Jump to content

Diskusija - hrišćanstvo i ateizam: sudar pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Kada se uđe u cloudkingov quid pro quo način diskusije, bar meni postaje jasno da se hoće reći 'dokazano je isto koliko'...

you complete me <3

:D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Wlof рече

Generalno, kada ateisti pocnu pricu o Bibliji i SZ, krenu od predpostavke da se sve sto pise tamo tumaci bukvalno

ja stvarno ne znam vise odakle im ta ideja....

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

naucnici su dokazali....

E, sad.

Ako nisu, najveci protivnici hriscanstva to dokazali,.... cak nisu ni spomenuli kao protivu' dokaz hriscanstvu, u ono vreme, kada je Isus hodio' i kasnije kada se vazneo, kako misle , da dokazu danas. Deluje kao nonsens.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Intelektualno postenje. Svaka cast. :ok:

Samo naizgled :D

Moja logika ide dalje ovako- Imamo TE (stvaranje kroz smrt) i imamo boga- oba ne mogu biti tacna- stvaranje kroz smrt je potvrdjeno... dakleeeee?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Samo naizgled :D

Moja logika ide dalje ovako- Imamo TE (stvaranje kroz smrt) i imamo boga- oba ne mogu biti tacna- stvaranje kroz smrt je potvrdjeno... dakleeeee?

Pa, rekoste da nemate jos konacnu istinu, samo hipoteze, tek, treba da je otkrijete. :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Jedinu odbranu ovog argumenta vidim u tome da smrtnost nije bozija tvorevina vec rezultat covekovog pada, u fazonu da bog s tim nema nista... ali smrtnost postoji mnogo pre nego sto se prvi covekov predak pojavio... zasto je sav taj zivi svet pre coveka morao da umire ako je covek taj koji je svojim grehom uzrokovao umiranje na prvom, tj. poslednjem mestu :D

Није ово никаква одбрана, по мом мишљењу. Јер како није Божија творевина? Прво, Бог је кад је стварао морао знати да ће човек пасти, а ипак је одлучио да ствара (сем ако је стварање нужно, што онда ограничава Божију свемоћ), па је тако заправо ипак створио и смрт. Друго, како и зашто да због пада једног човека, умиру други, ни криви ни дужни (на аргумент да смо сви криви, кажем да колико год се трудио човек да се искупи, нико не може да избегне смрт, тако да је неважно).

Према томе, исто ми се хвата да ли иде прича кроз ТЕ или не. Једини (полу-успешни) покушај аргументације је да је Бог понудио смрт, да би човек имао искутво и савршеног живота уз Бога и живота савршено лишеног Бога...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

E, sad.

Ako nisu, najveci protivnici hriscanstva to dokazali,.... cak nisu ni spomenuli kao protivu' dokaz hriscanstvu, u ono vreme, kada je Isus hodio' i kasnije kada se vazneo, kako misle , da dokazu danas. Deluje kao nonsens.

Mnogo mi krivo kad moram da zaista napisem recenicu "nisi skontao sarkazam" :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Срђан Шијакињић рече

Не капирам, ако је ово стварно рекао, како онда "човек не сме да дозволи себи нецивилизованост и неотесаност"... Мсм, баш је цивилизовано и отесано причати људима иза леђа да имају лош карактер, много боље него им рећи у лице...

Јао, Срки, изненадио си ме. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Јао, Срки, изненадио си ме. :)

вај мен? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

Друго, како и зашто да због пада једног човека, умиру други, ни криви ни дужни

Ne znam ja... tako kazu vernici... zapravo taj pad covecanstva zbog adamovog greha cini vrlo bitan deo hriscanstva. To nije niesto sto bi smo mogli da otpisemo kao "biblijsku metaforu" tek tako...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

вај мен? :)

:)) Вечерас само то питаш. :D

А, откуд знам, вазда си некако био пун разумевања, не знам окле ово. :)

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Џуманџи рече

У контексту разочарања - прво Васа и Мурамаса, а онда и дрвце. :)

Pominjati me samo u afirmativnim i slicnim kontekstima. To, uostalom, stoji uzidano u temelje Pravilnika foruma.

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Pogrijesio si jer nije zvaničan stav Crkve, tako da Ipak mnogo, mnogo trabunjas[emoji6]

Можда трабуњам, али колико то парадоксно изгледало за тебе, то је истина - докле твоја елоквенција лаже!

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, drvce рече

Pominjati me samo u afirmativnim i slicnim kontekstima. To, uostalom, stoji uzidano u temelje Pravilnika foruma.

Бат ај хејт рулз. :( Ју тинк ајм нот синсир! :-О

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...