Jump to content

Препоручена порука

2 minutes ago, Bokisha рече

Ja ne dokazujem ali nisam bio ni nesusdrzan da opovrgavam brale

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Boki jesi ti iz Bosne?:) Pitam zbog " brale"?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 220
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Boki jesi ti iz Bosne?[emoji4]

Možda i jesam nije naučno dokazano[emoji1]

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Bokisha рече

Akcenat je da li samo nasilnik ubija samopouzdanje ili gubitak sampouzdanja je iniciran nèkim unutrašnjim problemom nezavjßno od bilo kog spoljnjeg uticaja?

I oni koji su psihički najjači i najzdraviji gube samopoštovanje u ekstremnim uslovima kao što su konc logori, zatvori, talačke situacije, nasilni brakovi. Društvena smo bića, svi vrlo brzo počinjemo o sebi da mislimo ono što nam neposredna okolina govori da smo. Socijalna psihologija je jedna od eksperimentalno najjačih grana, i ona je vrlo ubedljivo dokazala ove stvari.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisha рече

Možda i jesam nije naučno dokazanoemoji1.png

Zbog ove rijeci " brale" te pitam?:)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest NeispunjavačBračnihObaveza
4 hours ago, Bokisha рече

da je postojao i neki problem u partnerskom odnosu.

Pa nirmalno da je psotojo. Probaj u braku da ne ispunjavaš bračne obaveze, pa da vidiš kakvi problemi nastaju brajko moj!

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Guest NeispunjavačBračnihObaveza рече

Pa nirmalno da je psotojo. Probaj u braku da ne ispunjavaš bračne obaveze, pa da vidiš kakvi problemi nastaju brajko moj!

ево га опет овај згубидановић 7896634

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

I oni koji su psihički najjači i najzdraviji gube samopoštovanje u ekstremnim uslovima kao što su konc logori, zatvori, talačke situacije, nasilni brakovi. Društvena smo bića, svi vrlo brzo počinjemo o sebi da mislimo ono što nam neposredna okolina govori da smo. Socijalna psihologija je jedna od eksperimentalno najjačih grana, i ona je vrlo ubedljivo dokazala ove stvari.

Znas kako Boki možda misli da gubitak samopouzdanja može doći iznutra bez uticaja spoljnih faktora, a samopouzdanje je neodvojivo vezano za spoljne faktore i posledica je istih.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Paradoksologija рече

Nismo li i Božja stvorenja? Neko pod većom a neko pod manjom Božjom milošću različitim talentima.

Hvala na odgovoru, nisam imao prilike da se u školovanju srećem sa psihologijom, a ovo malo sto sam pročitao pokušavam da dokučim. Krenuo sam od emocija i doživljaja i pomislio da je to koren svega nadalje.

Измењено од Paradoksologija
Sređivanje, očigledna greška

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Guest NeispunjavačBračnihObaveza рече

Kakvi problemi nastaju, ako muškarac kao polovina Srba iznad 40. godina ima problem sa libidom,podrzis je da nadje drugog mladjeg, zgodnijeg i svi mirno spavaju:)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest IspunjavačBračnihObaveza
6 minutes ago, Ronald рече

Kakvi problemi nastaju, ako muškarac kao polovina Srba iznad 40. godina ima problem sa libidom,podrzis je da nadje drugog mladjeg, zgodnijeg i svi mirno spavaju:)

Pa kad su grešni mnogi. Ako živiš u skladu sa Zakonima i redovno treniraš i jedeš luka i slanine i čvaraka, nema brajko tog libida koji će da bude problematičan. A to što ti podržavaš to je preljuba. I ja to ne podržavam. Zato i jedem čvarke i luka.

Подели на овим сајтовима

On 10/29/2016 at 4:14, Јелена011 рече

I sad ti treba da se kao sazalis kao soc radnik i da vratis tu decu jer ona hoce mamu? To je suludo.

Alekandra se potrudila i prevela i nacrtala sve ono sto JESAM rekla i htjela da postignem ovom temom. Sa malom dopunom, nisam mislila da zena ili djeca treba da popravljaju, savjetuju i trpe, nego strucnjaci, to jeste malo uprosceno i grubo i ovlas skicirano, to je bio odgovor na prethodna losa razumijevanja, da posmatram cijeli proces i sve ucesnike s akcentom na djecu, a ne dajem pogresna rjesenja po necijem shvatanju za jedan mali segment. Suludo je to sto se takvi stavovi ucitavaju meni, koja sam napisala da troje odraslih osoba i dalje trpe nasilnika, koja nisam mogla da ubijedim svoju drugaricu, studenta soc.rada da ga prijave, pa sam nudila da ga ja prijavim, pa kad je odbila iz straha sam ostro razgovarala sa majkom i rekla da privuce nasilje na sebe ako nema drugog rjesenja, pa je majka popravila stanje u porodici, meni koja sam otvarala vrata svog doma ako treba fizicki da se sklone. Ali sam htjela da izbjegnem stalne price o svemu tome sta sve moze da bude, jer jako dobro znam kako strasno moze da bude i ne zelim da potenciram te stvari. Pokusala sam, upitala se naglas kako da se bilo sta ucini stvarno i konkretno da zla bude manje. Da se manje zgrazavamo time koliko su neke zene jadne i mucene a neki muskarci zli ili obrnuto, nego da vidimo sta se moze uciniti da npr. djeca manje trpe, jer njima zaista najvise trnu zubi od mucenistva i zloce njihovih roditelja. Trpe u losem braku s puno psihickog otrova, gdje nema otvorenog nasilja, ni uvredljivih rijeci, kamoli tuce, pa imaju strah od braka, probleme u vezama i sl. 

Meni ucitavati da ja govorim o trpljenju nasilja, formalnom ocuvanju braka po svaku cijenu, primoravanju djece da gledaju mrznju i patoloske odnose i gdje nema fizickog nasilja, (ovo zadnje da bih ja bila u stanju da odlucim nesto sto nije u interesu djeteta je vec van pameti), je jedno ucitavanje i podmetanje, naprosto apercepcija u nekim slucajevima uslovljena emocionalno da dalje ne kategorisem, a u nekim slucajevima i stvar licne prirode nase medjuljudske komunikacije i odnosenja. 

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Guest IspunjavačBračnihObaveza рече

... Ako živiš u skladu sa Zakonima i redovno treniraš i jedeš luka i slanine i čvaraka, nema brajko tog libida koji će da bude problematičan. A to što ti podržavaš to je preljuba. I ja to ne podržavam. Zato i jedem čvarke i luka.

Sa posebnim osvrtom na luka ... 

A inače ... ako se ugojis kao prase neko , libido će ti biti veliki problem ... s obzirom na to da i masno tkivo ima i neke svoje endokrine funkcije ...

Je l da , Ronalde?  0703_read 

Reci čoveku šta sve može da mu se desi .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Alekandra se potrudila i prevela i nacrtala sve ono sto JESAM rekla i htjela da postignem ovom temom. Sa malom dopunom, nisam mislila da zena ili djeca treba da popravljaju, savjetuju i trpe, nego strucnjaci, to jeste malo uprosceno i grubo i ovlas skicirano, to je bio odgovor na prethodna losa razumijevanja, da posmatram cijeli proces i sve ucesnike s akcentom na djecu, a ne dajem pogresna rjesenja po necijem shvatanju za jedan mali segment. Suludo je to sto se takvi stavovi ucitavaju meni, koja sam napisala da troje odraslih osoba i dalje trpe nasilnika, koja nisam mogla da ubijedim svoju drugaricu, studenta soc.rada da ga prijave, pa sam nudila da ga ja prijavim, pa kad je odbila iz straha sam ostro razgovarala sa majkom i rekla da privuce nasilje na sebe ako nema drugog rjesenja, pa je majka popravila stanje u porodici, meni koja sam otvarala vrata svog doma ako treba fizicki da se sklone. Ali sam htjela da izbjegnem stalne price o svemu tome sta sve moze da bude, jer jako dobro znam kako strasno moze da bude i ne zelim da potenciram te stvari. Pokusala sam, upitala se naglas kako da se bilo sta ucini stvarno i konkretno da zla bude manje. Da se manje zgrazavamo time koliko su neke zene jadne i mucene a neki muskarci zli ili obrnuto, nego da vidimo sta se moze uciniti da npr. djeca manje trpe, jer njima zaista najvise trnu zubi od mucenistva i zloce njihovih roditelja. Trpe u losem braku s puno psihickog otrova, gdje nema otvorenog nasilja, ni uvredljivih rijeci, kamoli tuce, pa imaju strah od braka, probleme u vezama i sl. 

Meni ucitavati da ja govorim o trpljenju nasilja, formalnom ocuvanju braka po svaku cijenu, primoravanju djece da gledaju mrznju i patoloske odnose i gdje nema fizickog nasilja, (ovo zadnje da bih ja bila u stanju da odlucim nesto sto nije u interesu djeteta je vec van pameti), je jedno ucitavanje i podmetanje, naprosto apercepcija u nekim slucajevima uslovljena emocionalno da dalje ne kategorisem, a u nekim slucajevima i stvar licne prirode nase medjuljudske komunikacije i odnosenja. 

Ma Jeca štedi slova [emoji1] ....još ako odgovara sa tapatalka mora da ispadne trapavo....i mene je isprepadala sa stavovima kao stručnjak al posle ide jedan potpun komentar koji razjašnjava

Подели на овим сајтовима

Zbog ove rijeci " brale" te pitam?[emoji4]

Iz Srbije BRALE ....bre[emoji1]

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Bokisha рече

Ma Jeca štedi slova emoji1.png ....još ako odgovara sa tapatalka mora da ispadne trapavo....i mene je isprepadala sa stavovima kao stručnjak al posle ide jedan potpun komentar koji razjašnjava

Znam, ali je bilo malo previse nerazumijevanja i bukvalno ugrozavanja mog integriteta pa moram da postavim granice. To je nacin, ne zataskavanje problema jer onda eksplodira u nepredvidljivoj situaciji.

Kao odgovor na temu:

Ono sto moze, i treba, je ucenje djece nenasilnoj komunikaciji i nenasilnom rjesavanju konflikata.

Tu dolazimo do potrebe edukacije roditelja, oni to rado prihvataju i cak i traze, ali se na sistemskom nivou ne koristi ni postojeci strucni tim u skoli koliko bi mogao.

Vrlina je znanje. Mnogo znanja fali i pomoglo bi, kad bi se radilo mnogo vise i mnogo bolje.

Problem se mora rjesavati sa cijelim porodicnim sistemom, samo represija prema krivcu i fizicka zastita zrtava je jedan mali kratkotrajni segment tog procesa, za koji nema ni dovoljno dobrih resursa. To je ono sto sam napisala pod tri, gasenje pozara, rjesavanje najtezih posljedica, i to zaista obuhvata zastitu ako treba i fizicku. To je najrizicniji segment cijelog procesa svakako. Optimalno je sve ovo sto treba uraditi prije. Moguce je mijenjati covjeka i moguce je da i on sam pozeli da se mijenja i da saradjuje u tom procesu, ako ne, onda pod prisilom, tog dijela kod nas uopste nema, to je falinka sistema. Motivisati nasilnika da se mijenja je moguce samo ako mu pridjes kao covjeku i saslusas i njegovu stranu price. Nema crno-bijelih rjesenja. Ugrubo receno, 90 poto ljudi zele i mogu da se mijenjaju, ne zele da trpe ni oni ni njihove porodice, desava im se nesto sto je van njihove moci shvatanja i kontrole, i treba neko spolja, strucnjaci i sistem da se umijesaju i da im u tome pomognu. 10 posto ne moze i tu se opet sistem mora poboljsati, vise resursa, represije, soc.kontrole, jedan dio koji u SAD npr. mnogo bolje funkcionise nego ovde.

Tamo radi i prevencija, jer su oni izracunali ja bih rekla i bukvalno, da soc.radnik u svakoj skoli kosta manje s obzirom na potrebu prevencije, kad se uporedi sa troskovima zatvorenih institucija (zatvora, bolnica) koji ne rjesavaju nista nego samo se bave posljedicama. A i tu je jedan proces i rad, i i tu se radi s ljudima i oni se popravljaju, da se grubo izrazim, ne volim inace frljanja strucnim terminima na forumu.

E, a kod nas ne radi ni prevencija, ni sistem soc,kontrole kako treba. U tom grmu lezi zec. Iskoristiti ono sto ima, a to je: EDUKACIJA, u skoli, pritisnuti strucne timove da odrade ono sto bi mogli. Edukacija na medijima, i to bi moglo, treba i novinari da budu obrazovani i osvijesceni ne samo da se bave ovim zadnjim i tragicnim segmentom cijelog procesa. 

Podrska socijalne mreze. Podrska okoline. KOmsija, brat, rodjak, prijatelj, da zastite, da osnaze (zrtve), da prijave (zlotvore). Da se tromi, neadekvatni sistem natjera da reaguje (nazalost uglavnom u fazi gasenja pozara). Previse je nemara, neznanja i ravnodusnosti. To je njihova porodicna stvar, u to se ne dira, pa onda zgrazavanje kad neko nekog ubije i kad se neko ubije. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...