Jump to content

Крај једне лепе идеје или о свачему и ничему... "Поуке" престају да постоје!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Људи, само мало маште треба. Образац нам је реална црква.

Прво сајт треба да има славу. Одаберемо неки датум који је најприкладнији, када свештеници немају много обавеза, а да није пост. Свакаква удружења имају славу, па може и форум, сајт.

Друго, када људи приступе сајту, прво да им изађе славска икона Поука, а са стране прорез за новац. Доле у углу обавештење, не дирати рукама екран, него га пољубити, а новац не стављати на екран, него кликни на прорез и остави прилог. Када људи уплаћују прилог треба ставити могућност да они који уплате преко 5евра могу да оставе име, како би се помињало. А када се први пут на почетку месеца приступи сајту да се пусти говорни снимак имена приложника из претходног месеца.

Онда увести ктиторство за сајт, па ко плати хостинг за више година понудити му ктиторску композицију, која би стајала на сајту за време док траје хостинг који је ктитор платио. А на композицији да буде нацртан ктитор како дарује светитељу ког сајт слави глобус изнад ког се налази лого поука. А негде се убаци и лого (или симбол) бизниса којим се ктитор бави.

Па онда кутак за паљење електорнских свећа (освештаних наравно), где се и оне купују за неку симболичну суму.

Кад крене да капље лова, онда од вишка дати део патријарху. Онда ћемо бити добри са патријаршијом, па када је славски дан, онда се форумаши окупе негде, па дође и патријарх (кад сума постане озбиљна коју добија од Поука) па подели дипломе, ордења приложницима и ктиторима.

Ако ситуација крене тако да се одвија, брзо ће администрација сести у службене џипове :).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 199
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Р.бр

Име члана

износ

1.

АлександраВ

???

2.

Драган Јашић

???

3.

Ненад.

???

4.

Јанко

???

5°.

AnaLaz

???

Укупно

????

:)))

Admini, преузмите идеју и ажурирање, а ја одох у школицу :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2016. at 10:24, Ђорђе Р рече

Људи, само мало маште треба. Образац нам је реална црква.

Прво сајт треба да има славу. Одаберемо неки датум који је најприкладнији, када свештеници немају много обавеза, а да није пост. Свакаква удружења имају славу, па може и форум, сајт.

Друго, када људи приступе сајту, прво да им изађе славска икона Поука, а са стране прорез за новац. Доле у углу обавештење, не дирати рукама екран, него га пољубити, а новац не стављати на екран, него кликни на прорез и остави прилог. Када људи уплаћују прилог треба ставити могућност да они који уплате преко 5евра могу да оставе име, како би се помињало. А када се први пут на почетку месеца приступи сајту да се пусти говорни снимак имена приложника из претходног месеца.

Онда увести ктиторство за сајт, па ко плати хостинг за више година понудити му ктиторску композицију, која би стајала на сајту за време док траје хостинг који је ктитор платио. А на композицији да буде нацртан ктитор како дарује светитељу ког сајт слави глобус изнад ког се налази лого поука. А негде се убаци и лого (или симбол) бизниса којим се ктитор бави.

Па онда кутак за паљење електорнских свећа (освештаних наравно), где се и оне купују за неку симболичну суму.

Кад крене да капље лова, онда од вишка дати део патријарху. Онда ћемо бити добри са патријаршијом, па када је славски дан, онда се форумаши окупе негде, па дође и патријарх (кад сума постане озбиљна коју добија од Поука) па подели дипломе, ордења приложницима и ктиторима.

Ако ситуација крене тако да се одвија, брзо ће администрација сести у службене џипове :).

Expand  

:smeh1:

Но шалу на страну, ево ја и мој љубљени данас уплаћујемо / е не могу да не кажем / на срамоту по први пут износ од 500 дин .

Зрно по зрно погача,камен по камен....:)  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Људи, ја ћу да спасим Поуке!

Да баците Аву у море као Јону! Предавах за џ на Академији у Бг., она би пред пуцањем, избацише Аву, Академија процвета! :D И овде сам писао за џ, тако да ће сванути Поукама кад мене више не буде било! :))

Паде ми генијална идеја на памет: Да помогнем папи Франциску у његовом програму за Сиромашну Цркву: мене да приме за кардинала! Успех гарантујем за мање од годину дана! А КЦ ће уплатити хостинг за Поуке за један век унапред.

Био договорен посао за витраже у најзначајнијем светилишту у Италији, Ава био део тима, посао пукао јер су из генералне куће прокоцкали (на берзи) више од 50 милиона евра, министар финансија дао папи оставку, а брокер ових се самоубио! Почели да радимо рестаурацију једне кардиналске палате из времена ренесансе, Ава био задужен за фреске, затворише нам градилиште! Једино ми се оће у жене кад ме моле да остану трудне! Ава се молио за њих и остале трудне, испорађале се. Ова ми година била плодна. А што се тиче пара, ту сам као Поуке. Дакле, овај мој предлог узети у озбиљно разматрање!

Долазили дечанци овде да сакупе неке прилоге, ја им рекох: Ево, ја ћу вас повезати са неким људима, а о. Сава, прозорљив како га је Бог дао, рече: Хвала, Аво, ипак ти буди са стране, јер знамо како тебе оће пара!:))

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2016. at 10:41, Фрида рече

Rapso, kakva bre sramota...samo neka tece, nije vazno koliki je mlaz ;)

Expand  

Тако је, хајмо људи, требају нам сигурне редовне месечне уплате, макар најмалецкије... скупиће се то... идемо :) 

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2016. at 10:43, Zoran Đurović рече

Људи, ја ћу да спасим Поуке!

Да баците Аву у море као Јону! Предавах за џ на Академији у Бг., она би пред пуцањем, избацише Аву, Академија процвета! :D И овде сам писао за џ, тако да ће сванути Поукама кад мене више не буде било! :))

Паде ми генијална идеја на памет: Да помогнем папи Франциску у његовом програму за Сиромашну Цркву: мене да приме за кардинала! Успех гарантујем за мање од годину дана! А КЦ ће уплатити хостинг за Поуке за један век унапред.

Био договорен посао за витраже у најзначајнијем светилишту у Италији, Ава био део тима, посао пукао јер су из генералне куће прокоцкали (на берзи) више од 50 милиона евра, министар финансија дао папи оставку, а брокер ових се самоубио! Почели да радимо рестаурацију једне кардиналске палате из времена ренесансе, Ава био задужен за фреске, затворише нам градилиште! Једино ми се оће у жене кад ме моле да остану трудне! Ава се молио за њих и остале трудне, испорађале се. Ова ми година била плодна. А што се тиче пара, ту сам као Поуке. Дакле, овај мој предлог узети у озбиљно разматрање!

Долазили дечанци овде да сакупе неке прилоге, ја им рекох: Ево, ја ћу вас повезати са неким људима, а о. Сава, прозорљив како га је Бог дао, рече: Хвала, Аво, ипак ти буди са стране, јер знамо како тебе оће пара!:))

Expand  

Оче Макарије... ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2016. at 10:50, Јанко рече

Оче Макарије... ;)

Expand  

Е, јеси безобразан! Ове су стварно чудом остале трудне, мада не без секса, али не са Авом! :D Две од њих још нисам ни упознао лично. А ево шта остарели Патријарх вели!

pr1HHTU.png 

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima.

Ovo je prvi put da komentarisem bilo sta na Poukama, ali sam ih zdusno iscitala uzduz i popreko. I to radim i dan danas. Volela bih da doniram svaki mesec - da potrajete!

Veliki pozdrav svima!

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2016. at 11:20, JelaM рече

Pozdrav svima.

Ovo je prvi put da komentarisem bilo sta na Poukama, ali sam ih zdusno iscitala uzduz i popreko. I to radim i dan danas. Volela bih da doniram svaki mesec - da potrajete!

Veliki pozdrav svima!

Expand  

:naklon:   :navijanje: Јело, срце си велико :sunce:

...и само једна исправка - да потрајемо, сви ми заједно :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Била би штета да се угасе поуке. Добар је то подухват, и честитам о. Ивану на енергији и труду. Поуке имају потенцијал да окупљају наше људе (углавном верне) широм планете, и верујем да људима то значи. Форум је веома жив и активан, што је сјајна и ретка ствар. Такође, тежи да окупи разумне људе, што је нарочито важно у оваквом времену смутњи, раскола и секти. Има и неких лоших ствари, које реално подривају форум, и које би требало променити.

Поукама желим да опстану. Али не овакве какве јесу, већ да се мало преобразе и изађу из кризе као још бољи форум. :) 

Подели на овим сајтовима

Не знам за раније, али за две године колико сам овде ово је највећи хо-рук у правцу донирања, треба искористити ту енергију и направити нешто. Транспарентно или не, овако или онако, али штета би било не ући у талас.

Е сад, ако је већина од овога празна прича, а када дође до давања нигде никога, џаба сте кречили...

Подели на овим сајтовима

Meni mala leže 5. u mesecu, tako da ću uplaćivati između 5. i 7. :) 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

@Milan Rakic Друштво, Ава је лажни пророк! Ипак улетеше паре. Боки, наш добротвор из Америке обећао да ће да уплати за јануар. Ових дана шаље кинту (нећу да сада откривам кога је све помогао, мада је један од њих наш драги у Христу ђакон, Неша Илић). 

Не би требало да будемо од оних лоших Срба па да кажемо: Шта је то 100 еу? - јер видимо јако добро шта је то 100 еу кад те притера. А Боки и његова породица су дали на хиљаде еу до сада на разне ствари на ползу цркве. Тако је урадила и наша добротворка, Сека Алексић, за коју ме неки "отечествени" саветују како треба православном катихизису (а то је оно што се њима причињава) да је поучавам и да је натерам да се рођене мајке одрекне... Ја људе ценим по делима, а не по речима. А Сека има дела на претек.  

И ја апелујем да свако приложи неку лепту што може. Јер ми не можемо да очекујемо да ће СПЦ да буде на тако високом духовном степену па да финансира нешто где се чује и критичка реч. Још смо мали. Ипак треба завидан духовни узраст па да се допусти да новци иду у мисионарски пројекат који није увек низ длаку сваком од црквених великодостојника. Воле наши људи да виде циглу, зид, ова агора им је још увек нешто чудно. Немају чиме да се похвале ако су донатори. Добри су храмови, али су добри и живи храмови. Ипак су ове електронске речи све више присутне у српским домовима. И то ваља подржати. - Само вас молим да ми линкујете овде за иностране донације, да човек може да пошаље. Велики поздрав свима, и да ходамо по мору као по суху!       

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...