Lady Godiva Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече Pobegao sam od devojke koja piše tako neke ljubavne tekstove. Previše za moj ukus. То је патетика. Мада, шта знам, оне исказју тако своја осећања. То што је мени физички мука од тога је вероватно више до мене него до њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 31 минута, Muramasa рече Ja volim romantiku do neke granice, ali kada to pređe u njanjavost i patetiku reda veličine Mir-Jam, i meni pripadne muka. Немој да ми вређаш Мир Јам. Много волим њене серије, надам се да ће да напише сценарио за још неку. Најбоље се девојке мувају тако што покажеш да имате нека заједничка интересовања (као рецимо интересовање за Мир Јам серије), и да онда причаш лоше о мушкарцима који то не воле, јер су балкански шабани који се плаше да покажу своју нежнију страну. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 42 минута, RYLAH рече Држи се природних наука, немој неко да те превари да узмеш да пишеш нешто љубавно са таквим поређењима Voleće to neka prirodnjakinja, mi smo teški bukvalisti . RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 58 минута, Lady Godiva рече Ма спрдам се. Природно крзно не бих обукла у животу (за буквалисте: осим у Man vs wild ситуацијама). A prirodnu kožu? Jedeš li meso? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 3 минута, Neša_ рече slično je kao raščlanjivati čoveka na organe, koji jedni bez drugih ne mogu. To su neodvojivi delovi celine. Slijepo crijevo...krajnici? Bez jednog bubrega ili bez jednog plućnog krila možemo, zar ne? Jetra... regeneriše se koliko ja znam, a primjećujem da neki i bez mozga funkcionišu, tako da... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 16 минута, Natasa. рече A prirodnu kožu? Jedeš li meso? Носим кожу и једем месо. Кожа се скида са животиње која је већ убијена због меса. За добијање крзна се користе другачије методе убијања да се не би оштетило крзно. Углавном, нисам неки фанатик, једноставно га ја не бих носила након документарца који сам гледала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 25 минута, Ayla рече Slijepo crijevo...krajnici? Bez jednog bubrega ili bez jednog plućnog krila možemo, zar ne? Jetra... regeneriše se koliko ja znam, a primjećujem da neki i bez mozga funkcionišu, tako da... Неки читав живот проведу и без мозга, па шта им фали... Јанко, Danijela and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 6 минута, Lady Godiva рече Носим кожу и једем месо. Кожа се скида са животиње која је већ убијена због меса. Svejedno je ubijena. Ne postoji tu nikakva "humanost", samo peremo savest. Mislim da je to više psihološka stvar jer se koža "ne vidi", nekako je blendovana u tu jaknu, obuću, obojena deluje kao platno. Čak se ni meso ne vidi, pretvoreno je u šnicle, filete, suhomesnate proizvode, kupimo ga u prodavnici, ne vidi šta se sve krije iza toga. Krzno već ne može tako da se sakrije, tu se prosto vidi da je životinja odrana. Zato puno ljudi ne odobrava krzno, a nosi kožu i jede meso, prvo se vidi, drugo i ne toliko pa im mirnija savest. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 1 минут, RYLAH рече Неки читав живот проведу и без мозга, па шта им фали... Pa to i kažem...čudo! Čovjek je zaista čudo. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Неки читав живот проведу и без мозга, па шта им фали... Ništa vala, žive zdravi 100 godina bez stresa, šta ih briga. Neša_, Данче*, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 12 минута, Lady Godiva рече Носим кожу и једем месо. Кожа се скида са животиње која је већ убијена због меса. За добијање крзна се користе другачије методе убијања да се не би оштетило крзно. Углавном, нисам неки фанатик, једноставно га ја не бих носила након документарца који сам гледала. Generalno vegetarijanska ishrana ili ishrana uz vrlo malo mesa bi trebala biti moralni i ekološki imperativ za čovječanstvo. E sad druga je stvar što je to prosječnom čovjeku na ovim prostorima kao smrtna kazna! Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 1 hour ago, Neša_ рече Držim se pravoslavne vere. Да, да..дрвље и камење по женама што воле лепе, богате, секс.. Natasa. and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 @Neša_ Ево једне мало модификоване молитве светог Игњатија Бирчјанинова. Случајно налетех, а лепа је и корисна, мислим и за тебе а и све људе уопште, па рекох није згорег да поделим. Господе, ова жена коју сам мислио да ћу тако волети, коју сам мислио да ћу тако поштовати, коју сам варајући се називао својом је Твоја, Твоје је саздање, Твоја сопственост. Он је Твоја, Сведоброг Творца и Владике свог! Ти си сведобар: желиш да уредиш за њу тако да све буде добро. Ти си свемоћан : све можеш да учиниш за њу, шта год пожелиш. Ти си свепремудар: за човека није могуће да истражује Твоје духовне путеве, Твоје судбине и да их појми... А ко сам ја? Зрнце, прах земаљски, који данас постоји, а сутра нестаје. Какву корист могу да јој донесем? – Могу само још више да нашкодим и њој и себи мојим поривима који су крв, који су грех. Предајем је у Твоју вољу и власт! Она већ јесте, увек је и била у Твојој потпуној вољи и власти; али то мој слепи ум до сада није видео. Враћам Ти Твоје наслеђе, које сам безумно крао од Тебе због моје умишљености и маштања који су ме преварили. Исцели моје срце, које је мислило да воли, али које је само болесно зато што воли ван Твојих светих заповести, с нарушавањем светог мира, с нарушавањем љубави према Теби и ближњима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 4 минута, Ronald рече Generalno vegetarijanska ishrana ili ishrana uz vrlo malo mesa bi trebala biti moralni i ekološki imperativ za čovječanstvo. E sad druga je stvar što je to prosječnom čovjeku na ovim prostorima kao smrtna kazna! Da li je meso zdravo i da li treba jesti meso Meso je uglavnom anatemisano i gotovo sasvim proterano iz ishrane kao masno zlo,postavljaju se pitanja a li je meso zdravo i da li treba jesti meso? a meso nije takav bauk, jer sadrži nezamenjivo važne sastojke zdravlja… Usavremenom poimanju zdrave ishrane meso je uglavnom anatemisano i mnogi su ga sasvim neopravdano proterali sa trpeze kao veliko i masno zlo! Da li je meso zdravo i da li treba jesti meso? Čovek je manje – više mesojed, pa meso prirodno spada u grupu esencijalnih namirnica. Ono je veoma hranjivo, prepuno izuzetno važnih nutricijenata, moglo bi se reći čak i lekovito, posebno ako se odstrane masni delovi. Da li je meso zdravo DA LI JE ZDRAVO GOVEĐE MESO Nemasna govedina spada medu najhranljivije namirnice. Porcija od 100 grama goveđe pečenice, ima 170 kalorija i 18 grama masnoće, a obezbeduje 20 % preporučene dnevne doze gvozda, dosta kalijuma i oko 40 % dnevne doze cinka. Pored toga, goveđe meso je važan izvor B vitamina (B12, riboflavin, B6 i nijacin). Gvožđe i vitamin B12 mogu da spreče pojavu anemije, cink i vitamin B6 su značajni za jačanje imunološkog sistema, a ostali B vitamini veoma su važni za pretvaranje hrane u energiju. DA LI JE ZDRAVO ĆUREĆE MESO Za one koji jako vode računa o holesterolu i masnoćama, a vole dobar zalogaj, idealno je ćureće pečenje. Sadrži malo masnoće (1 gram, na 30 grama mesa), a najveći deo čine polinezasićene masnoće. Porcija od 150 grama ćuretine, ima oko 220 kalorija, ali obezbeduje gotovo 50 % preporučene dnevne doze folne kiseline. Ćuretina predstavlja i umereno dobar izvor vitamina BI i B6, cinka i kalijuma. Folna kiselina pruža zaštitu od pojave urođenih mana kod novorođenčadi. Vitamin B1 potpomaže metabolizam ugljenih hidrata i dobar je za rast i funkcionisanje nerava. Vitamin B6 pomaže u jačanju imunološkog sistema. Kalijum je od suštinske važnosti za očuvanje normalne srčane funcije i krvnog pritiska. A cink pospešuje zarastanje rana, važan je za zdrvalje reproduktivnog sistema, naročito kod muškaraca. DA LI TREBA JESTI SVINJSKO MESO Mada izvikana kao veoma nezdrava, svinjetina i nije tako opasna, naročito neki njeni delovi. Tako, recimo, svinjska krmenadla od 100 grama, ima samo 165 kalorija i 18 grama masnoće, dok 100 grama pečenih svinjskih rebara sadrži 26 grama masnoće. Svinjetina je, veoma korisna za organizam, jer sadrži mnogo vredne i zdrave sastojke: vitamin A, vitamin B, cink, gvožde, folna kiselina… Takozvano hemoglobinsko gvožde, koje se nalazi u namirnicama životinjskog porekla, lakše se apsorbuje od gvozda iz namirnica biljnog porekla. Cink iz svinjetine važan je za zarastanje rana, jer ima važnu ulogu u reprodukciji novih ćelija. A folna kiselina može da spreči pojavu urođenih mana kod novorođenčadi. http://dijetaplus.com/da-li-je-meso-zdravo-i-da-li-treba-jesti-meso/ Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 12 минута, Natasa. рече Svejedno je ubijena. Ne postoji tu nikakva "humanost", samo peremo savest. Mislim da je to više psihološka stvar jer se koža "ne vidi", nekako je blendovana u tu jaknu, obuću, obojena deluje kao platno. Čak se ni meso ne vidi, pretvoreno je u šnicle, filete, suhomesnate proizvode, kupimo ga u prodavnici, ne vidi šta se sve krije iza toga. Krzno već ne može tako da se sakrije, tu se prosto vidi da je životinja odrana. Zato puno ljudi ne odobrava krzno, a nosi kožu i jede meso, prvo se vidi, drugo i ne toliko pa im mirnija savest. Ниси ме разумела. Знам како се месо добија, проводила сад доста времена на планини и селу и присуствовала сам томе икс пута. И није баш ни да се добра кожна ташна, чизме или јакна не види. Бар их ја видим и волим. Гледала сам документарац, кад сам била дете, о добијању крзна. Те животиње се убијају струјом, која их често не убије из првог покушаја. Дакле није то нож под врат и ћао, него их буквално муче. Тог призора се и даље сећам и зато никада нећу обући природни крзно. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука