Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 часа, Ćiriličar рече

Па, бре, читам вас двојицу, не једем и не спавам, толико сте ме изедуковали (је л' се тако каже) да ми се тањири сами перу, усисвач звечи, не да да га искључим, рачуни су преплаћени, банковнни конто само расте, зерез се помера удесно...а ја шетам космосом.

Да шеташ космосом, то се види :smeh1:...

Па пази,  ником није написана молба да мора да прати ову тему. Кога тема смара решење је врло просто-само је заобиђе. Али, искрено и мени се не свиђа правац дискусије. Не волим тврдње по којима постоје "хип-хоп" решења за најдубље тајне битисања и метафизике.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 13 минута, osamosamosam рече

406489483_260186057067020_16585809602313

Већ сада прихваташ еволуцију у оквиру врсте а до краја ове деценије ћеш прихватити цео пакет.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, osamosamosam рече

Сам Дарвин је против дарвинизма што се види из горе приложеног :smeh1:

Gorane, Bog ti pomogo, možeš li da nam kažeš, ako se naukom dokaže tačnost biblijskog izveštaja, da li će to biti neoborivi dokaz da Bog postoji?

Подели на овим сајтовима

Однос између микроеволуције и макроеволуције је сличан  односу између Њутнове механике и квантне механике у физици. Ви у микросвету не можете примењивати само Њутнову физику јер постоје, сем гравитационе, и остале 3 основне силе-слаба и јака нуклеарна и електромагнетска. Исто тако НЕ МОЖЕТЕ примењивати очигледну микроеволуцију на нивоу врсте( расе код човека, узгој голубова, паса итд.) на све врсте-то је поента приче. Дарвин је постулирао једну хипотезу-ем није био довољно компетентан јер није био професионални биолог( нити геолог или палеонтолог) већ аматер у тој области, а кључно је то што није имао ни приближно довољно знања као што имају научници данас да би могао да тестира своју хипотезу. То га аболира од одговорности-уосталом он то сам каже у својој реченици коју сам цитирао.

Разлика између интелегентног човека и оног који то не жели да буде је у томе што овај први "туђе слуша, а своје сматра". Овом другом можеш да сервираш свашта, покријеш то "науком" и он(а) верује у то што му се сервира.

Углавном се ови други јаве сами :smeh1:...

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Дејан рече

Gorane, Bog ti pomogo, možeš li da nam kažeš, ako se naukom dokaže tačnost biblijskog izveštaja, da li će to biti neoborivi dokaz da Bog postoji?

Бог помогао, знаш ми име :smeh1:...

За мене је то питање вере, а не науке. Наука припомаже да се дође до бесмисла( Contradictio in adjecto) материјалистичке филозофије и њених научних деривата( као што је ТЕ) чиме долазимо до непобитности Творца, а даље долазимо до вере. Мој чврсти избор је православље.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, osamosamosam рече

Бог помогао, знаш ми име :smeh1:...

За мене је то питање вере, а не науке. Наука припомаже да се дође до бесмисла( Contradictio in adjecto) материјалистичке филозофије и њених научних деривата( као што је ТЕ) чиме долазимо до непобитности Творца, а даље долазимо до вере. Мој чврсти избор је православље.

Ako je pitanje vere, a ne nauke, zašto se bibliski izveštaji naukom dokazuju?

Подели на овим сајтовима

Као што се види из мојих порука, ја се махом бавим побијањем научних хипотеза које деривирају из атеистичко/материјалистичког погледа на свет. Ово може бити јако корисно у дискусијама са атеистима, али је добро и знати из опште културе. Ко прелиста мало књиге пок. проте Лазара Милина видеће са којом озбиљношћу је он приступао овој сфери апологетике.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, osamosamosam рече

Као што се види из мојих порука, ја се махом бавим побијањем научних хипотеза које деривирају из атеистичко/материјалистичког погледа на свет. Ово може бити јако корисно у дискусијама са атеистима, али је добро и знати из опште културе. Ко прелиста мало књиге пок. проте Лазара Милина видеће са којом озбиљношћу је он приступао овој сфери апологетике.

Нисам сигуран да је Еволуција хипотеза. Какав год је поглед на свет, ми верујемо да све што имамо на овом свету нам је дато од Бога. Бог нам је дао науку таквом каква је и то треба поштовати.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Дејан рече

Нисам сигуран да је Еволуција хипотеза. Какав год је поглед на свет, ми верујемо да све што имамо на овом свету нам је дато од Бога. Бог нам је дао науку таквом каква је и то треба поштовати.

Ја јесам сигуран да је еволуција хипотеза и то нетачна. Ово мишљење сам изградио читајући на хиљаде страна компетентних аутора, махом научника са докторатима из оних области које су важне за целу ту тематику( генетика, палеонтологија, биохемија, геологија итд.). Као што сам овде много пута наглашавао, мишљења научне заједнице о овој теми нису јединствена и о томе сведочи сајт 

Наука се вековима развијала путем дијалектичке борбе мишљења па је тако и сада, ма колико еволуциони лоби спречава да се износи аргументација против њихове шарлатанске хипотезе. ИД и креационизам расту свуда у свету, а први се буне управо они научници који имају довољно карактера и храбрости да се супротставе испирању мозга.

Дакле, нико није против науке већ против злоупотребе исте. Такође, препоручујем свима да читају( управо на овој теми има напретек текстова, препоручених књига и видео записа) јер је тема врло комплексна и није довољно да мислимо нешто без довољно знања.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, osamosamosam рече

Ја јесам сигуран да је еволуција хипотеза и то нетачна. Ово мишљење сам изградио читајући на хиљаде страна компетентних аутора, махом научника са докторатима из оних области које су важне за целу ту тематику( генетика, палеонтологија, биохемија, геологија итд.). Као што сам овде много пута наглашавао, мишљења научне заједнице о овој теми нису јединствена и о томе сведочи сајт 

Наука се вековима развијала путем дијалектичке борбе мишљења па је тако и сада, ма колико еволуциони лоби спречава да се износи аргументација против њихове шарлатанске хипотезе. ИД и креационизам расту свуда у свету, а први се буне управо они научници који имају довољно карактера и храбрости да се супротставе испирању мозга.

Дакле, нико није против науке већ против злоупотребе исте. Такође, препоручујем свима да читају( управо на овој теми има напретек текстова, препоручених књига и видео записа) јер је тема врло комплексна и није довољно да мислимо нешто без довољно знања.

Колико је људи цео свој животни век посветило утопији...ниси ни први ни последњи.

Зависи која наука се развија сукобљавањем мишљења. Природне науке се не баве триадологијом кроз евхаристиско искуство по светом Максиму исповеднику па да су принуђене да се ослањају на веровање и инспирацију појединца. 

То што расте креационистички покрет, ако уопште расте, па шта? Расте и покрет равноземљаша, расте Ислам, расте тероризам, расте криминал., расте екстремна десница, расту трансџендери итд.

И сам избор термина као што су лоби , не дају нам и сл., добољно говори о валидности тих твојих научника, њихових доктората и верској заједници неких адветиста седмог дана ил већ којиј протестантској секти да припадају.

Подели на овим сајтовима

Пре свега, ја нисам посветио живот никаквој утопији, ово је само једно од мојих многих интересовања . О овој теми нарочито пишем јер је незнање велико зато што су људи учили лажи по школама, а као што знамо, сви смо прошли државно школство. Мени је било јасно и пре него што сам се упознао са стручном литературом да је пропала хипотеза еволуције глупост, али нисам имао ни приближно довољно познавања ствари. Када сам почео да читам научнике који се баве овом тематиком, оно што сам претпостављао се потврђивало тако да сада знам да је поменута хипотеза најглупља хипотеза свих времена у науци. И сам Дарвин је се одрекао, иако постхумно:smeh1:.

Као што се видело, износио сам делове књига поменутих научника да људи не мисле да је то "белосветски олош" и сличне флоскуле и налепнице којима се плаше људи да не читају праве научнике. Ја износим факте и бавим се чињеницама, немам времена за празне разговоре.

Што се лобија тиче, њих имамо у свим сферама друштва. Лобирања имамо приликом запошљавања по фирмама, у политици и дипломатији и то у обиљу, то није никаква "теорија завере" већ сурова реалност. Што се тиче ове теме, наравно да многим научницима који су своје дипломе, докторате, писања уџбеника и остало заслужили захваљујући пропалој хипотези-да истима дакле не одговара да се та хипотеза доводи у питање. На пример, они који су лагали децу током мог школовања пишући уџбенике биологије за основну школу помињали су пример биберастог мољца и тзв.Хекелових ембриона. Прво је фејк пример, а друго доказани фалсификат због кога је дотични научник морао да се извињава научној јавности( иначе окорели дарвиниста). Истим тим писцима никако не одговара да се пропала хипотеза доводи у питање што је сасвим логично. Исто важи и за наставнике који су тада предавали лажи итд. Дакле, то није никаква теорија завере већ чињеница.

Што се тиче раста креационизма и ИД, сада када су ту интернет, јутјуб итд.прави аргументи долазе до изражаја и лажи се полако повлаче што је такође сасвим логично.

Подели на овим сајтовима

Да, па онај Милеров експеримент којим се "доказивао" самостални настанак живота, без потребе за Створитељем :))... Још једна у мору лажи којима се обмањују наивчине. Ево са каквом озбиљношћу је приступио мој пријатељ и саборац, Ненад Тешовић, који је иначе православни хришћанин, овој теми:

HRONOGRAF.NET

Како је настао живот? Како је од неживе материје настала прва жива ћелија? Важно питање о коме ретко ко озбиљно размишља, иако

Већ сам постављао овај линк, али слабо се читају праве ствари изгледа, зато поједини и верују бајкама.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...