Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Економија може напредовати у глобалу, али зар то за последицу не може имати повећање социјалних разлика и гурање неких људи у крајњу беду? Што би неко био гуран у беду? Ради се и буде га. Што се више створи, то више буде за све. Више колача има да буде подељен међу свима. 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Рецимо како би то могло бити примењено у Србији одједном, а да притом не платимо цех? Исто као и на другим местима, не би се ништа десило. Само би све било боље... 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ми немамо културу приватне солодарности и добротворја јер прво људи немају новца, а друго навикли су да држава обезбеђује неки бедни минимум. Па да, ето, сад кад бисмо имали више новца и престали да подразумевамо да не треба да помажемо јер ће држава да се побрине за то - више би и давали људи. 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Имаш много незапослених, много људи дефакто онемогућених да продају свој рад на тржишту, шта би било са њима? Па запослили би се, под таквим околностима се отварају радна места и људи добијају посао и раде и зарађују. Послова нема зато што држава убија приватно (реално) тржиште свим оним што ради. 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Да ли би они којима би кренуло ускочили да плаћају лечење и школовање сиромашнима? Јел бисмо помагали и давали? Ја бих. 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече да не бисмо имали људе који би били дословне жртве транзиције, чак више него што су сада. Сви смо ми жртве оваквог система и политичке банде која ради то што ради. Ово је најбољи начин да изађемо одатле... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 Погледајте коментаре на теми... http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1187791 Они 'ладно и даље ботују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Што би неко био гуран у беду? Ради се и буде га. Што се више створи, то више буде за све. Више колача има да буде подељен међу свима. Исто као и на другим местима, не би се ништа десило. Само би све било боље... Па да, ето, сад кад бисмо имали више новца и престали да подразумевамо да не треба да помажемо јер ће држава да се побрине за то - више би и давали људи. Па запослили би се, под таквим околностима се отварају радна места и људи добијају посао и раде и зарађују. Послова нема зато што држава убија приватно (реално) тржиште свим оним што ради... Јел бисмо помагали и давали? Ја бих... Сви смо ми жртве оваквог система и политичке банде која ради то што ради. Ово је најбољи начин да изађемо одатле. Али не видим начин да се брзо плата нпр. дуплира или утростручи, а ако је сада просечна (добра просечна) плата у Србији 300 евра, колико треба да прође времена да би могао да одвојиш нпр. 30 евра или 50 е да помогнеш сиромашнима... Колико би брзо људима кликнуло у глави да је боље помоћи него што пре приуштити себи све што пре нису могли? (Надам се да грешим душу и осуђујем) али гледајући око себе, људи не примећују најчешће оне којима треба помоћи... Чак не што неће него што просто не знају, не виде... Друа ствар,колико има људи који немају никакво знање и вештину коју не могу никако да наплате... Либерализација свакако не би створила посао за антропологе или људе у неким годинама када не могу ни да лете као добри конобари ни да уче нове вештине... Мислим само да смо у толико дубоком каналу да и добри лекови много зла нанесу пре него што почну да делују. Као што изгладнелом човеку не треба дати одмах много хране, иако је храна једино решење за његово стање. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Koliko sam razumeo Vučić je sve ovo smislio i rekao kako bi opravdao PLATU KOJU TREBA DA DOBIJU RADNICE U TOJ NOVOOTVORENOJ FABRICI a ona iznosi 15000 DINARA? Нормално. Потпуно је јасно да се напредак и просперитет сваког друштва у данашње време заснивају на отварању што више дебело субвенционисаних sweatshop-ова, у којима ће се руководство и менаџери такмичити у издркавању над радницима који раде за "плату" од 15000, а све то зарад политичких поена на следећим изборима. Мислим да би ово потврдио сваки иоле објективан економиста и ја зато подржавам премијера у његовим храбрим напорима да наше друштво крупним корацима поведе у светлу будућност! Paradoksologija, drvce, Аурор and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 2 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Али не видим начин да се брзо плата нпр. дуплира или утростручи, а ако је сада просечна (добра просечна) плата у Србији 300 евра, колико треба да прође времена да би могао да одвојиш нпр. 30 евра или 50 е да помогнеш сиромашнима... Ако се не уради ово и не примени терапија, нећеш их одвојити никада... Наравно да не може да се плата брзо утростручи, мислим. 5 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Друа ствар,колико има људи који немају никакво знање и вештину коју не могу никако да наплате... Па то је њихова ствар, нека се изборе... Нека раде оно што је перспективно и од чега може да се живи. Ја бих најрадије био астрофизичар, али се нећу тиме бавити у животу. 10 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Мислим само да смо у толико дубоком каналу да и добри лекови много зла нанесу пре него што почну да делују. Као што изгладнелом човеку не треба дати одмах много хране, иако је храна једино решење за његово стање. То су све неке хипотетичке ситуације, мени и теби и осталима би боље било одмах. Од слободе само добро може да буде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 Све је постало толико бесмислено да не вреди више ни коментарисати "како треба". Било како... Нек пошаљу Руси, Кинези, Амери, Ванземаљци, Индијанци, било ко, неког свог каплара пред пензијом који им не треба био би бољи од ових будала. Аурор, Sanja Т., АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 Иако најзадртији анархо-либеро-капиталиста по уверењима, пристао би на социјално, здравствено, школе, порез, шта год - само да се склоне ови идиоти више. А бре Вучићу и остали, ако за дваес година нисте успели да накрадете колико вам треба онда бре не знате ту политику... Не иде вам. Баталите. Идите пљачкајте банке, возове, продајте дрогу, оружје ил` нешто ко сви нормални психопаћеници. Аурор, Paradoksologija, Debora and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 17 minutes ago, Grizzly Adams рече Нек пошаљу Руси, Кинези, Амери, Ванземаљци, Индијанци, било ко, неког свог каплара пред пензијом који им не треба био би бољи од ових будала. Kad napisem 'sloboda', u prvom smislu mislim na slobodu od njih, na sve nacine... Grizzly Adams, АлександраВ, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 51 minutes ago, Господин Дареалис рече Ради се и буде га. Што се више створи, то више буде за све. Више колача има да буде подељен међу свима. Je l ovo pamflet nekog buduceg besklasnog drustva? To sto se napravilo neceg vise ne znaci da ce da ima za sve. Ima ga vise i to je to. Deljenje kolaca sa svima, pa nismo u hipi komuni, pobogu!? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 (измењено) Па кад он почне овако да прича о тричавих пар хиљада динара и трудницама, онда стварно немам срца да објашњавам што у теорији социјална помоћ није добра... Ово бре више није питање за политичку теорију него за психијатрију. Измењено Октобар 15, 2016 од Дејан Рапсоди, drvce, Милан Ракић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 4 minutes ago, Grizzly Adams рече Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 3 minutes ago, drvce рече Je l ovo pamflet nekog buduceg besklasnog drustva? To sto se napravilo neceg vise ne znaci da ce da ima za sve. Ima ga vise i to je to. Deljenje kolaca sa svima, pa nismo u hipi komuni, pobogu!? Pogledaj sta je napisao - da ce neki ljudi biti gurnuti u bedu. Nece. Ako ne uzimas (porezima i regulacijama) od onoga ko je zaradio i stvorio - vise ce ostati njemu (da otvori nove poslove od tog novca) i vise ce ostati onima koje je zaposlio. U tom smislu vise kolaca za sve. To nije igra nulte sume, pa da neko mora da propadne da bi nekom bilo bolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 ....a dečica ko maleni Soroši samo broje koliko su šuške zaradili varajući državu, naučena da na telefonske pozive lažu: “Izvinite, mama se ne oseća najbolje, ne može danas volovima da čupa repove, a tata će možda da joj napravi još jedno dete pa ne sme da se napreže!” Da se razumemo- jedno je natalitet i nasušna potreba države za povećanjem broja rođenih, ali drugo je rađati ih iz tako sebičnih razloga: seks, lova i nikakva garancija da će sutra biti član SNS-a?! ...Znači, bebe su male da radile, ali dovoljno velike da zarađuju za don- mame, a?! E, pa ne može više tako- prodilje na njive, u rudinike, kod Sarape u emisiju, u one navodno uske tunele na Koridoru 11 pa da se mimoilaze u njima; fantomke na glavu pa uz bager tamo gde treba da se sprovede zakon u kolokvijalnom tumačenju; na konferencije za medije, bre, pa kad neko i pokuša da postavi nenaručeno pitanje a one lepo povade tešku artiljeriju iz brushaltera i stanu u odbranu premijera rečima: “Sram Vas bilo na tom pitanju, vidi se da ste jedan od onih što je majka dojila do sedme godine, ostavljajući volove nepočupanih repova da se bave politikom!” Pazite, bre, 15000 za dvoje dece, a zna se da deca faktički ne troše ništa, tako da bih ja otišao i korak dalje od čoveka koji je i plodovu vodu u kojoj je plivao iskoristio da pridoda za “Beograd na vodi”- garantujem da se drogiraju!... http://www.nedeljnik.rs/moj-nedeljnik/portalnews/vucicu-genije Милан Ракић, Paradoksologija, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 13 minutes ago, Господин Дареалис рече Pogledaj sta je napisao - da ce neki ljudi biti gurnuti u bedu. Nece. Ako ne uzimas (porezima i regulacijama) od onoga ko je zaradio i stvorio - vise ce ostati njemu (da otvori nove poslove od tog novca) i vise ce ostati onima koje je zaposlio. U tom smislu vise kolaca za sve. To nije igra nulte sume, pa da neko mora da propadne da bi nekom bilo bolje. Pa zar se, evo bas ovi, koji i dan-danas jasu, nisu utovili na propasti mnogih? Pa njemu je bolje jer je nalozio, ubedio mnoge da odu u propast. On i gomilica njih nije radila pa zaradila, nego su nasli zanimanje u kojima im je bolje samo dok drugi propadaju. Vampiri postoje, nisu izmisljotina. Volim_Sina_Bozjeg, АлександраВ and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 1 minute ago, drvce рече Pa zar se, evo bas ovi, koji i dan-danas jasu, nisu utovili na propasti mnogih? Pa njemu je bolje jer je nalozio, ubedio mnoge da odu u propast. On i gomilica njih nije radila pa zaradila, nego su nasli zanimanje u kojima im je bolje samo dok drugi propadaju. Potpuno tacno... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука