Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

19 minutes ago, Млађони рече

onog trenutka kada srbija udje u eu, ono sto ce da se desi, gomileta ce odavde da pojuri u britaniju, nemacku i ostale zemlje, bez ikakve politicke, demokratske kulture, sa svojim homofobijama i pro komunistickim stavovima i da doda jos koju milijardu na trosak gradjana tih zemalja.

После мени пишу да презирем свој народ :D

19 minutes ago, Млађони рече

Ne znam sto je tebi problem da priznas tu cinjenicu? To je sasivm legitiman i ozbiljan argument. 

Шта да признам? Да ће на запад да похрли само примитивна и заостала гомила која ће да виси на социјали? Када су примљене државе 2004, 2007, и Хрватска 2013, само су 'гомиле' похрлиле тамо или су можда већина били нормални људи који раде, зарађују и плаћају порез државама у које су отишли и учествују и њиховом развоју: економском, политичком, научном, како год? Па не могу да признам такав аргумент јер нити је легитиман, нити је озбиљан, нити је утемељен у реалности.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Млађони рече

Meni su ovde rekli da sam rasista, pa nikom nista. Ljudi koji me znaju godinama, koji su me citali godinama koji trebaju da znaju bolje od toga. Zaverolog, rasista? Zasto? Nisu ni culi moje misljenje do kraja odma su zakljucili sta sam. 

Ко те је овде назвао расистом? Молим те, дај цитат.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Џуманџи рече

Уопште се не ради о томе, него о начину на који саопштаваш човеку да његово мишљење нећеш ни узети у обзир јер "је" (та особа) ______ (унети по жељи).

Pa nece, jer evo piskaram ovde vec par dana, iznosim misljenje, izneo sam podatke, i konstatno vracaju "britanci su rasisti".
Sta je rasisticiku u tome da vec trosis 4 milijardi funti godisnje na migrante, i da sa srbijom ima da trosis jos vise, kada krenu migracije?

Oni konstatno pricaju da je to rasizam, ja im kazem da nije. Sta je tu problem? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Тања1 рече

Не знам зашто је то тако, покушајте да промените свој начин комуникације са њим ако не можете његов.

Ја готивим Млађу и он то зна, реагује како реагује зато што је емотивац. :) Уосталом, може и сам да разлучи ко му и због чега указује на нешто. Лично не верујем у пријатељство онога ко ми ласка. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Ко те је овде назвао расистом? Молим те, дај цитат.

Ok, u pravu si. Niko me nije nazvao rasistom ali su rekli sledece stvari
- Slazes se sa rasistama (nidze faradz)
- Libertarijanci teze rasizmu. 

Dakle asocirali ste moje misljenje sa rasizmom. Ne znam ko tacno.

Jel moze sad da se vratimo na temu, i da mi kazes kako je rasizam kada britanski gradjani trose 4 milijardi funti godisnje na migrante. (dakle trosak, cist, kada se oduzme sta migranti doprinose i sta uzimaju) sa rasizmom? Zasto je argument - kada se srbi i turci presele ima tek da nam skoci trosak? Zasto smatras to rasizmom. Je l stvarno mislis da ce odavde u britaniju da pojuri hrpa radnih ivrednih ljudi koji ce da doprinose britansku drustvu i izrode decu koja ce da imau pro zapadne demokratsko-slobodarske vrednosti? 

Ja hocu ozbiljno da pricamo. Za sad nista osim "rasizma" nisam cuo. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Џуманџи рече

Ја готивим Млађу и он то зна, реагује како реагује зато што је емотивац. :) Уосталом, може и сам да разлучи ко му и због чега указује на нешто. Лично не верујем у пријатељство онога ко ми ласка. :)

Ja jesam "emotivac" ali nisam "emocionalno krh" da zlopamtim ili da se ljutim kada je neko u diskusiji malo agresivniji ili bezobrazniji, i to zna svako ko je pricao sa mnom ikad, sa svima se trudim da odrzim dobar odnos i prastam sve sto mi kazu, jer sam svestan da nismo savrseni. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Тања1 рече

које ’оно’, шта конкретно

Смарање и дављење, сестро. Оно знам и ја да смарам и давим, али се уморим. Међутим, Млађа је неуморан. 

Али, лепо Војвода рече: (скупштинске) расправе су тешке и заморне, али ко није спреман да поднесе терет тога не треба ни да се гура у (скупштину) њих.

Зна Млађа добро да разговара, али му је проблем самоконтрола у броју и дужини постова. Када се ухвати за неког не пушта сатима, па и данима и ноћима. Напоран је просто речено, и уз то неуморан. Треба ту енергију да контролише и корисити на бољи начин.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

Све то да сазна била сам потребна ја. Што преко мене сестро слатка не знам. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, GeniusAtWork рече

Шта да признам? Да ће на запад да похрли само примитивна и заостала гомила која ће да виси на социјали? Када су примљене државе 2004, 2007, и Хрватска 2013, само су 'гомиле' похрлиле тамо или су можда већина били нормални људи који раде, зарађују и плаћају порез државама у које су отишли и учествују и њиховом развоју:

Tacno tako. Ti ljudi koji "placaju porez" i "ucestuju u razvoju" kostaju gradjane te zemlje 4 milijarde funti. 
Jednostavno to sto pricas je samo parcijalno tacno. Jedan broj ljudi zaista to radi. Ali postoji jedan broj ljudi koji to ne radi.
A britanija nema kontrolu da izdvoji zito od kukolja.

Jeste tacno da su gomile pohrlile dolazi im Milion i po ljudi godisnje. 

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Juan рече

мада верујем да се и многи други слично осећају.

Ни најмање. :)

41 minutes ago, Juan рече

невероватно си агресиван и безобразан. 

Ти си  агресиван и безобразан према онима који ти се не допадају или се не слажете такође.Прилично је необично да говориш ово чак... 

reeks of hypocrisy.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Kakvog ponasanja? Molim te, sta je kod mene drugacije osim sto se ovog puta ne slazem sa vama?

Evo, ukazi mi, pokazi mi. Ja ne vdim. Naiksrenije i bez ikakvog sarkazma te to pitam. 

Нападан си и агресиван. Мислиш да знаш све само на основу читања са интернета и гледања клипова и онда јако агресивно то мишљење покушавах да угураш у нечији ум, а да се уопште не запиташ шта ти други заиста мисле. Уопште се не ради о ставовима. Па ја се са Прадоксалном не слажем у многим стварима (white male shit, штикле, женственост...). Или узми Звонка, који има доста слично мишљење као ти о многим темама, али сте небо и земља у опхођењу према другим људима. Или узми Рила. Не слажем се с њим око геополитике, друштвених предвиђања и сличног. И шта сад? Нисам приметио да се дерњао на мене. Да се понашаш нормално, ја бих ти рекао да се слажем да у Европи постоји врло реалан проблем са исламом који некако мора да се реши и кога левичари игноришу, али да се не слажем да ће се решити популистичком дреком и мерама које тренутно цветају. Напротив, постаће само горе. Такође бих ти рекао да твоје идеје о Мексиканцима у САД, које познајем јако јако добро, имају врло мало везе са реалношћу и обајснио бих ти зашто. Али која је сврха? Ти већ све најбоље знаш и само се дереш около. Ако се икада твоје клатно врати у равнотежу, имаће смисла дискусија. Овако је све невиђено заморно.

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork Mislim pazi, glavni razlog sto su matoriji glasali u onolikom broju za izlazak je zato sto su oni ti koji placaju poreze. Ti koji su glasali za izlazak su oni ljudi koji su uveli britaniju u uniju, dakle ne pije mi vodu argument da su od jednom postali rasisti, vec su videli kako im poresko opterecenje skace, i krive migrante za to (i jesu u pravu).

Uz to da ne pricam koliko inflacije nekretnina pravi toliki dolazak ljudi.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Тања1 рече

Све то да сазна била сам потребна ја. Што преко мене сестро слатка не знам. :)

Зато што иако нисмо Пара, стало нам је до Млађе. :)

Елем - Не постизавам, Млађо, једно је кад се говори о лицемерју и расизму који промовишу политичари (без обзира на то ко се са њима (не) слаже), а друго је да ти 10 пост-ова почиње "ти, феминисткиња, феминистички лала", као да жена уопште не уме да промишља ван тога, ружно је, нема везе са повређеним/крхким осећањима. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Млађони рече

Kakvog ponasanja? Molim te, sta je kod mene drugacije osim sto se ovog puta ne slazem sa vama?

Evo, ukazi mi, pokazi mi. Ja ne vdim. Naiksrenije i bez ikakvog sarkazma te to pitam. 

Gotovo je nemoguce diskutovati sa tobom na ozbiljan nacin jer pre svega nastupas kao da se radi o nekom svetskom takmicenju na licnom nivou izmedju forumasa a kao drugo mnogo brate skaces sa teme na temu. Zbog toga mnoge od nas mrzi da ti ista odgovaraju nakon 2 ili 3 posta jer nam se ne da provo objasnjavati kako si u par navrata skrenuo sa teme ili ulaziti u te nove teme. To smara i niko ko ozbiljno zeli polemiku na neku konkretnu temu ne zeli da diskutuje na takav nacin. Na stranu koliko ja mislim koliko si ti u krivu po pogresnom nacinu na koji analiziras cinjenice i neadekvatne podatke sa kojim baratas to je sve nebitno, cak i da si u tim stvarim bolje i dalje bi bila velika prepreka ovaj tvoj nacin komunikacije. A sam si priznao u vise navrata da si po tvojim recima paljevina kad dodje do forumskim prepiski.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...