da si kao vrsta nastao od majmuna?

Ta rečenica odaje da o teoriji evolucije nemaš ni osnovna znanja... čovek i majmuni imaju zajedničkog pretka...

Nego, što menjaš temu umesto da odgovoriš na sasvim jednstavno pitanje?

Evo da pojasnim dodatno.

Recimo da ja sad izmislim neku netačnu hipotezu, recimo "Novak Đoković nije čovek, nego je vanzemaljac".

Ti sigurno možeš da navedeš više činjenica koje su direktno suprotne takvoj hipotezi: npr. pokažeš sliku Novaka Đokovića sa koje se vidi da je on čovek, uzmeš mu krv i uradiš analize i vidiš da ima ljudsku krv i ljudski dnk, uradiš rendgenski snimak i pokažeš da ima ljudsku anatomiju, itd.

To su sve činjenice koje su direktno suprotne navedenoj hipotezi i samim tim je obaraju.

E sad, teorija evolucije ima više hipoteza i objašnjava činjenice koje se odnose na međusobnu povezanost nekoliko desetina miliona vrsta, a za svaku od njih znamo veliki broj činjenica o njihovoj anatomiji, dnk, molekularnoj biologiji, itd.

I ti sad tvrdiš da je teorija evolucije pogrešna, a istovremeno ne umeš da navedeš ni jednu jedinu činjenicu koja je suprotna hipotezama i predikcijama ove teorije?????

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Ta rečenica odaje da o teoriji evolucije nemaš ni osnovna znanja... čovek i majmuni imaju zajedničkog pretka...

Evo da pojasnim dodatno.

Recimo da ja sad izmislim neku netačnu hipotezu, recimo "Novak Đoković nije čovek, nego je vanzemaljac".

Ti sigurno možeš da navedeš više činjenica koje su direktno suprotne takvoj hipotezi: npr. pokažeš sliku Novaka Đokovića sa koje se vidi da je on čovek, uzmeš mu krv i uradiš analize i vidiš da ima ljudsku krv i ljudski dnk, uradiš rendgenski snimak i pokažeš da ima ljudsku anatomiju, itd.

To su sve činjenice koje su direktno suprotne navedenoj hipotezi i samim tim je obaraju.

E sad, teorija evolucije ima više hipoteza i objašnjava činjenice koje se odnose na međusobnu povezanost nekoliko desetina miliona vrsta, a za svaku od njih znamo veliki broj činjenica o njihovoj anatomiji, dnk, molekularnoj biologiji, itd.

I ti sad tvrdiš da je teorija evolucije pogrešna, a istovremeno ne umeš da navedeš ni jednu jedinu činjenicu koja je suprotna hipotezama i predikcijama ove teorije?????

covek i majmuni imaju zajednickog pretka, je li ko je taj neki znameniti junak?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Evo da pojasnim dodatno.

Pravo pitanje je kako ti stojis sa Bogom? Pusti majmune

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ana Bjelan рече

covek i majmuni imaju zajednickog pretka, je li ko je taj neki znameniti junak?

Ne samo čovek i majmuni, već sva živa bića imaju zajedničke pretke... samo je pitanje koliko daleko moraš da ideš do najmlađeg zajedničkog pretka... ne znam što te to čudi ako si "učila teoriju evolucije"?

Цитат

Pravo pitanje je kako ti stojis sa Bogom? Pusti majmune

Ja nikako... ali to opet nema baš mnogo veze sa ispravnošću teorije evolucije... ova teorija kao i APSOLUTNO SVE druge naučne teorije funkcionišu podjednako dobro bez obzira na to da li Bog postoji ili ne postoji... 

Nego kako ti stojiš sa rezonovanjem? Jel ti i inače uobičajno da smatraš neku hipotezu netačnom, a da ne umeš da objasniš zašto je netačna?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Ne samo čovek i majmuni, već sva živa bića imaju zajedničke pretke... samo je pitanje koliko daleko moraš da ideš do najmlađeg zajedničkog pretka... ne znam što te to čudi ako si "učila teoriju evolucije"?

Ja nikako... ali to opet nema baš mnogo veze sa ispravnošću teorije evolucije... ova teorija kao i APSOLUTNO SVE naučne teorije funkcionišu podjednako dobro bez obzira na to da li Bog postoji ili ne postoji... 

a joj ja sa ateistom nemam sta da pricam na zalost

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ja nikako... ali to opet nema baš mnogo veze sa ispravnošću teorije evolucije... ova teorija kao i APSOLUTNO SVE naučne teorije funkcionišu podjednako dobro bez obzira na to da li Bog postoji ili ne postoji... 

Pusti evoluciju zbog cega ne verujes u Boga?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

a joj ja sa ateistom nemam sta da pricam na zalost

To je prilično tužno...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

Pusti evoluciju zbog cega ne verujes u Boga?

Nisam nikada čuo ni za jedan dobar i ubedljiv razlog zbog kojeg bih verovao u Boga.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

odakle si?

Iz Beograda.

Подели на овим сајтовима

Ne verujes u postojanje Boga, ne verujes u postojanje djavola?

Naravno

Подели на овим сајтовима

onda te djavo lakse ima u saci

:)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...