Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

10 minutes ago, АлександраВ рече

Шта значи трајно помогну?

Има и других примера. Мој рођак је живео преко 10 година у једном таквом смештају, а у међувремену је продао некретнине по Хрватској, купио стан у Бгд, направио кућу, све то издавао, итд, да не смарам.... Има ту свачега. Од неодговорности, безобразлука и незаинтересованости државе до исто тога код појединаца. Мени је наискреније жао свих тих људи и има заиста претешких животних прича, али да неко 20 година има статус избеглице и да за 20 година не нађе неко решење за своју породицу, мало је, најблаже речено необично, зар не?

Ово једноставно не може бити тачно.

Koliko mi se čini, moj drug i njegova porodica napustili su smeštaj svojevoljno, jer nisu mogli više tamo da izdrže, a rođaci su ih primili u stan privremeno. Zbog toga što su svojevoljno otišli, izgubili su neko pravo na pomoć.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Zato što namerno ne žele da im trajno pomognu. Neka se snađu. Neka se vrate. Koga briga?

Ок, али питам - зашто? У питању су Срби који нису припадници исламске идеологије, нису дошли да силују наш-њихове жене, нису дошли да се накаче на социјалу, нису дошли да нам отму (многе) послове, итд, итд, па ме, ето, занима. Мислим, Италија Талијанима, Норвешка Норвежанима, Србија Србима... Right? Riiight? :)))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Ок, али питам - зашто? У питању су Срби који нису припадници исламске идеологије, нису дошли да силују наш-њихове жене, нису дошли да се накаче на социјалу, нису дошли да нам отму (многе) послове, итд, итд, па ме, ето, занима. Мислим, Италија Талијанима, Норвешка Норвежанима, Србија Србима... Right? Riiight? :)))

Ma jok. Imamo mi mesta i za predrasude i nedostatak empatije i prema 'našima', i za sebičnost, i za lenjost, i za ravnodušnost - jesmo li ljudi ili nismo? :0205_whistling:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Плутон рече

Мислим да је резултату референдума значајно допринела кампања застрашивања последицама изласка.

Да, занимљиво је да се људи као што сте ти, Џинијус и Роналд уопште баве узроцима.

Ху керс, схватила сам да човек не треба да се нервира ич, сви добијају што заишту. -.-

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

izgubili su neko pravo na pomoć.

Али су је ипак некада добијали, што значи да није тачно -

1 hour ago, Paradoksologija рече

A nikad nikakvu pomoć osim boravka

Небитно. Држава се није претргла да им помогне, али су и многи пронашли рупе које су искористили за своју добит. Најжалосније је што су они који су заиста били најозбиљније егзистенцијално угрожени, а ту пре свега мислим на баке и деке који нису имали куд а нису могли ни да се запосле, умирали у тишини и гладни. А њима ни ми нисмо помогли, не само држава...

Извините на скретању са теме....

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

Ma jok. Imamo mi mesta i za predrasude i nedostatak empatije i prema 'našima', i za sebičnost, i za lenjost, i za ravnodušnost - jesmo li ljudi ili nismo? :0205_whistling:

Ш'о би "рек'о" Бајага:

"Деценије пролазе...... ми стојимо

Јесмо ли сретнији, јел' смо паметнији

Деценије пролазе - ми се бранимооооо"

0505_music0512_music0504_music

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Млађони рече

Hvala bogu mi se uclanjujemo u eu, ali englezi propadose po svim argumetma sto sam cuo. NE znam sta im je trebalo ovo ludilo :P 

Hvala Bogu, sto ce se EU raspasti, te jadna i bedna Srbija nece uci u EU, vec ce se, nadam se okrenuti sebi, oterati ove lopove sa vlasti i poceti da iskoristava sva

blaga i resurse koje ima, i da ce se mladi i obrazovani Srbi vratiti iz inostranstva da svojim kapitalom i znanjem obnove zemlju :) AMIN!

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Млађони рече

Objasnio 

We don't sit on great natural resources here. We have to make our way in a world by what we buy and sell. That means, we have to be where the customers are, and as long as we are in the Euorpoean Union we cannot sign independent trade agreements with non-EU countries.

The EU deal with Australia is being held up, because some Italian tomato growers (?) are currently challenging it. The EU deal with Canada is being held up because of an unrelated dispute about Romanian visas. How have we put ourselves in a position where we can't do those deals.

Prevod:

Mi ne sedimo na velikim prirodnim resursima. Mi moramo da se snalazimo u svetu po tome šta kupujemo i prodajemo. To znači, moramo biti tamo gde su mušterije, a dokle god smo u Evropskoj Uniji mi ne možemo da potpisujemo nezavisne trgovinske ugovore sa ne-EU zemljama.

EU ugovor sa Australijom je na čekanju, zbog nekih italijanskih uzgajivača paradajiza koji ga osporavaju. EU ugovor sa Kanadom je na čekanju zbog nekog nevezanog spora oko rumunskih viza. Kako smo se uopšte doveli u situaciju u kojoj ne možemo da zaključimo te ugovore.

---

Takodje je dodao, da o porezima odlucuju neki drugi ljudi, a ne izabrana vlast u samoj UK. 

Ako ovo nisu dovoljni razlozi, ja ne znam šta su. Za mene je ovo sasvim dovoljno i upečatljivo. Uostalom, gde god imaš glomaznu birokratiju, prosta pamet ti kaže da ćeš samo imati komplikacije i ništa drugo.

Подели на овим сајтовима

@Млађони   Него имам један предлог за тебе, баци се у политику, имаш огромну енергију и здраву памет, и ниси оптерећен его триповима. Озбиљно ти кажем, била би корист, и овако немамо добар политички кадар. 

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Иван ♪♫ рече

We don't sit on great natural resources here. We have to make our way in a world by what we buy and sell. That means, we have to be where the customers are, and as long as we are in the Euorpoean Union we cannot sign independent trade agreements with non-EU countries.

The EU deal with Australia is being held up, because some Italian tomato growers (?) are currently challenging it. The EU deal with Canada is being held up because of an unrelated dispute about Romanian visas. How have we put ourselves in a position where we can't do those deals.

Prevod:

Mi ne sedimo na velikim prirodnim resursima. Mi moramo da se snalazimo u svetu po tome šta kupujemo i prodajemo. To znači, moramo biti tamo gde su mušterije, a dokle god smo u Evropskoj Uniji mi ne možemo da potpisujemo nezavisne trgovinske ugovore sa ne-EU zemljama.

EU ugovor sa Australijom je na čekanju, zbog nekih italijanskih uzgajivača paradajiza koji ga osporavaju. EU ugovor sa Kanadom je na čekanju zbog nekog nevezanog spora oko rumunskih viza. Kako smo se uopšte doveli u situaciju u kojoj ne možemo da zaključimo te ugovore.

---

Takodje je dodao, da o porezima odlucuju neki drugi ljudi, a ne izabrana vlast u samoj UK. 

Ako ovo nisu dovoljni razlozi, ja ne znam šta su. Za mene je ovo sasvim dovoljno i upečatljivo. Uostalom, gde god imaš glomaznu birokratiju, prosta pamet ti kaže da ćeš samo imati komplikacije i ništa drugo.

Gotovo isti argumenti se mogu iskoristiti za izlazak UK iz Nato pakta ili izlazak Škotske iz Uk ili izlazak Londona iz Uk ili izlazak neke opštine iz Londona ili odlazak nekog čoveka iz civilizacije (društva) u džunglu... kad god se ujedinjuješ u nešto veće od sebe, gubiš deo vlasti (ograničava se) i imaš neke troškove... stoga je potpuno besmisleno nabrajanje onoga šta si sve izgubio, bez analize da li je ono što si dobio vrednije...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Paradoksologija рече

zatim očuvane antičke filozofske i naučne spise koje su hrišćani u srednjem veku spaljivali

Isti zapadni hrišćani koji su i ljude spaljivali u to vreme i koji su vršili genocid u NDH nad Srbima koliko juče? :) 

Verovatno misliš da su "Srbi" društveni konstrukt takođe, sad kad razmislim malo, pa možda to nema nikakvu težinu za tebe...

za mene uključuje Muhameda Jusufspahića, razgovore koje sam s njim imala,

Zašto bi 'islamska kultura' uključivala čoveka Jusufspahića i razgovore koje si ti imala sa njim?

Imam i ja kolege na fakultetu muslimane, to definitivno ne uključuje njih lično i pogotovo ne moje razgovore sa njima.

poeziju i filozofiju sufista

Dobro, možda se složim za ovo, ali je i to nešto relativno zanemarljivo u široj islamskoj slici. Sufizam nije mejnstrim Islam i surovo je proganjan bio (što govori isto tako!) u svojoj istoriji.

Opet mi vrdaš i relativizuješ, moguće je da je zbog one prijateljskeosovine feminizam-Islam... :) 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Avocado рече

Gotovo isti argumenti se mogu iskoristiti za izlazak UK iz Nato pakta ili izlazak Škotske iz Uk ili izlazak Londona iz Uk ili izlazak neke opštine iz Londona ili odlazak nekog čoveka iz civilizacije (društva) u džunglu...

Па то је све ок. Ако људима тако више одговара, нек раде како хоће.

4 minutes ago, Avocado рече

kad god se ujedinjuješ u nešto veće od sebe, gubiš deo vlasti (ograničava se) i imaš neke troškove... stoga je potpuno besmisleno nabrajanje onoga šta si sve izgubio, bez analize da li je ono što si dobio vrednije...

Што јес' јес'. Али и даље сматрам да су оно горе више него упечатљиви разлози, јер ако имаш проблем да се несметано развијаш, онда не знам који је то добитак који то може да надомести. Лик је такође рекао да је ЕУ на истом нивоу раста и развијености као 2006. Шта би навео као највећи добитак? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...