Ronald Написано Децембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2016 пре 3 часа, Natasa. рече I u toj tišini eto Boga U toj tisini eto Boga, a ako kojim slucajem ne pronadje Boga, ceka ga Babaroga http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2016 пре 8 часа, Muramasa рече Imam ja autoritete koje poštujem, ali ne po ljubavi, nego po sposobnosti i učinku. Kad neko postane dobar u nečemu, onda gledam da to naučim od njega. Nisi me dobro razumeo. Ima nešto lepo u tom lupetanju nadahnutom pravedničko-revniteljskim gnevom, ali ne agresivnim. Miroljuba Petrovića bih isekao jer on prvi preti britkom sabljom vojvode Radonje i planira aktivno da ugrožava tuđu slobodu, pa bih hteo da mu dam šansu i pre nego što "sloboda dođe u Srbiju". Isto bih i sa Bilalom Huseinom Bosnićem. Kod o. Joila je to drugačije. On ume da istovremeno poštuje tuđu slobodu i da maše neugasivim ognjem, na primer "30 000 stepeni, ne trebaju ti šibice, same se cigare pale". Čak i kada savetuje lemanje Jehovinih svedoka, on kaže "ako vi dolaze", a ne da ih mi jurimo i lemamo. Upravo je poenta u tome da neću nikome da služim i da treniram da bih bio slobodan i da onaj ko pokuša da mi ugrozi tu slobodu završi izlomljen ili filetiran. Nisam ja sad nešto specijaljno izmišljao lik Slobodnjaka kada sam dolazio da trolujem. Slobodnjak je upravo ono što bih ja bio da nisam ateista, a i kao ateista se družim sa vešticama, tako da ne moram da izmišljam one "demonske gadarije". To osećajan i nežan si odnekud drugo projektovao, jer nema veze sa mnom. Sveti Duh ili ništa ne zna ili ga ti pogrešno tumačiš, ako postoji. Ма све сам ја добро разумео и схватио. Ко чита оно што сам написао и ово што пишеш, види колико сам био у праву. Поготову за о. Јоила. Он би могао да буде тај окидач, само кад би вас саставили. Ово задње за Св. Духа кад кажеш " ако постоји" треба да буде озбиљан аларм за Пеђанску благодат - да се забрине куда иде његово духовно чедо... "Ако постоји" не личи никако на атеисту, већ на агностика. Напредујеш... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2016 пре 23 часа, Muramasa рече Ni Peđa neće kategorički tvrditi da ne postoji, jer bi time izrekao tvrdnju, a tvrdnja može da bude tačna ili pogrešna. I ja i Peđa odbijamo da verujemo bez adekvatnih dokaza, ali nećemo da iznosimo tvrdnje. Напротив. Пуно пута је тврдио, и прозивао да оборе његову тврдњу доказима ако могу. тврђење да је криминал ако дете учиш да верује неко тамо ИЗМИШЉЕНО биће? То није тврђење да наш Бог не постоји? Чекај, измишљени су Мики, Паја, Шиља... И знамо да не постоје. Измишљени си многобожачки богови. Али Исус из Назарета је историјска личност, а каже за себе да је син Божији. Ово није измишљотина већ чињеница коју ни јевреји не споре, иако му не верују... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 20 минута, Muramasa рече Ja bih svakoga ko tvrdi da je bog testirao tako što bih mu ispalio .44 mag u glavu. Ako se zrno odbije ili, još bolje, ako ga uhvati u letu, poverovao bih mu. Ako mu prospe mozak, jedan prevarant manje na ovom svetu. @Muramasa И Христа су тестирали. Нису имали магнум па су тестирали на крсту. Он им је и пре теста рекао какав ће бити резултат. И дан данас се људи расправљају око резултата тог теста... Неки не признају ни да је постојао тај кандидат, други да је лажирао тест (као Тома Диплома на свом), трећи да је имао помоћ на тесту, а неки кажу да га је "развалио"... RYLAH and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 5 часа, Muramasa рече Ja bih svakoga ko tvrdi da je bog testirao tako što bih mu ispalio .44 mag u glavu. Ako se zrno odbije ili, još bolje, ako ga uhvati u letu, poverovao bih mu. Ako mu prospe mozak, jedan prevarant manje na ovom svetu. У старту машиш поенту. Вукашин из Клепаца би на твом тесту пао, али на тесту Универзума је један од оних који су положили толико добро да им се полагање памти вечно. А Вукашин је од Бога далеко као земља од неба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 20 минута, Muramasa рече Upravo je u tome poenta, što nam se razlikuju viđenja božanstva. Ja bih mogao da poštujem samo nekoga kao što je Zevs ili Ares. Ко ти то брани уопште? На овој теми ти си једини који доводи у питање туђа уверења. Теби нико не брани да верујеш или не верујеш у шта год хоћеш или нећеш, каква је већ теби воља. Зашто је теби битно у шта неко други верује? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 13 минута, Muramasa рече džabe pokušavate da od mene napravite prepodobnog, neće moći. Shvatite da ja nikada neću biti hrišćanin. А ко те тера, побогу? Кога брига шта ти јеси или ниси? Колико год да гледам теме на којима се налазиш, ти си тај који другима намеће своје виђење и своје мишљење, а тебе углавном кулирају, откад су се сви навикли на тебе, толерантни су према теби. Одакле више та прича да си ти нешто прогоњен, угрожен, или се теби нешто шатро намеће?! Mилена КШ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 Muramasa, pa Hristos je stvarno luzer na zemlji ali je eshatološki neuporedivo jači od Zevsa. Znači svi grčki bogovi da mu izađu na crtu ...i Zevs, i Ares, i Afrodita i Jupiter i Nevera..i onaj što ima glavu od bika...ma svi......znači ništa mu ne bi mogli. Ozbiljan sam. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 27 минута, Muramasa рече I samo da kažem Janku i ostalim - džabe pokušavate da od mene napravite prepodobnog, neće moći. Shvatite da ja nikada neću biti hrišćanin. Ideal božanstva nam se razlikuje, način rešavanja problema je dijametralno suprostavljen. Vi hoćete da se upodobim ovome: A moj ideal je ovo: Џаба се батргаш. И што више негираш, све је очигледније... Ал' само ти терај по своме. Једном ћеш већ угледати оно што сви овде виде. Ево питај @cloudkingили @Avocado ако нама не верујеш... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 1 минут, Јанко рече Џаба се батргаш. И што више негираш, све је очигледније... Ал' само ти терај по своме. Једном ћеш већ угледати оно што сви овде виде. Ево питај @cloudkingили @Avocado ако нама не верујеш... A? Sta mene da pita? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 2 минута, cloudking рече A? Sta mene da pita? Инџој д рајд. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 Управо сада, Јанко рече Инџој д рајд. Nema ni teoretske sanse da ikada budem u redovima bilo koje religije. Edit: satanisti imaju mnogo dobre ribe, pa eto mozda kod njih eventualno... al i to iz koristi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 31 минута, Broken рече Muramasa, pa Hristos je stvarno luzer na zemlji ali je eshatološki neuporedivo jači od Zevsa. Само да изрекламирам сопствену тему: Придружите се Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 пре 7 минута, Muramasa рече Nije meni problem da se sklonim sa foruma ako mi nađeš gde tačno namećem mišljenje bilo kome ili ako otkažeš tu toleranciju i zvekneš mi ban. Znam da sam uljez i da je odavno trebalo da budem banovan. Ono što mi jeste problem je to što neki u meni vide potencijalnog konvertita, pogotovo kad je Janko jednom rekao da sam budući svetitelj. Ako bih poverovao u vaše dogme, postao bih satanista, baš kao Slobodnjak. Не падај сад у патетику, не пристаје ти. Причамо најнормалније, нико ти није претио баном нити те угњетавао, само се не слажем са тобом и мислим да глумиш неку жртву вазда, а овде на теми си ти једини тај који другима прича каква је њихова вера, какав је тај Бог у ког верују, да је то Бог за слабиће и слично. Значи, веруј ти у шта год хоћеш, или немој да верујеш уопште, ствоја ствар, ал ајде немој да глумиш жртву злих Хришћана који те угњетавају и намећу ти своје виђење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2016 Добро, разумљива је Muramasina реакција, у'ватили да га профилишу (није ово серија Криминал мајндс ); безвезе скроз. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука