Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

17 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Хоћу да кажем да свакако постоје одређене генетске разлике, мале за народе који живе једни до других, али постоје, и људи се узимају и рађају децу најчешчће у оквиру једног народа тако да има ту и мало биологије када причамо о појму народа, а не само генерички израз ,,друштвени конструкт".

Нисам ја рекао да појам народа није и друштвена појава, али будимо конкретнији - резултат историје, културе, језика итд. ,,Друштвени конструкт" је превише уопштен израз, а кад феминисткиња то каже никад не знам шта тиме мисли, пошто ,,конструкти" обично имају негативно значење. Уосталом, све што видимо око себе у овој цивилизацији можемо у најширем смислу назвати друштвеним конструктом.

Mema.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Juan рече

Питао си је да ли презире свој народ. Не видим било који начин да се тако нешто изведе из онога што је написала. 

Како не видиш кад може (али прихватио сам да није хтела то да каже)? :)

Чак и да не може из те партикуларне изјаве, то не значи да није тако.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Иван ♪♫ рече

Ок, меме, али нисам циљао на ту страну.

Ali sam si rekao, kultura, jezik i istorija. A Kutlura je ugnjezdena u jezik, nema kulture ni istorije bez jezika, a jezik je operativni sistem i programski jezik sve kulture koja iz nje sledi. :)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Емирати Арапски Уједињени ? :)

Ма не бре. Нас и Руса двеста милиона, а са Кинезима пола света. :) 

Евроазијска Унија нема алтернативу ;) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ignjatije рече

Ма не бре. Нас и Руса двеста милиона, а са Кинезима пола света. :) 

Евроазијска Унија нема алтернативу ;) 

Тек против ове глупости што сам... :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Не размишљам уопште на тај начин, у тим категоријама...

Него како? Где би ти волео да видиш Србију, у ком савезу?

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Paradoksologija рече

:))

Pošteno.

Ali nije pošteno. Šta želim da ti kažem. Ok, verovala si u suprotan ishod referenduma, ispostavilo se drugačije. Vidim da postoji neka vrsta emotivne uznemirenosti zbog toga. Iskreno, ja sam bio apsolutno neutralan po ovom pitanju jer imam neku svoju teoriju koja i nije bitna i tiče se istorije. Ono što nije pošteno jeste to da ti sada po temi kompenzuješ tu "frustraciju" klepajući po tamo nekim Srbima koji su priželjkivali ishod različito od tebe i sad su u "sreća sreća radost" fazonu. Ja ne znam koliko ti poznaješ te Srbe, uzmimo krajnje proizvoljno da su oni čak i ekstremni desničari, ali oni su potpuno neosetljivi na tvoj argument kojim želiš reći da je besmisleno radovati se jer je eto Englez glasao exit da ne bi bio u istom šeširu za krezubim Srbima. Zašto su neosetljivi? Zato što oni to znaju. I ne raduju se oni tome što su Englezi "pokazali" da su svoj na svome, već zato što ne vole EU koju vide kao zlo i tiranina koji ih kinji, teroriše, ucenjuje i ne da im da i oni budu svoji na svome, priželjkujući joj raspadanje i misleći da je ovo početak kraja. To je njihova percepcija i njihov motiv. Drugim rečima, opljunula si po tamo nekim Srbima (neka su i Indijanci) zato što su Angli glasali mimo tvojih očekivanja. A to je jako ružno.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ignjatije рече

Него како? Где би ти волео да видиш Србију, у ком савезу?

Јел то стварно главно питање у свом овом да не кажем чему? :)

Ми Срби смо стварно мало...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...