Jump to content

Vučić - o rađanju dece i socijalnoj zaštiti?

Оцени ову тему

Paradoksologija

Препоручена порука

Ovo je najludje kad krene sa ovim izjavama:" Mene bi obesili" itd., kao da će svakog trena da ga razapnu, sam od sebe stvara mučenika. U javnim nabavkama se protraci 500 miliona eura godišnje i on lupeta o velikim primanjima trudnica. Tacno je da ima mnogih koji mogu da rade, ali za razliku od njega koji se kretenise, oni nemaju gdje.

Подели на овим сајтовима

Joj prava trudnica i porodilja...divne li teme.

Mi sad imamo tu muku, po zakonu posto sam ja nezaposlena, mogu da ga duvam samo. Moj dragi ima pravo samo na sedam dana odsustva sa posla.

Muka je to sto cu se ja poroditi carskim rezom i sto pored mene imamo moju majku koja je nepokretna i pod znakom pitanja i nikog vise. Sta ce se desiti posle tih  sedam dana.

I odemo mi kod dr, nasa divna doktorka je otisla na trudnicko, Bogu hvala trece dete pa je nece biti tri godine, al ostrokondja koja je dosla kao zamena je izjavila sledece, na nase pitanje da li ikako on kao moj muz moze da dobije makar nesto bolovanja (xyz ljudi poznajemo ciji su lekari davali bolovanje potpuno opusteno ono do 30 dana dok ne mora na komisiju), a ona ti izjavljuje : a kako vi mislite da ja njemu otvorim bolovanje kad se nije on porodio nego cete vi, uostalom imate po zakonu sedam dana i to je sasvim dovoljno :(

Pri tom ja nisam obicna trudnica niti cu biti obicna porodilja, ja sam tezak hronicni bolesnik i tako dalje i tako blize...

I sad smo dobili iskren savet da jurimo bilo kog lekara bilo koje specijalnosti koji ce mu napisati neki izvestaj da je bolestan na osnovu kog moze da dobije bolovanje.

Divote zive jos samo da nadjemo takvog :(

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

55 minutes ago, Јелена011 рече

Joj prava trudnica i porodilja...divne li teme.

Mi sad imamo tu muku, po zakonu posto sam ja nezaposlena, mogu da ga duvam samo. Moj dragi ima pravo samo na sedam dana odsustva sa posla.

Muka je to sto cu se ja poroditi carskim rezom i sto pored mene imamo moju majku koja je nepokretna i pod znakom pitanja i nikog vise. Sta ce se desiti posle tih  sedam dana.

I odemo mi kod dr, nasa divna doktorka je otisla na trudnicko, Bogu hvala trece dete pa je nece biti tri godine, al ostrokondja koja je dosla kao zamena je izjavila sledece, na nase pitanje da li ikako on kao moj muz moze da dobije makar nesto bolovanja (xyz ljudi poznajemo ciji su lekari davali bolovanje potpuno opusteno ono do 30 dana dok ne mora na komisiju), a ona ti izjavljuje : a kako vi mislite da ja njemu otvorim bolovanje kad se nije on porodio nego cete vi, uostalom imate po zakonu sedam dana i to je sasvim dovoljno :(

Pri tom ja nisam obicna trudnica niti cu biti obicna porodilja, ja sam tezak hronicni bolesnik i tako dalje i tako blize...

I sad smo dobili iskren savet da jurimo bilo kog lekara bilo koje specijalnosti koji ce mu napisati neki izvestaj da je bolestan na osnovu kog moze da dobije bolovanje.

Divote zive jos samo da nadjemo takvog :(

Kao prvo želim ti svu sreću ovog sveta, samo da ti i bebica budete dobro i sve će se srediti :)

Što se ostalog tiče, utvrdili smo da su stvari u ovoj zemlji nenormalne pa stoga ti nerviranje ništa neće pomoći (pogotovo u tvom stanju), a opet razumem kad te ovakve stvari iznerviraju...

Ako se tvoj muž slaže, najbolje da odete kod psihijatra, neka kaže da je anksiozan ili nešto i neka uzme bolovanje (u krajnjem slučaju)... Ili neka pojede živ krompir, temperatura i malo foliranja i eto :D Svi hvataju krivine, moraš se snaći. Ja sam za to da ako je država bezobrazna prema meni, ja budem 10 puta bezobraznija prema njoj, ne može se drugačije isterati pravda, jednostavno ne vredi!

U svakom slučaju uhvatite neku krivinu i dobiće bolovanje sigurno... samo se nemoj sekirati.

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

@Debora hehe, hvala ti :)

Ja se nacudim kad cujem price o zlim verouciteljima koji se nikad nigde ne pojavljuju i tome slicno...ovaj moj nije odsustvovao dan sa posla, ma kako bio prehladjen, bolestan, neispavan i slicno. Trebalo mi je mesec dana da ga nagovorim da razmisli o tome da uzme bolovanje, jos mesec da to prihvati, a laganje? Kod njega? Taj film necu gledati skoro :D

Kad sam mu prvi put to rekla, u stilu daj da razmisljamo malo unapred...on je bio u fazonu stvarno pa kako da slazem doktorku da sam bolestan kad nisam :D i sad kad smo pricali s njom lepo smo joj otvoreno sve rekli :D

Tako da bez nerviranja imam samo opciju da mu nadjem nekog ko ce mu naskrabati nesto za bolovanje il da budem sama, treca opcija je da on da otkaz, jer nece da laze nikog :D

(note to myself> nekad nije lako ziveti sa covekom sa principima)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Tuga je što ljudi moraju da zavise na takav način, i za tako sitne pare, ponižavajuće je kamčiti pomoć od države, idealno bi bilo kada bi nam privreda bila dovoljno razvijena da svako može da zaradi koliko mu je potrebno.

Подели на овим сајтовима

Sećate se ovog eksperimenta - kada su poslanici pokušavali mesec dana da izdrže sa tada prosečnom, ne minimalnom platom?

14611103_10154131790247842_4805814130810

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Paradoksologija рече

Sećate se ovog eksperimenta - kada su poslanici pokušavali mesec dana da izdrže sa tada prosečnom, ne minimalnom platom?

Немој њему само прошлост, молим те. :)

Универзум је почео да постоји 21.10.2008. кад је основана СНС, и то увек треба имати на уму.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Господин Дареалис рече

Немој њему само прошлост, молим те. :)

Универзум је почео да постоји 21.10.2008. кад је основана СНС, и то увек треба имати на уму.

Vjeruj mi da nema pomoci iz inostranstva, vrlo brzo bi haos nastao, i ovako su ljudi masovno na granici da odlijepe od sjekiracije itd.

Подели на овим сајтовима

Porodica sa troje djece u nasim uslovima je u teskoj borbi, pa i sa hiljadu eura mjesecno. Moj kum i kuma imaju jedno dijete, zive u CG, ukupnu mjesecnu zaradu 450eura, njihovu kucu i moraju se bas dosta stiskati, tesko da bi mogli priustiti more da kumov brat ne zivi dolje, od zimovanja nema nista itd. Mislim moze da se zivi i tako, zivjelo se i gore, ali u Bg dvije plate osd 25000-30000 dinara, sa djetetom i placanjem kredita ili stanarine su bas teska muka. Uvijek neko moze da uskoci i navodi mi primere iz svijeta gdje ljudi zivi mnogo gore, ali to i nisu egzistencijalni uslovi za bilo kakav zivot vec prezivljavanje.

Подели на овим сајтовима

Mene je sramota, i to stvarno, da vise citam premijerove izjave, da citam o njegovim aktivnostima, " super mocima" itd... confused1

Stvarno teska patologija je postala ova drzava. 

Ludilo je stvarno progresivno.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Adelaida рече

Mene je sramota, i to stvarno, da vise citam premijerove izjave, da citam o njegovim aktivnostima, " super mocima" itd... confused1

Doživljavaš transfer blama... :coolio: delimo svi isti osećaj. (ono kad te sramota tuđe sramote).

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Adelaida рече

Stvarno teska patologija je postala ova drzava. 

Ludilo je stvarno progresivno.

Hajde ne zezzaj, kad znam potajno da si Vucka zaokruzila na izborima nedavno:D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...