Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Avocado рече Na osnovu čega to tvrdiš? Relativiteta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 53 минута, Ivan Marković рече 1) Prostor i vreme ne postoje nezavisno od materije i obratno Šta je vreme? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 10 минута, Bokisd рече Koje su ovo tacno metode logickog zakljucivanja ? Reductio ad absurdum (svođenje na apsurd). Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 8 минута, Avocado рече i postaješ samo iritantan Znam za ovu stvar. Sta da radim, cu se popravim, valjda. Diskusija je i odgovaranje, kontsatacija na konstataciju. Mislim, da je tako i tekla rasprava oko ovih, slona i mrava , nista nije bilo sa nekom namerom i trolovanjem, tako se namestilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 2 минута, Kratos рече Šta je vreme? Pa u fizičkim teorijama je obično nedefinisan (primitivan) pojam. To je takav pojam, da bi se izbeglo cirkularno definisanje i beskonačni regres (regressus ad infinitum). Ako me pak pitaš za filozofsku definiciju, pojma nemam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 2 минута, Ivan Marković рече Ako me pak pitaš za filozofsku definiciju, pojma nemam. Secam se, da je sv.Avgustin dao odlicnu filosofsku definiciju vremena, pokusacu da pronadjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Ivan Marković рече Relativiteta. Ako se ne varam, teorija relativiteta ne tvrdi da materija i prostor ne mogu postojati van vremena... ona samo objašnjava postojeći prostor-vreme kao jedan fenomen unutar našeg univerzuma... koji jeste konačan, odnosno, postoji trenutak u kojem je taj fenomen počeo... ali to ne znači da je materija nastala u tom trenutku i ne znači da se taj početak prosto-vremena nije mogao više puta desiti... imaš i modele cikličnog univerzuma koji se sabije u singularitet, pa se proširi, pa opet sabije, itd.. https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_model Кратос and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 19 минута, Bokisd рече Koje su ovo tacno metode logickog zakljucivanja ? Reductio ad absurdum iliti svođenje na apsurd. Moje omiljeno sredstvo za demontažu. Seti se kako smo time demontirali stavove oca Đurovića. Sad sam rešio da se malo pozabavim ateistima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Ivan Marković рече Pa u fizičkim teorijama je obično nedefinisan (primitivan) pojam. To je takav pojam, da bi se izbeglo cirkularno definisanje i beskonačni regres (regressus ad infinitum). Ako me pak pitaš za filozofsku definiciju, pojma nemam. Pitam tebe.Šta je za tebe vreme? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Ivan Marković рече Reductio ad absurdum iliti svođenje na apsurd. Moje omiljeno sredstvo za demontažu. Seti se kako smo time demontirali stavove oca Đurovića. Sad sam rešio da se malo pozabavim ateistima. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Avocado рече Ako se ne varam, teorija relativiteta ne tvrdi da materija i prostor ne mogu postojati van vremena... ona samo objašnjava postojeći prostor-vreme kao jedan fenomen unutar našeg univerzuma... koji jeste konačan, odnosno, postoji trenutak u kojem je taj fenomen počeo... ali to ne znači da je materija nastala u tom trenutku i ne znači da se taj početak prosto-vremena nije mogao više puta desiti... imaš i modele cikličnog univerzuma koji se sabije u singularitet, pa se proširi, pa opet sabije, itd.. Mislim da se varaš. Pitaj Geniusa da ti to malo bolje objasni. Inače, singularitet je matematički nemoguć pojam, pod pretpostavkom da je ispravna definicija singulariteta kao tačke koja ima beskonačnu gustinu. A što se tiče tih ciklusa, to je puko nagađanje, s obzirom na to da singularitet nije mogao imati beskonačnu gustinu, niti se materija mogla sabiti to bezdimenzione tačke. Vreme je (kao i prostor) suštinsko svojstvo materije. I mali savet, ako dopustiš. Ne koristi Vikipediju. Za ove stvari preporučujem Prostor, Vreme, Zenon od Miloša Arsenijevića. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 7 минута, Kratos рече Pitam tebe.Šta je za tebe vreme? Pa valjda interval između dva događaja. Mada ovo je samo opisna, gruba i približna definicija. Inače, nemam pojma. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 1 минут, Ivan Marković рече Mislim da se varaš. Pitaj Geniusa da ti to malo bolje objasni. Inače, singularitet je matematički nemoguć pojam, pod pretpostavkom da je ispravna definicija singulariteta kao tačke koja ima beskonačnu gustinu. A što se tiče tih ciklusa, to je puko nagađanje, s obzirom na to da singularitet nije mogao imati beskonačnu gustinu, niti se materija mogla sabiti to bezdimenzione tačke. Vreme je (kao i prostor) suštinsko svojstvo materije. I mali savet, ako dopustiš. Ne koristi Vikipediju. Za ove stvari preporučujem Prostor, Vreme, Zenon od Miloša Arsenijevića. E, tek sad imam sto pitanja ....ali, sutra...pozdrav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 11 минута, Avocado рече ali to ne znači da je materija nastala u tom trenutku i ne znači da se taj početak prosto-vremena nije mogao više puta desiti... Zapravo, pod pretpostavkom da je ovo tačno, materija opet ne funkcioniše van vremena. Taj prethodni ciklus u kome se materija sabija ima vreme. Kada se sabije do singulariteta, materija nestaje jer je singularitet bezdimenziona tačka. Sa njom onda nestaju i prostor i vreme. A kad singularitet "eksplodira", ponovo nastaju materija, prostor i vreme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 29 минута, Ivan Marković рече 5) Ako je rezultat deljenja konačnog broja beskonačnim brojem beskonačan broj, onda je proizvod dva bekonačna broja konačan broj što je nemoguće. Dakle rezultat mora biti konačan broj. (sledi iz 4). Ako se ne varam, odgovor na pitanje "koliko je beskonačno podeljeno sa beskonačnim" koje će ti matematičari dati je da je rezultat "undefined"... ali ima ovde ljudi koji se svakako bolje razumeju u matematiku od mene, pa će valjda potvrditi ili osporiti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука