Плаво Небо Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Држава је та која коначно мора да преузме своју улогу да се створе идеални услови па ма где год они били предвиђени. Мада, ово је за мене много тешко питање, али, ако бих бирао онда је то породилиште. Додуше, ако неко треба да донесе одлуку ''где'' онда је то жена, а Бог Свети да помогне да прође све најбоље, јер, моје је мишљење, да уопште нема правила. TРОПАР ЧУДОТВОРНОЈ ИКОНИ МАЈКЕ БОЖИЈЕ КОЈА ПОМАЖЕ ПРИ РАЂАЊУ Тропар, глас 4. Мати Бога нашега, у утроби зачевши Христа Животодавца, помоћи у Рођењу Њега ниси требала, зато да се лако разреши слушкиња Твоја благослови и помози, и њихову децу која треба да се у своје време роде, под покров Твој, као Мајку молимо прими: јер си у рађању Помоћница, Заступница слушкињама Твојим. Кондак, глас 2. Суза Евиних Разрешење, пророчких писања Испуњење, од Духа Светога Богомладенца зачевши, и у јаслама Витлејемским Њега си смирено Родила. Теби прибегавамо као Чуварки жена и деце, Теби уздишемо и Тебе величамо, радуј се, Благоутробна Мати, у рађању Помоћнице“. Sanja Т., Драшко, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 ja sam za porodjaj na klinici...ne mora da znaci da si siguran u dobar ishod, ali ipak postoje mnogo vece sanse za to...e, sad, druga je prica kakve su nam bolnice i medicinsko osoblje... zalazem se da porodilista budu mnogo humanija mesta, jer dolazak na svet to itekako zasluzuje ...i naravno, mnogo bolje ophodjenje prema porodiljama... Paradoksologija, Juanito, александар живаљев and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече Babe poštujem, trebalo je sve to izneti, ali da mi nije nauke, ne smem ni da pomislim. Сто пута сам се захвалила Богу што сам баш у овом времену рођена, кад је медицина на коликом-толиком нивоу, барем што се порода тиче. Два пута сам се породила и сваки пород је био другачији. Са другим дјететом је било компликација. Да сам у том моменту била код куће.......ајд здраво и ја и беба александар живаљев, Juanito and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 1 hour ago, Natasa. рече . Sad kad se pojavi neki pametnjaković-moja baba se poradjala u njivi, pa šta nam fali, sva deca zdrava, ovo danas sve kilavo... Moja baba brala kukuruz, rodila oca, podojila, pa nastavila da bere, a ove danas razmažene ...Serbi i njivove babe Заборавила си заговорнике природне селекције александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Protiv ... Doktor mora da pregleda bebu ... tj. bepce ... Majka treba da se oslobodi straha ... tj. da veruje da je na bezbednom mestu i u sigurnim rukama ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 8 minutes ago, JESSY рече ja sam za porodjaj na klinici... И ја исто, ако је клиника у кругу барем 150 километара. Нема сваки град клинику (велика већина их нема). Нема сваки град ни породилиште. Добојско породилиште покрива 5 околних градова. Најудаљенији је Шамац (70-ак километара). александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Управо сада, Биљана рече Нема сваки град ни породилиште е то је страшно...породилиште би требало да има сваки град...колико смо ми на дну... Драшко, Биљана, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 I ja sam zahvalna što živim u ovom vremenu, sad radim testove, utvrdićemo da je problem rešiv aspirinom bukvalno, a u stara vremena bih bila ili pokojna ili "ukleta" jer ne mogu da održim plod. Jalova, grešna, nije za u kuću...hvala što nisam deo te civilizacije i tog vremena. Драгана Милошевић, Биљана, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 22 minutes ago, Natasa. рече I ja sam zahvalna što živim u ovom vremenu, sad radim testove, utvrdićemo da je problem rešiv aspirinom bukvalno, a u stara vremena bih bila ili pokojna ili "ukleta" jer ne mogu da održim plod. Jalova, grešna, nije za u kuću...hvala što nisam deo te civilizacije i tog vremena. И данас има таквих који одмах мисле да је до жене проблем. Ништа се није променило у том погледу. А када је до мушкарца проблем, е онда.. и није проблем. Муж и жена треба да се воле, без обзира да ли могу или не могу имати децу. Тај став када буде нормално правило понашања, е тек онда, можемо рећи да смо у бољем свету. Sanja Т., Mилена КШ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 1 minute ago, Плаво Небо рече И данас има таквих који одмах мисле да је до жене проблем. Ништа се није променило у том погледу. А када је до мушкарца проблем, е онда.. и није проблем. Муж и жена треба да се воле, без обзира да ли могу или не могу имати децу. Тај став када буде нормално правило понашања, е тек онда, можемо рећи да смо у бољем свету. I vrlo sam zahvalna što nisam deo te sredine. Primitivizam čist александар живаљев and Плаво Небо је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Protiv ! Sta ako krene kako ne treba? Kako pomoci zeni ? Proslo je to vreme kada su nase bake i prabake , poradjale se kod kuce i to u nehigijenskim uslovima! александар живаљев and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Samo u bolnici, s tim da uslove tamo treba itekako poboljsati i humanizovati, a ko zeli te egzibicije kod kuce, to bi morala biti ona varijanta 'imam svoju vilu, svoje tjelohranitelje, pa mogu da priustim i svog ljekara, babicu', inace je suvise rizicno. Mi smo danas suvise svileni, omeksani sterilizacijom svega od novorodjenceta, i silnim antibioticima. To se vidi i u tezem odrzavanju trudnoca danas. Otrovana zemlja, voda, vazduh, hrana, veoma stresan nacin zivota, znaci smanjen imunitet. Ne bismo bas dobro prosli u prirodnoj selekciji. Naravno, druga je stvar sto smo suvise svileni i razmazeni, sto ne znamo da dodje do takvog slucaja sta raditi, ne bi bilo lose da se malo zdravstveno edukujemo, neku obuku hitne pomoci u skoli obnoviti, s ovim dijelom takodje.. Kad je bila Oluja, jedna od zrtava je bila porodilja, zena se porodila u zastoju na mostu na Raci, i umrla. Sigurno zbog tih uslova tu, a mozda i zato sto nije bio niko umjesan da se adekvatno postara. Nasi stari su isli iz rata u rat, i poradjale se zene u kucama i na njivama, sto znaci da su zene znale, bile obucene da prihvate porodilju i dijete. Mada imamo iz tih vremena i one ruzne primjere, kao u 'Petrijinom vencu' - svekrva mrzi snaju i ne dodje na vrijeme da djetetu prereze pupcanu vrpcu pa dijete umre. александар живаљев and Biky83 је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Uzmite u obzir i da se zene na to opredeljuju pogotovu zbog kradja... Sanja Т. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Ма,моја мати да се порађала први пут код куће не би биле живе. Дете не сме ни три минута без кисеоника, а да не помињем остале компликације. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Izgleda niko nije za. Veća vera u mediinu nego u prirodu? Logični sled je da sad veterinari trče po šumi i porađaju medvede i miševe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука