Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

3 minutes ago, Млађони рече

https://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair

Fizicar je hteo da pokaze kako je falican peer review proces postao posebno u drustvenim naukama. 

Хехе...

Цитат

The article, "Transgressing the Boundaries: Towards a Transformative Hermeneutics of Quantum Gravity", was published in the Social Text spring/summer 1996 "Science Wars" issue. It proposed that quantum gravity is a social and linguistic construct. At that time, the journal did not practice academic peer review and it did not submit the article for outside expert review by a physicist.

:)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Paradoksologija рече

E, ovaj rad sam čitala od uvoda do zaključka. :D

Totalno genijalno.

Ali jedino pokazuje zašto je postmodernizam u 'nauci' mrtav. 

Pa cela tvoja feministicka ideologija o socijalnim konstruktima se bazira na tom postmodernizmu lol... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, GeniusAtWork рече

Хехе...

:)

Upravo imao si poznati zurnal koji stampa duke university bez peer review... razmisli o tome. ;) 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Pa cela tvoja feministicka ideologija o socijalnim konstruktima se bazira na tom postmodernizmu lol... 

Управо сада, Господин Дареалис рече

Cela feministička Stvar je užas postmoderne. :)

Great minds think alike!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Ja apsolutno nisam postmodernista.

Niti mislim da je čitava 'realnost' konstruisana - samo arbitrarne kulturne norme.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Ja apsolutno nisam postmodernista.

Niti mislim da je čitava 'realnost' konstruisana - samo arbitrarne kulturne norme.

Hahahaha. Nisam rasista, ne mrzim nikog, samo cigane. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Млађони рече

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Cela feministička Stvar je užas postmoderne. :)

Sjajni ste. Ali feminizam je daleko stariji od postmodernizma i apsolutno se ne mora bazirati na njemu.

Eventualno liberalni, trećetalasni, transfeminizam - to su umnogome postmodernističke opcije.

Ja verujem u materijalne realnosti.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Млађони рече

https://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair

Fizicar je hteo da pokaze kako je falican peer review proces postao posebno u drustvenim naukama. 

A ne, necemo tako. Fizicar je hteo da raskrinka postmodernu filozofiju za budalastinu koja jeste pa je njima poturio ovo. Dakle ili nisi razumeo o cemu se ovde radilo ili zestoko krivis cinjenice onako bas ideoloski kako bi agitovao za svoju pricu. Sve u svemu veoma lose za nekoga sto zali za pravim STEM istrazivackim timovima i radovima.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

A ne, necemo tako. Fizicar je hteo da raskrinka postmodernu filozofiju za budalastinu koja jeste pa je njima poturio ovo. Dakle ili nisi razumeo o cemu se ovde radilo ili zestoko krivis cinjenice onako bas ideoloski kako bi agitovao za svoju pricu. Sve u svemu veoma lose za nekoga sto zali za pravim STEM istrazivackim timovima i radovima.

Nisi ti mene razumeo. Ja tvrdim da je nauka komrupirana politikom. Ovim sam pokazao jedan ocigledan slucaj gde se vidi ta korupcija koju je morao neko da "razbija". STEM se i dalje drzi ali popusta polako. Stem je za sada samo malo zarazen politikom gde ljubljenje u dupe x politicara i birokrate odredjuje hoces li dobiti pare za istrazivanje ili neces. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Млађони рече

Upravo imao si poznati zurnal koji stampa duke university bez peer review... razmisli o tome. ;) 

То јесте глупо, али не говори ништа о самом peer review процесу, јер нису ни предали "рад" да га прегледа неко од физичара.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Hahahaha. Nisam rasista, ne mrzim nikog, samo cigane. 

Hahaha.

Neki ljudi imaju tamniju boju kože.

To je materijalna realnost.

U nekim društvima žive u težim i skučenijim uslovima od ostalih.

Isto materijalna realnost.

Usled mnoštva faktora javlja se konstrukt po kome su dotični homogena grupa koja je nekako imanentno i prirodno niža i loša i zaslužuje mržnju i prezir. 

E, to je kulturni konstrukt.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

То јесте глупо, али не говори ништа о самом peer review процесу, јер нису ни предали "рад" да га прегледа неко од физичара.

Sama ta cinjenica da ga nisu dali da ga pregleda neki od fizicara govori nesto o peer review procesu u drustvenim naukama danas. 
Da ne pricamo koliko ima problema sto dosta eksperimenata nisu ponavljani. 

Npr skandal sa psihologijom http://www.nature.com/news/over-half-of-psychology-studies-fail-reproducibility-test-1.18248

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Fizicar je hteo da raskrinka postmodernu filozofiju za budalastinu koja jeste pa je njima poturio ovo.

Da. Ovde se svakako nije radilo o časopisu za fiziku i nije bilo peer review.

Ali je lepo potrefio postmoderniste, koji su vazda većma bili u 'carevo novo odelo' fazonu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...